laver min egen chilisovs da jeg synes der altid er hvidløg i de kommercielle. Vil have en chilisovs der bare smager af chili.
Opskrift:
300 gram chili ( Citronchili, Habanero, bird’s eye og, tror jeg, jalapenos ) 100 ml vand 100 g sukker 80 gram eddike 8 gram salt
Den smager umiddelbart ret godt og er angstprovokerende stærk.
Det er afsindigt stærkt. Det skal helt klart heller ikke spise rent. Der skal bare lidt i en portion mad.
Ah det giver bedre mening! Hvor længe kan sådan en holde?
kender ikke holdbarheden. Læste mig til at man kan konservere ved at iblande 10 - 20 % sukker og 10 - 20 % eddike og 1 - 2 % salt. Brugte 25% sukker og 20% eddike og 2% salt, så tænker at den holder længe, hvilket er smart, da den bestemt ikke bliver spist lige med det samme. Hvis man undlader eddike, skal man op på mindst 50% sukker, som fx i marmelade.
Ellers kan man jo lave en fermentering af chilierne. Så holder de længere og smager bedre. ChiliChump på YouTube har oceaner af opskrifter.