laver min egen chilisovs da jeg synes der altid er hvidløg i de kommercielle. Vil have en chilisovs der bare smager af chili.

Opskrift:

300 gram chili ( Citronchili, Habanero, bird’s eye og, tror jeg, jalapenos ) 100 ml vand 100 g sukker 80 gram eddike 8 gram salt

Den smager umiddelbart ret godt og er angstprovokerende stærk.

  • KlorofylOPA
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    2 months ago

    Det er afsindigt stærkt. Det skal helt klart heller ikke spise rent. Der skal bare lidt i en portion mad.

    • SorteKaninA
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      2 months ago

      Ah det giver bedre mening! Hvor længe kan sådan en holde?

      • KlorofylOPA
        link
        fedilink
        arrow-up
        4
        ·
        2 months ago

        kender ikke holdbarheden. Læste mig til at man kan konservere ved at iblande 10 - 20 % sukker og 10 - 20 % eddike og 1 - 2 % salt. Brugte 25% sukker og 20% eddike og 2% salt, så tænker at den holder længe, hvilket er smart, da den bestemt ikke bliver spist lige med det samme. Hvis man undlader eddike, skal man op på mindst 50% sukker, som fx i marmelade.

        • President_PyrusMA
          link
          fedilink
          arrow-up
          3
          ·
          2 months ago

          Ellers kan man jo lave en fermentering af chilierne. Så holder de længere og smager bedre. ChiliChump på YouTube har oceaner af opskrifter.