laver min egen chilisovs da jeg synes der altid er hvidløg i de kommercielle. Vil have en chilisovs der bare smager af chili.
Opskrift:
300 gram chili ( Citronchili, Habanero, bird’s eye og, tror jeg, jalapenos ) 100 ml vand 100 g sukker 80 gram eddike 8 gram salt
Den smager umiddelbart ret godt og er angstprovokerende stærk.
Det blendede produkt:
Holy shit. Har du mælk på standby?
Spiste en teskefuld på fire spejlæg til morgenmad. Når man åbner bøtten får man med det samme en meget frugtagtig dunst i næsen. Meget lækker. Chilien er selvfølgelig stærk, men slet ikke så stærk at den ikke kan spises. Synes det smager ret godt.
Som alternativ til chilisovs har jeg på det seneste forsøgt mig med forskellige varianter af chili olie. Hvis man kan li’ de asiatiske aromaer er denne helt fantastisk: https://thewoksoflife.com/how-to-make-chili-oil/. Jeg kan særligt godt li’ varianten med ingefær.
Sichuan peberkorn og gode chiliflager fås eks på wakuwaku.dk
Elsker chiliolie.
Har lavet en del genem tiderne. Tal for deling af wakuwaku, kendte ikke den side.
Ikke dårligt! Jeg har en del sichuanpeberkorn liggende, som jeg ikke helt ved hvad jeg skal bruge til, så måske er chiliolie en god ide!
Hold da op den må være stærk! Jeg lavede en karryret den anden dag og fik den da også til at kradse lidt på ganen efter en bid eller to men det her er jo next level! Tror det er lidt udover hvad jeg ville kunne klare 😅
Det er afsindigt stærkt. Det skal helt klart heller ikke spise rent. Der skal bare lidt i en portion mad.
Ah det giver bedre mening! Hvor længe kan sådan en holde?
kender ikke holdbarheden. Læste mig til at man kan konservere ved at iblande 10 - 20 % sukker og 10 - 20 % eddike og 1 - 2 % salt. Brugte 25% sukker og 20% eddike og 2% salt, så tænker at den holder længe, hvilket er smart, da den bestemt ikke bliver spist lige med det samme. Hvis man undlader eddike, skal man op på mindst 50% sukker, som fx i marmelade.
Ellers kan man jo lave en fermentering af chilierne. Så holder de længere og smager bedre. ChiliChump på YouTube har oceaner af opskrifter.
Hvor har du skaffet chilierne? Synes tit der er et lidt kedeligt udvalg i det lokale supermarked
asiatisk supermarked i Holbæk for bird’s eye. Køber en stor pose med frosne. Resten er fra torvepladsen i Roskilde, mener jeg. Fik dem af min mor.
Fedt, mange tak!
Lækkert! Det ser virkelig godt ud. Jeg vil stærkt anbefale at fermentere i fremtiden, det bliver superlækkert. Jeg har haft bedst held med at bruge brine i stedet for mash (2-3% salt til chili/grønsager)
Hvis du alligevel varmebehandler det kan du også tilsætte atamon, så holder det virkelig længe.
Har længe gerne ville prøve at fermenterer noget. Vil jeg prøve næste gang jeg laver en portion :)
Av, lige i min refluks!
Det er med at have samarin ved hånden!
Jeg er en slut for Alminox.
Hehe alternativ tindertekst, men ikke ueffen.