deleted by creator
Gad vide hvorfor andet kød så ikke falder i pris?!
Hvorfor skulle det falde i pris? Der er vel større efterspørgsel på det når folk vælger oksekød fra.
Så forklar mig hvorfor prisen på oksekød stiger, når folk vælger oksekød fra? Siger du at markedet ikke virker, og at prisen stiger når man vælger noget til?
Prisen på oksekød stiger ikke fordi folk vælger det fra - folk vælger det fra, fordi prisen stiger. Det er forholdene på verdensmarkedet, der får prisen til at stige. Danske forhold har ikke så meget at sige.
Ja. Men priserne stiger fordi der ikke produceres så meget - og fortalere for det “frie marked” og kapitalismen plejer at sige, at når priserne stiger pga. efterspørgsel, så stiger produktionen, og så falder priserne igen. Det er jo ikke ligefrem det de skriver om i artiklen.
I artiklen står at: “Nogle landmænd tøver også med at udvide besætninger på grund af usikkerheder på markedet.”
Derudover har tidsperspektivet måske noget at skulle have sagt. En ko er drægtig i 9 måneder, og kødkvæg slagtes typisk når det er over 24 måneder. Det tager altså knap 3 år fra landmanden beslutter at producere mere kød, til han rent faktisk er leveringsdygtig.
Det er et spændende tag-team der er i gang her. 😊
Men ja, og? Jeg håber vi lige tager tråden op om 3 år, og ser om markedet følger de principper som tilhængerne påstår er der…
Er det min tur nu? 😄
Jo, vi kan godt vente og se. Der er en del usikkerhed på markedet, så jeg tror ikke det skader hvis vi er lidt tilbageholdende med konklusionerne.
Hvad jeg gør er at købe en masse flæskesteg når det er på tilbud. For ikke så lang tid siden, omkring påske, var der tilbud i lidl med flæskesteg til 30 kroner kiloet. Købte en del af dem for ingen andre var specielt interesseret, købte så en billig kødhakker i grydeguru.dk (cyklede selv derned da de er lokale), og så har jeg siden da hygget mig med at lave hakkekød herhjemme. Og flæskesvær.
Det siger vel sig selv at jeg smider flæskestegen i fryseren indtil et par dage før jeg skal hakke det.Mht. oksekød så kan jeg ikke engang huske hvornår jeg sidst spiste det…
Synes du der er en smagsforskel på din flæskestegsfars i forhold til den grisefars man køber fra køledisken?
Har også prøvet det. Oplevede at det jeg selv hakkede smagte bedre ;)
Jeg havde engang en kødhakker. Kunne godt lide at bruge den og fa der kom ud virkede mere frisk. Det smagte dejligt. Men jeg blev doven og køber hakket i butikken. Har også prøvet at lave skrabetatar - det var det lækreste tatar-kød jeg har prøvet!
Jeg synes at flæskestegfars smager af mindre, men jeg bruger det så også primært til retter hvor de andre ingredienser giver smagen, og ikke til at lave eksempelvis krebinetter.