• CrateDane
    link
    fedilink
    arrow-up
    8
    ·
    5 hours ago

    Prisen på oksekød stiger ikke fordi folk vælger det fra - folk vælger det fra, fordi prisen stiger. Det er forholdene på verdensmarkedet, der får prisen til at stige. Danske forhold har ikke så meget at sige.

    • Core
      link
      fedilink
      arrow-up
      1
      ·
      3 hours ago

      Ja. Men priserne stiger fordi der ikke produceres så meget - og fortalere for det “frie marked” og kapitalismen plejer at sige, at når priserne stiger pga. efterspørgsel, så stiger produktionen, og så falder priserne igen. Det er jo ikke ligefrem det de skriver om i artiklen.

      • KlorofylMA
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        2 hours ago

        I artiklen står at: “Nogle landmænd tøver også med at udvide besætninger på grund af usikkerheder på markedet.”

        Derudover har tidsperspektivet måske noget at skulle have sagt. En ko er drægtig i 9 måneder, og kødkvæg slagtes typisk når det er over 24 måneder. Det tager altså knap 3 år fra landmanden beslutter at producere mere kød, til han rent faktisk er leveringsdygtig.

        • Core
          link
          fedilink
          arrow-up
          1
          arrow-down
          2
          ·
          1 hour ago

          Det er et spændende tag-team der er i gang her. 😊

          Men ja, og? Jeg håber vi lige tager tråden op om 3 år, og ser om markedet følger de principper som tilhængerne påstår er der…

          • CrateDane
            link
            fedilink
            arrow-up
            3
            ·
            1 hour ago

            Er det min tur nu? 😄

            Jo, vi kan godt vente og se. Der er en del usikkerhed på markedet, så jeg tror ikke det skader hvis vi er lidt tilbageholdende med konklusionerne.