• EvilCartyen
    link
    fedilink
    arrow-up
    10
    ·
    2 months ago

    Hvorfor skulle det falde i pris? Der er vel større efterspørgsel på det når folk vælger oksekød fra.

    • Core
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      2 months ago

      Så forklar mig hvorfor prisen på oksekød stiger, når folk vælger oksekød fra? Siger du at markedet ikke virker, og at prisen stiger når man vælger noget til?

      • CrateDane
        link
        fedilink
        arrow-up
        11
        ·
        2 months ago

        Prisen på oksekød stiger ikke fordi folk vælger det fra - folk vælger det fra, fordi prisen stiger. Det er forholdene på verdensmarkedet, der får prisen til at stige. Danske forhold har ikke så meget at sige.

        • Core
          link
          fedilink
          arrow-up
          2
          ·
          2 months ago

          Ja. Men priserne stiger fordi der ikke produceres så meget - og fortalere for det “frie marked” og kapitalismen plejer at sige, at når priserne stiger pga. efterspørgsel, så stiger produktionen, og så falder priserne igen. Det er jo ikke ligefrem det de skriver om i artiklen.

          • KlorofylMA
            link
            fedilink
            arrow-up
            6
            ·
            2 months ago

            I artiklen står at: “Nogle landmænd tøver også med at udvide besætninger på grund af usikkerheder på markedet.”

            Derudover har tidsperspektivet måske noget at skulle have sagt. En ko er drægtig i 9 måneder, og kødkvæg slagtes typisk når det er over 24 måneder. Det tager altså knap 3 år fra landmanden beslutter at producere mere kød, til han rent faktisk er leveringsdygtig.

            • RedSnt 👓♂️🖥️
              link
              fedilink
              arrow-up
              2
              ·
              edit-2
              2 months ago

              Det lyder lidt som om at der er håb forude i så fald, for 3 år tilbage var der jo stadig corona og alt det fis, kan være at om et par år at vi ser bedre priser. Altså, en mand kan vel håbe… Men det er så også fordelen ved hvidt kød, tager kun et halvt år for en gris at blive stor nok til slagtning (ulempen er så importen af soja etc).

              • KlorofylMA
                link
                fedilink
                arrow-up
                4
                ·
                2 months ago

                Jeg undres over hvorfor man ikke dyrker ting som hestebønner, ærter eller lupiner i dk som proteinkilde i svinefoder.

                • RedSnt 👓♂️🖥️
                  link
                  fedilink
                  arrow-up
                  2
                  ·
                  2 months ago

                  Ja godt spørgsmål. I sidste ende kommer det jo nok an på en ting: Penge. Det er sikkert meget billigere at importere fra Brasilien eller hvor alt det soja nu kommer fra.

            • Core
              link
              fedilink
              arrow-up
              2
              arrow-down
              3
              ·
              2 months ago

              Det er et spændende tag-team der er i gang her. 😊

              Men ja, og? Jeg håber vi lige tager tråden op om 3 år, og ser om markedet følger de principper som tilhængerne påstår er der…

              • CrateDane
                link
                fedilink
                arrow-up
                3
                ·
                2 months ago

                Er det min tur nu? 😄

                Jo, vi kan godt vente og se. Der er en del usikkerhed på markedet, så jeg tror ikke det skader hvis vi er lidt tilbageholdende med konklusionerne.