• 1 Post
  • 47 Comments
Joined 1 month ago
cake
Cake day: February 17th, 2025

help-circle





  • TralletoMad og drikke[2025-03-20] Madtorsdag
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    edit-2
    5 days ago

    Jo jo, men så er der lidt grej og sådan.

    Tegnet kan tages på en weekend og skydningen tager et par dage hvis man ellers gør en indsats.

    Det vigtige er at komme med en der ved lidt, så man får lært håndværket der ligger bag,

    Og så er det en god måde at få brugt noget tid med den gamle før han kradser af.


  • TralletoMad og drikke[2025-03-20] Madtorsdag
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    5 days ago

    Ja det er bare med at få det brugt, det nytter ikke noget at gå og gemme det til en dag man får gæster. Selv om det holder længe i fryseren pga lavt fedt indhold.

    Så kan man bilde sig selv ind at det er billigt samtidigt.





  • TralletoMad og drikke[2025-03-20] Madtorsdag
    link
    fedilink
    arrow-up
    9
    ·
    edit-2
    5 days ago

    Hjem fra job i dag, så her er madplanen for de næste to ugers tid. Resterne bliver pænt pakket til frys så det er nemt for min bedre halvdel når jeg skal på job igen

    Fredag - Pizza

    Lørdag - Inviteret ud

    Søndag - Forårsruller med rejer Ris, mango salat

    Mandag- Kåldolmere på vildt med svampe Tomatsauce og bagte rodfrugter

    Tirsdag - Palak goosht på hjort (spinat karry) Med ris, raita og pappadum

    Onsdag - Stegte saltsild med bløde løg, sennepssauce og hvide kartofler, kålsalat.

    Torsdag - Ossobuco på vildt/Braiseret vildt med Polenta, pebersalat med ravigotte.

    Fredag - alene hjemme - Kinesisk stirfry på vildt

    Lørdag - Paella med rejer og muslinger

    Søndag - Stegte sild i lage, rugbrød, æggekage og rester.

    Mandag - Frikasse på hjort med peberrod øl og grønt Knust kartoffel og grønt

    Tirsdag - Ryd køleskabet

    Onsdag - Spareribs/Gode ben





  • TralletoNyhederEggkrise: [USA] Ber Norge om hjelp
    link
    fedilink
    arrow-up
    7
    ·
    edit-2
    6 days ago

    For at undgå salmonella.

    I Danmark har vi i stedet kørt hårdt på at bekæmpe salmonella hos producenterne i stedet.

    Når æg er vasket fjerner man en hinde på skallen der gør at bakterier kan komme ind i ægget. Holdbarheden falder derfor drastisk (hvis ikke de er på køl) og derfor skal æg i usa være på køl.

    I eu vasker man ikke æggene, hvilket betyder hinden er intakt og æggene ikke behøver være på køl, holdbarheden er dog en smule kortere end de vaskede der er på køl.

    Reelt behøver æg ikke være på køl i Danmark, men livrem og seler.

    I Grønland voksede man æg i gamle dage for at forøge holdbarheden meget.