jeg har altid tænkt at det jo simpelthen er en lille varmluftsovn
Altså det er det i bund og grund også. Men:
Den puster meget mere luft over maden meget hurtigere end en normal varmluftsovn.
Måske endnu vigtigere, så puster den den våde, fugtige luft ud af ovnen, i stedet for bare at cirkulere den luft som en varmluftsovn ville gøre. Det udtørrer altså maden meget mere effektivt og giver et mere sprødt resultat.
Måske endnu vigtigere, så puster den den våde, fugtige luft ud af ovnen
Det er måske lidt mere kompliceret, fordi kødet skal helst være fugtigt indeni, og sprødt udenpå. Jeg knækkede koden, og jeg undrer mig over hvorfor denne teknik ikke bliver brugt verden over. Fuld varme, og så samme stegetid som altid. Køden bliver perfekt.
Nu tænker du på flæskesteg eller hvad? Hvad er det for en konstruktion du har i billedet og hvordan hjælper den?
At blæse den våde luft ud virker utrolig godt til pomfritter så vidt jeg har forstået. Men ja, det tørrer maden ud og det er jo ikke altid man har lyst til det.
Hvad er det for en konstruktion du har i billedet og hvordan hjælper den?
Det er et stort fad, hvor sølvpapiret forhindrer væskens diffusion ud af fadet (og kødet). Det fungerer til alt kød, men flæskesteg skal som regel have direkte varme, for at få sprøde svær. Samme princip fungerer med en pande med låg, hold væsken i et lukket system.
Altså det er det i bund og grund også. Men:
Se fx. denne video.
Det er måske lidt mere kompliceret, fordi kødet skal helst være fugtigt indeni, og sprødt udenpå. Jeg knækkede koden, og jeg undrer mig over hvorfor denne teknik ikke bliver brugt verden over. Fuld varme, og så samme stegetid som altid. Køden bliver perfekt.
Nu tænker du på flæskesteg eller hvad? Hvad er det for en konstruktion du har i billedet og hvordan hjælper den?
At blæse den våde luft ud virker utrolig godt til pomfritter så vidt jeg har forstået. Men ja, det tørrer maden ud og det er jo ikke altid man har lyst til det.
Det er et stort fad, hvor sølvpapiret forhindrer væskens diffusion ud af fadet (og kødet). Det fungerer til alt kød, men flæskesteg skal som regel have direkte varme, for at få sprøde svær. Samme princip fungerer med en pande med låg, hold væsken i et lukket system.
Jeg tænker bare at låget allerede er lavet til det, men den holder måske ikke tæt nok? Det er smart nok