Vi skal have en ny pande herhjemme, da min gamle er for slidt. Jeg vil gerne have en pande i god kvalitet, men min kone vil ikke have en tung støbejernspande som hun ikke kan arbejde ordentligt med. Hvad kan i anbefale? Vi har induktion.

  • @TDCN
    link
    5
    edit-2
    10 months ago

    Skulle ellers til at anbefale en god støbejernspande. De er uopslidelige [red]. Hvis der er håndtaget på modsatte side af panden hjælper det lidt på vægten men der stadig tunge. Ellers er der carbon steel men jeg aner intet om det andet end det nok bliver den næste pande jeg køber da de skulle være gode

    • @SorteKaninMA
      link
      310 months ago

      Hvorfor er støbejern så godt til en pande? Jeg har aldrig haft sådan en.

      • @TDCN
        link
        310 months ago

        En støbejernspande kan, hvis ellers den behandles korrekt, være mere sleptlet end nogen anden teflonpande nogensinde kan blive. Nogle ting så som spejlæg eller bøf vil sidde fast først, men med lidt tålmodighed slipper den selv når det er stegt færdigt og du har en fantastisk stegeskorpe. Du kan også frit bruge metalredskaber skulle ting alligevel sidde fast så som kartofler eller ris. Den kan også holde til langt højere varme. Bruger den selv til at stege bøffer på næsten fuld skrald på induktion, noget jeg aldrig vill turde gøre ved en almindelig sliplet pande keramisk eller ej.

      • @EvilCartyen
        cake
        OP
        link
        310 months ago

        De holder varmen godt uden at blive skæve, dvs du kan stege på dem uden at det ender med at du koger kødet i dets egen saft.

        En god støbejernspande holder hele livet, men det hjælper jo simpelthen ikke hvis jeg er den eneste der kan bruge den…

        • @ArcticDagger
          link
          210 months ago

          Tager det ikke en evighed at få varmet dem op ift en “almindelig” stegepande?

          • @Grippler
            link
            210 months ago

            Tjoh, det tager vel et minuts tid, det syntes jeg ikke ligefrem er et problem 🤷‍♂️

            • @ArcticDagger
              link
              110 months ago

              Ah okay, det er da til overkomme :D tænkte bare, at når de er så tunge, så må der være meget at varme op. Men der lyder det bestemt ikke til!

              • @EvilCartyen
                cake
                OP
                link
                310 months ago

                Det kan også sagtens tage længere tid, men i det store hele er de 2-3 minutter ekstra jo ikke noget problem, i hvert fald ikke for mig. Men jeg gad godt jeg kunne få det samme med halvt så tunge pander.

  • @renard_roux@beehaw.org
    link
    fedilink
    410 months ago

    Det ser ikke ud til at andre har nævnt den, så vil gerne anbefale Onyx: https://onyxcookware.dk

    Panden har en mønstret belægning, enten keramisk eller teflon (min er keramisk), og er konstrueret på en måde der gør at man kan bruge metalredskaber på den. Virker til induktion og gas, kan gå i ovnen og opvaskemaskinen, og jeg er meget glad for vores 👍

    • @Kimusan
      link
      110 months ago

      Jeg kan godt bakke op om disse om end der findes bedre designet pander med samme belægning. Deres onder har en meget lille diameter på bunden og en kant der tager meget plads. Jeg har en pande med “tim Vladimir” branding som har samme belægning men langt bedre design. Onyx sælges også her til en lavere pris og med anden branding https://shop.caspersobczyk.dk/collections/hybrid

      • @renard_roux@beehaw.org
        link
        fedilink
        1
        edit-2
        10 months ago

        Vildt nok, dit link har næsten 1:1 samme produktbeskrivelse 😳

        Er det samme firma der bare sælger under flere navne, to firmaer der sælger samme Kina-produkt, eller en knock-off der har stjålet tekst og design fra en anden? 😲

        Edit: Har tjekket mønstret på min Onyx, er ikke magen til det hos caspersobczyk.dk 🤔

        • @Kimusan
          link
          210 months ago

          Nej der er små variatoner i mønsteret hos de forskellige, men princippet og funktionen er helt den samme. Jeg ved ikke hvem der producerer for Casper, men det meste er jo bare whitelabel produkter han får hans egen branding på.

