laver min egen chilisovs da jeg synes der altid er hvidløg i de kommercielle. Vil have en chilisovs der bare smager af chili.

Opskrift:

300 gram chili ( Citronchili, Habanero, bird’s eye og, tror jeg, jalapenos ) 100 ml vand 100 g sukker 80 gram eddike 8 gram salt

Den smager umiddelbart ret godt og er angstprovokerende stærk.

  • SorteKaninA
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    3 months ago

    Ah det giver bedre mening! Hvor længe kan sådan en holde?

    • KlorofylOPA
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      3 months ago

      kender ikke holdbarheden. Læste mig til at man kan konservere ved at iblande 10 - 20 % sukker og 10 - 20 % eddike og 1 - 2 % salt. Brugte 25% sukker og 20% eddike og 2% salt, så tænker at den holder længe, hvilket er smart, da den bestemt ikke bliver spist lige med det samme. Hvis man undlader eddike, skal man op på mindst 50% sukker, som fx i marmelade.

      • President_PyrusMA
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        3 months ago

        Ellers kan man jo lave en fermentering af chilierne. Så holder de længere og smager bedre. ChiliChump på YouTube har oceaner af opskrifter.