• Limfjorden
      link
      dansk
      61 month ago

      Det kommer til at gå hårdest udover mindre firmaer, fordi de har færre resurser at udvikle de her løsninger for. Det er skørt hvodan EU samtidig kan tordne mod gatekeeper firmaer, og samtidig lade regler regne ned over små firmaer, så de drukner i administration. Den her lov kommer til at være skidt for både arbejdsgiveren og lønmodtageren.

    • @Grippler
      link
      4
      edit-2
      1 month ago

      Jeg forstår ikke helt hvorfor folk er så meget imod det her. Jeg har altid registreret hvor mange timer jeg har lagt på de projekter jeg arbejder på, det tager 5-10min om ugen så det er ikke ligefrem tidskrævende.

      • @EvilCartyen
        link
        101 month ago

        Det giver mening hvis man skal fakturere eller dokumentere ift. projektstøtte eller lignende, men ellers er det - også med tanke på funktionærers ingen øvre arbejdstid - spild af tid, og som regel et udtryk for mistillid overfor arbejdstager.

        • @Grippler
          link
          2
          edit-2
          1 month ago

          Det er jo primært et kontrolværktøj der er rettet mod arbejdsgiver og ikke arbejdstager, så man kan kontrollere at de overholder regler for deres medarbejdere og ikke bare pisker dem derudaf. Det er måske ikke et kæmpe problem herhjemme i DK, men jeg er godt nok stødt meget på det i andre EU-lande. Der skides på f.eks. ofte på både 11-timers reglen og ugentligt hviledøgn på de fabrikker jeg har været på. Eller maksimal arbejdstid over en periode, den overskrides også alt for ofte. Disse ting omfatter også funktionærer på jobløn, men folk føler sig ofte presset til at overskride dem fordi de “ikke har øvre arbejdstid”. Men nu kræver man at reel arbejdstid registreres så man kan føre tilsyn med arbejdsgiver.

  • @SorteKaninMA
    link
    61 month ago

    Bliver det ikke bare at man taster 37 timer ind hver uge, uanset hvor meget man har arbejdet? Jeg kan virkelig ikke se mig selv bruge tid på at registrere det her ordentligt. Og så er det jo rimelig ligemeget.

    • @Isbjerg
      link
      61 month ago

      Jeg arbejder som videnskabeligt personale på et dansk universitetet. Indtil videre har jeg fået besked på at skrive 7,4 timer ind per dag, uanset hvad. Jeg er meget spændt på, hvad det nye krav har af indflydelse. Vi har ikke hørt noget fra ledelsen endnu.

      • @UnderbroenOP
        link
        41 month ago

        Er du ansat på projektmidler/ekstern finansiering? Og er det AAU? For så giver det ikke mening at skrive andet, fordi man ellers vil brænde igennem bevillingen for hurtigt. Var i hvert fald den forklaring jeg fik.

        • @Isbjerg
          link
          51 month ago

          Ja, og nej.

          Jo, det kan da godt være, man vil brænde pengene for hurtigt af. Men det viser vel bare, at der ikke er sammenhæng mellem løn og arbejdstid.

    • @pomfritten
      link
      31 month ago

      Det kommer vel an på hvilken kontrakt man har.
      Jeg taster ~55 timer ind hver uge, hvor >37 enten bliver udbetalt eller sat på flexkonto.

    • @ArcticDagger
      link
      31 month ago

      Jeg hader også selv tanken om, at jeg skal indtaste ting, men som jeg forstår så er en del af tanken også en form for normalisering. For alle dem, hvor deres arbejde spiller gør det ingen rolle, men det er vigtigt for dem, der arbejder for meget og som ikke føler de bliver hørt. Her kan det formentlig være et vigtigt redskab til at give noget data

      For er problemet, at det er virksomheden selv der står for håndteringen af data. Dvs. chefen kan formentlig se, hvad medarbejderne indtaster, hvilket måske vil gøre, at medarbejderne stadig ikke kan indtaste deres tid korrekt

  • @NielsToft
    link
    51 month ago

    Puha, det gør jeg allerede og det er det dummeste spild af tid, selvom jeg er timelønnet. For månedslønnede er det ren galimatias.

  • @UnderbroenOP
    link
    31 month ago

    Her er et referat af artiklen:

    • EU-dom kræver arbejdstidsregistrering for alle danske lønmodtagere.
    • Arbejdsgivere travlt med at implementere systemer til registrering.
    • Formålet er at sikre overholdelse af arbejdstidsregler, herunder maksimal ugentlig arbejdstid og pauser.
    • Registreringen forventes at koste virksomhederne mellem 990 mio. og 2,4 mia. DKK årligt.
    • Arbejdsgivere skal implementere objektive, pålidelige og let tilgængelige systemer.
    • Lønmodtagere får mulighed for at dokumentere overarbejde.
    • Arbejdsgiverne får ansvaret for at bevise, at reglerne overholdes.
    • Undersøgelser viser blandede holdninger til tidsregistrering, nogle frygter overvågning.
    • Loven træder i kraft fra 1. juli.
  • Yes, det var den store ændring for mig, og mine kolleger(statsansatte faglærere på tjenestemandslignende vilkår), da staten blev træt af at lockoute alle de ikke tjenestemandsansatte, og erstattede vores fælles overenskomst med en lov #takbjarnecorydondinkæmpeklaphat

    Vi gik fra at arbejde på “akkord”, ie “undervis N min, få M min til forberedelse efter egen planlægning”, til at skulle registrere tid. Men søreme kun hverdage 0600-1700, for ellers er der tillæg. Væk var friheden.

    Nu skal vi til at registrere, hver gang vi går fra en type opgave til en anden. Føler snart at jeg ligeså godt kunne have taget det ingeniørkonsulentjob, hvor alle timer skal faktureres til kunder.

    Er det kun undertegnede der genkender glidebanen? Hvis arbejdskraftkøberen ønsker at dominere arbejderne, så kan jeg kun opfordre til at man stempler ind hver gang man arbejder. Man ikke så meget som læser en SMS, uden at stemple ind. Ret skal være ret … for begge sider. Så sørg nu for at få løn for ALT dit arbejde.

    • @UnderbroenOP
      link
      21 month ago

      Nej jeg kan sagtens genkende din beskrivelse; den minder en del om min egen. Jeg arbejdede som forsker i udlandet og her var der ikke rigtig noget loft for min tid: det forventedes at man gjorde det nødvendige til den givne løn, som var uafhængig af arbejdstiden. Ens indre ild og lyst til at forske skulle drive værket og være en del af lønnen i sig selv. Det er en opskrift på burnout for virkelig mange.

      Senere i, dansk academia, blev jeg bedt om at indberette timer, men jeg skulle bare skrive 7,4 timer på uanset hvor meget tid jeg egentlig brugte, for ellers blev den eksterne bevilling opbrugt for hurtigt, hvilket ville betyde at jeg ville blive arbejdsløs hurtigere (det var min egen bevilling).

      Nu sidder jeg som kommunalt ansat og skal registrere min arbejdstid hver dag, men jeg kan samtidig opbygge flex. Så for første gang, kan det betale sig at være sandfærdig i min opgørelse af timer. Og det betyder, som du siger, at jeg sørger for at få løn for ALT mit arbejde om end i form af fritid.