• EvilCartyen
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    6 days ago

    Sjovt, for jeg har altid tænkt at det jo simpelthen er en lille varmluftsovn. Men alrså, den kan da sagtens være god, passer bare ikke til en familie på 5.

    • SorteKaninOPMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      6 days ago

      jeg har altid tænkt at det jo simpelthen er en lille varmluftsovn

      Altså det er det i bund og grund også. Men:

      • Den puster meget mere luft over maden meget hurtigere end en normal varmluftsovn.
      • Måske endnu vigtigere, så puster den den våde, fugtige luft ud af ovnen, i stedet for bare at cirkulere den luft som en varmluftsovn ville gøre. Det udtørrer altså maden meget mere effektivt og giver et mere sprødt resultat.

      Se fx. denne video.

      • Assensvej
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        edit-2
        6 days ago

        Måske endnu vigtigere, så puster den den våde, fugtige luft ud af ovnen

        Det er måske lidt mere kompliceret, fordi kødet skal helst være fugtigt indeni, og sprødt udenpå. Jeg knækkede koden, og jeg undrer mig over hvorfor denne teknik ikke bliver brugt verden over. Fuld varme, og så samme stegetid som altid. Køden bliver perfekt.

        Sølvpapir er en membran, som modvirker diffusionen af væske indrefra kødet og ud af ovnen.

        • SorteKaninOPMA
          link
          fedilink
          arrow-up
          3
          ·
          6 days ago

          Nu tænker du på flæskesteg eller hvad? Hvad er det for en konstruktion du har i billedet og hvordan hjælper den?

          At blæse den våde luft ud virker utrolig godt til pomfritter så vidt jeg har forstået. Men ja, det tørrer maden ud og det er jo ikke altid man har lyst til det.

          • Assensvej
            link
            fedilink
            arrow-up
            3
            arrow-down
            1
            ·
            6 days ago

            Hvad er det for en konstruktion du har i billedet og hvordan hjælper den?

            Det er et stort fad, hvor sølvpapiret forhindrer væskens diffusion ud af fadet (og kødet). Det fungerer til alt kød, men flæskesteg skal som regel have direkte varme, for at få sprøde svær. Samme princip fungerer med en pande med låg, hold væsken i et lukket system.

            • SorteKaninOPMA
              link
              fedilink
              arrow-up
              4
              ·
              6 days ago

              Jeg tænker bare at låget allerede er lavet til det, men den holder måske ikke tæt nok? Det er smart nok