• Limfjorden
      link
      dansk
      61 month ago

      Det kommer til at gå hårdest udover mindre firmaer, fordi de har færre resurser at udvikle de her løsninger for. Det er skørt hvodan EU samtidig kan tordne mod gatekeeper firmaer, og samtidig lade regler regne ned over små firmaer, så de drukner i administration. Den her lov kommer til at være skidt for både arbejdsgiveren og lønmodtageren.

    • @Grippler
      link
      4
      edit-2
      1 month ago

      Jeg forstår ikke helt hvorfor folk er så meget imod det her. Jeg har altid registreret hvor mange timer jeg har lagt på de projekter jeg arbejder på, det tager 5-10min om ugen så det er ikke ligefrem tidskrævende.

      • @EvilCartyen
        link
        101 month ago

        Det giver mening hvis man skal fakturere eller dokumentere ift. projektstøtte eller lignende, men ellers er det - også med tanke på funktionærers ingen øvre arbejdstid - spild af tid, og som regel et udtryk for mistillid overfor arbejdstager.

        • @Grippler
          link
          2
          edit-2
          1 month ago

          Det er jo primært et kontrolværktøj der er rettet mod arbejdsgiver og ikke arbejdstager, så man kan kontrollere at de overholder regler for deres medarbejdere og ikke bare pisker dem derudaf. Det er måske ikke et kæmpe problem herhjemme i DK, men jeg er godt nok stødt meget på det i andre EU-lande. Der skides på f.eks. ofte på både 11-timers reglen og ugentligt hviledøgn på de fabrikker jeg har været på. Eller maksimal arbejdstid over en periode, den overskrides også alt for ofte. Disse ting omfatter også funktionærer på jobløn, men folk føler sig ofte presset til at overskride dem fordi de “ikke har øvre arbejdstid”. Men nu kræver man at reel arbejdstid registreres så man kan føre tilsyn med arbejdsgiver.