            • @Kimusan
              link
              210 months ago

              De har i hvert fald en del produkter der minder meget om noget man kan finde på aliexpress og lignende, men måske med lidt bedre QC og emballage.

      • @EvilCartyen
        cake
        OP
        link
        110 months ago

        Ja, jeg har lige målt min gamle pande, og den er 32 cm ved kanten og 24-25 i bunden. Og vil jo helst ikke gå ned i størrelse.

        • @renard_roux@beehaw.org
          link
          fedilink
          110 months ago

          Ca. samme mål min Onyx pande har, men ligner faktisk ikke dem på deres hjemmeside (se min nærværende kommentar) 🤔

      • @renard_roux@beehaw.org
        link
        fedilink
        110 months ago

        Har lige målt min Onyx pande, den er 30 top og 24 bund (~32 top hvis man måler fra yderkant), så kan ikke genkende det du beskriver. Til gengæld er hverken profilen på siderne (min har et knæk, mindre rund) eller håndtaget magen til dem på Onyx’ hjemmeside. Se vedhæftede billede (sorry, har lige brugt den, ikke ren endnu 🙄).

        Kan være de har ændret design 🤔

        • @Kimusan
          link
          210 months ago

          du har 24 cm bund at stege på - min anden 30cm pande har 28cm bund da siderne er langt mere lodrette. 4cm ekstra i diameter er rigtigt meget ekstra plads på panden. Det er som sagt min eneste anke ved de pander fra Onyx og jeg har selv en 3-4 af dem i køkkenet. Jeg siger blot at belægningen ikke er deres opfindelse og tilsvarende produkter findes fra andre producenter (i udlandet er HexClad meget populært efter at Gordon Ramsey reklamerede for dem)

  • @Grippler
    link
    3
    edit-2
    10 months ago

    Vi har nogle rustfri stålpander som vejer meget mindre end vores støbejernspander, men de stadig markant tungere end aluminiumspander. De holder også en menneskealder og man behøver ikke engang passe på dem som man skal med støbejernspander. Men de er mere besværlige at stege ting på end støbejernspander og ting sætter sig nemmere fast på dem. Det er ikke et stort problem, ståluld fjerner alt på dem.

    • @leds
      link
      110 months ago

      De bliver endnu bedre hvid du behandler dem en smule som en støbejernspand, så sætter ting sig aldrig fadt igen. Det kræver bare at en gang i mellem opvarmes lidt olie på højt temperatur. Nemmeste er når maden er færdig og panden er stadigved skrigende varmt bare hurtig skylles under vandhane så er den rent men stadig lidt fedtet, hurtig tørring med viskelæder og derefter tilbage på komfuret indtil den er godt varmt.

  • @dybber
    link
    2
    edit-2
    10 months ago

    Jeg har været ret glad for ScanPan CTX-serien. De holder rigtig længe er min erfaring. Jeg købte dem også til mit gamle kollegiekøkken, hvor vi fik erfaring med at billigere pander skulle skiftes alt alt for tit.

    https://www.pricerunner.dk/results?q=scanpan ctx

    • @EvilCartyen
      cake
      OP
      link
      210 months ago

      Se dét begynder at ligne noget - tak for anbefalingen. Jeg tror jeg prøver en af dem + en de buyer pladejernspande til at gøre mig selv glad.

    • @EvilCartyen
      cake
      OP
      link
      110 months ago

      Ville nok egentlig gå efter denne, men selv deres 32cm pande har kun en bunddiameter op knap 23 cm… :/

  • @Isbjerg
    link
    210 months ago

    Jeg har købt en pladejernspande. De er lettere end støbejern, så det er nemmere at håndtere. Så længe, man varmer panden ordentligt op inden brug, er der ikke ret meget, der hænger fast.

    • @EvilCartyen
      cake
      OP
      link
      310 months ago

      Jeg har 2 pladejernspander, og de er fantastiske men også lidt temperamentsfulde. Og så kan man jo ikke lave noget med syre på dem, det begrænser jo også deres anvendelse.

      Findes der måske nogle lidt lettere støbejernspander?