• @drkt
  cake
  link
  7
  edit-2
  5 months ago

  deleted by creator

 • @vandlaas
  link
  67 months ago

  Jeg registrerede ikke tid det første år af min ansættelse. Simpelthen af trods. Jeg har EN jobkode, jeg kan registrere tid på. Jeg er joblønnet. Jeg kan godt administrere min tid. Min chef er meget fleksibel med arbejdssted, så jeg er også fleksibel med arbejdstid. Nogle uger er der 50 timers arbejde, andre uger kun 20. I sidste ende går det op. Det er min klare opfattelse, at min tidsregistrering alene er til for at gøre nogle controllere glade, så de kan “lukke” måneden. Jeg skriver konsekvent 36 timer, hver uge, på samme jobkode. Min chef synes også tidsregistrering er spild af tid. Mit arbejde er jo ikke dokumenteret i min tidsregistrering, men i det produkt, jeg laver gennem mit arbejde.

  Note: Husk det kun er et forslag og ikke lov endnu.

 • @Ragerist@lemmy.world
  link
  fedilink
  English
  6
  edit-2
  7 months ago

  Har ADHD og hader stempelure og timeregistrering med brændende passion…

  Der er fandme snart ikke det job hvor du ikke bliver kontrolleret i hoved og røv.

 • @dybber
  link
  57 months ago
  • Det er helt nødvendigt, at vi får gjort noget ved overarbejde. Der er et ret stort, massivt overarbejde. At vi får gjort noget ved den belastning og stress, der er derude, og at der er rigtig meget skyggearbejde, som vi ikke kender til, hvor medarbejderne rent faktisk arbejder mere, end de tidsregistrerer, siger hun.

  Hvordan hjælper tidsregistrering, hvis folk arbejder mere end de registrerer?

  • @bstix
   link
   English
   4
   edit-2
   7 months ago

   Det bunder i en sag fra … Spanien, tror jeg?.. hvor folk arbejdede ulovligt meget. Ideen er vel at loven skal diktere hvordan tiden skal registreres, så arbejdsgiveren ikke kan slippe udenom at få det registreret.

   Selvfølgelig vil der blive forsøgt snydt med det, ligesom Martin Thorborg allerede lover at gøre, men der er også for nyligt kommet en lov om obligatoriske whistleblower ordninger, som man måske kan fløjte i hvis man f.eks. bliver bedt om at snyde med tiden.

   Man kan også forsigtigt håbe at loven vil indføre en separat tidsregistrering, hvor den ansatte kan registrere det direkte til myndighederne udenom arbejdsgiveren, som derfor må forklare den forskel der måtte være.

   Jeg hader selv tidsregistrering som pesten, men den rammer ned i et område hvor den danske lov ikke er defineret. Der findes ikke en lov i Danmark som definerer hvornår arbejdstid starter eller slutter. Det eneste som findes er nogle domme som tolkes på den måde at “arbejdstid er når den ansatte står til rådighed for arbejdsgiver”.

   Det kan man ikke måle med de klassiske stempelure, fordi det er blevet almindeligt at arbejde foregår alle mulige andre steder end lige der hvor stempeluret er. (Også selvom det er digitalt).

   Hvis f.eks. arbejdsgiver ringer på telefonen og den ansatte indvilliger i at lave noget hjemmefra eller på ferie eller under sygdom osv., så kører man jo ikke fysisk ind på kontoret for at checke ind uanset om der er et system til det. Hvis man fremover bliver tvunget til at registrere den faktiske arbejdstid i et online system, så kan der måske komme syn for sagen om hvor meget folk egentlig arbejder på tidspunkter hvor de ikke sidder og holder kontorstolen varm.

   Det kræver selvfølgelig at vores regering fatter at få det lavet ordentligt, og der har jeg ikke de store forhåbninger til.

   Thorborgs beskrivelse af deres nuværende ordning kan være nok så fin på papiret, men lur mig om ikke også at netop han er én af de arbejdsgivere som allerede presser de ansatte til enten at arbejde eller stå til rådighed udenfor den arbejdstid som står på papiret.

 • @SorteKaninOPMA
  link
  37 months ago

  På den ene side kan jeg godt forstå at man gerne vil komme overarbejde til livs og på den måde er det jo til gavn for arbejderen. Men det er også besværligt og ligegyldigt.

  Jeg har også hørt fra en kollega som overarbejder at de bare har tænkt sig at taste 37 timer ind uanset hvor meget de har arbejdet. Så… Det virker jo ret ligemeget så.

  • @FlapKap
   link
   37 months ago

   Helt enig. Jeg skal timeregistrere nogle af de projekter jeg er på og det er virkelig dødens pølse. Lad et gennemsnitligt ugentligt antal timer være nok og så skal jeg da nok selv administrere det

  • @Grippler
   link
   2
   edit-2
   7 months ago

   Vi registrerer timer på de forskellige projekter vi arbejder på, men det er primært for at kunne afregne kunder efter den tid der er brugt på det.

  • @ArcticDagger
   link
   27 months ago

   Umiddelbart er jeg enig, men jeg forstår ikke om det bliver mere bindende end hvis man bare selv registrerede sine arbejdstimer? Det skal vel stadig bevises på en eller anden måde, at man har overarbejdet?

 • @EvilCartyen
  link
  0
  edit-2
  7 months ago

  Dexit nu - og det siger jeg som føderalistisk europæer :D