Vi skal have en ny pande herhjemme, da min gamle er for slidt. Jeg vil gerne have en pande i god kvalitet, men min kone vil ikke have en tung støbejernspande som hun ikke kan arbejde ordentligt med. Hvad kan i anbefale? Vi har induktion.

  • SorteKaninMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    arrow-down
    1
    ·
    1 year ago

    Hvorfor er støbejern så godt til en pande? Jeg har aldrig haft sådan en.

    • EvilCartyenOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      1 year ago

      De holder varmen godt uden at blive skæve, dvs du kan stege på dem uden at det ender med at du koger kødet i dets egen saft.

      En god støbejernspande holder hele livet, men det hjælper jo simpelthen ikke hvis jeg er den eneste der kan bruge den…

      • ArcticDagger
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        1 year ago

        Tager det ikke en evighed at få varmet dem op ift en “almindelig” stegepande?

        • Grippler
          link
          fedilink
          arrow-up
          2
          ·
          1 year ago

          Tjoh, det tager vel et minuts tid, det syntes jeg ikke ligefrem er et problem 🤷‍♂️

          • ArcticDagger
            link
            fedilink
            arrow-up
            1
            ·
            1 year ago

            Ah okay, det er da til overkomme :D tænkte bare, at når de er så tunge, så må der være meget at varme op. Men der lyder det bestemt ikke til!

            • EvilCartyenOP
              link
              fedilink
              arrow-up
              3
              ·
              1 year ago

              Det kan også sagtens tage længere tid, men i det store hele er de 2-3 minutter ekstra jo ikke noget problem, i hvert fald ikke for mig. Men jeg gad godt jeg kunne få det samme med halvt så tunge pander.

    • TDCN
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      1 year ago

      En støbejernspande kan, hvis ellers den behandles korrekt, være mere sleptlet end nogen anden teflonpande nogensinde kan blive. Nogle ting så som spejlæg eller bøf vil sidde fast først, men med lidt tålmodighed slipper den selv når det er stegt færdigt og du har en fantastisk stegeskorpe. Du kan også frit bruge metalredskaber skulle ting alligevel sidde fast så som kartofler eller ris. Den kan også holde til langt højere varme. Bruger den selv til at stege bøffer på næsten fuld skrald på induktion, noget jeg aldrig vill turde gøre ved en almindelig sliplet pande keramisk eller ej.