Vi skal have en ny pande herhjemme, da min gamle er for slidt. Jeg vil gerne have en pande i god kvalitet, men min kone vil ikke have en tung støbejernspande som hun ikke kan arbejde ordentligt med. Hvad kan i anbefale? Vi har induktion.
Vi skal have en ny pande herhjemme, da min gamle er for slidt. Jeg vil gerne have en pande i god kvalitet, men min kone vil ikke have en tung støbejernspande som hun ikke kan arbejde ordentligt med. Hvad kan i anbefale? Vi har induktion.
Hvorfor er støbejern så godt til en pande? Jeg har aldrig haft sådan en.
De holder varmen godt uden at blive skæve, dvs du kan stege på dem uden at det ender med at du koger kødet i dets egen saft.
En god støbejernspande holder hele livet, men det hjælper jo simpelthen ikke hvis jeg er den eneste der kan bruge den…
Tager det ikke en evighed at få varmet dem op ift en “almindelig” stegepande?
Tjoh, det tager vel et minuts tid, det syntes jeg ikke ligefrem er et problem 🤷♂️
Ah okay, det er da til overkomme :D tænkte bare, at når de er så tunge, så må der være meget at varme op. Men der lyder det bestemt ikke til!
Det kan også sagtens tage længere tid, men i det store hele er de 2-3 minutter ekstra jo ikke noget problem, i hvert fald ikke for mig. Men jeg gad godt jeg kunne få det samme med halvt så tunge pander.
En støbejernspande kan, hvis ellers den behandles korrekt, være mere sleptlet end nogen anden teflonpande nogensinde kan blive. Nogle ting så som spejlæg eller bøf vil sidde fast først, men med lidt tålmodighed slipper den selv når det er stegt færdigt og du har en fantastisk stegeskorpe. Du kan også frit bruge metalredskaber skulle ting alligevel sidde fast så som kartofler eller ris. Den kan også holde til langt højere varme. Bruger den selv til at stege bøffer på næsten fuld skrald på induktion, noget jeg aldrig vill turde gøre ved en almindelig sliplet pande keramisk eller ej.