• Assensvej
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    edit-2
    6 days ago

    Måske endnu vigtigere, så puster den den våde, fugtige luft ud af ovnen

    Det er måske lidt mere kompliceret, fordi kødet skal helst være fugtigt indeni, og sprødt udenpå. Jeg knækkede koden, og jeg undrer mig over hvorfor denne teknik ikke bliver brugt verden over. Fuld varme, og så samme stegetid som altid. Køden bliver perfekt.

    Sølvpapir er en membran, som modvirker diffusionen af væske indrefra kødet og ud af ovnen.

    • SorteKaninOPMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      5 days ago

      Nu tænker du på flæskesteg eller hvad? Hvad er det for en konstruktion du har i billedet og hvordan hjælper den?

      At blæse den våde luft ud virker utrolig godt til pomfritter så vidt jeg har forstået. Men ja, det tørrer maden ud og det er jo ikke altid man har lyst til det.

      • Assensvej
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        arrow-down
        1
        ·
        5 days ago

        Hvad er det for en konstruktion du har i billedet og hvordan hjælper den?

        Det er et stort fad, hvor sølvpapiret forhindrer væskens diffusion ud af fadet (og kødet). Det fungerer til alt kød, men flæskesteg skal som regel have direkte varme, for at få sprøde svær. Samme princip fungerer med en pande med låg, hold væsken i et lukket system.

        • SorteKaninOPMA
          link
          fedilink
          arrow-up
          4
          ·
          5 days ago

          Jeg tænker bare at låget allerede er lavet til det, men den holder måske ikke tæt nok? Det er smart nok