• NielsToft
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    1 month ago

    Jeg tror mest jeg er overrasket over at så mange spiser rugbrød til aftensmad. Frokost, det giver sig selv men til aftensmad ville jeg kun finde det frem til medister og gule ærter, tror jeg.

    Jeg er også forundret over at det noble danske tamsvin slet ikke er repræsenteret.

    • bobslaede
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      5
      ·
      1 month ago

      Vi har rimeligt tit rugbrød på madplanen, til aftensmad.
      Der er flere grunde til det.

      1. Det er nemt
      2. God mulighed for at få fiber-rig mad i ungerne
      3. Det kan gøres sådan OK sundt, og nemt med fisk
        • Makrel
        • Torskerogn
        • Kippers
        • Røget laks
        • Fiskefrikadeller
        • Hjemmelavet tunsalat

      Så får vi både fibre og fisk.

      • EvilCartyen
        link
        fedilink
        arrow-up
        4
        ·
        1 month ago

        Køberi noget frisk rugbrød så? Jeg hader seriøst at tygge i det der elendige kohberg-lårt.

        • bobslaede
          link
          fedilink
          dansk
          arrow-up
          3
          ·
          1 month ago

          Vi køber solsikkerugbrød. Men fra supermarkedet. Alle kan lide det, og det er fyldt med kerner. Samt tit på tilbud.

          • President_PyrusMA
            link
            fedilink
            arrow-up
            6
            ·
            1 month ago

            Har I prøvet Schulstads Gilleleje Signaturbrød? Dem i blå pakker. De er seriøst lækre!

            • bobslaede
              link
              fedilink
              dansk
              arrow-up
              4
              ·
              1 month ago

              Det kan da komme an på en prøve, i hvert fald. Ungerne skal helst ikke prøve alt for meget nyt :P

              • President_PyrusMA
                link
                fedilink
                arrow-up
                3
                ·
                1 month ago

                Som @SorteKanin@feddit.dk også skriver, så er det virkelig et godt brød. Kender du det, når man smager en madvare, og det går op for en at det ligger på et helt andet niveau på kvalitet? Og at man i det man smager det accepterer at man fremover kommer til at købe den dyre version? Første gang jeg oplevede det var med Gillelejebrødet, og anden gang da jeg smagte rigtig gode kaffebønner fra et kafferisteri.

                • EvilCartyen
                  link
                  fedilink
                  arrow-up
                  4
                  ·
                  1 month ago

                  Sådan har jeg det med rigtigt mange ting, men med rugbrød - der vil jeg simpelthen helst undgå kerner. Og det er som om der ikk rigtigt er nogle kerneløse men sunde rugbrød i god kvalitet til salg.

                  Til gengæld kommer jeg aldrig til at købe ris & soya fra en dansk dagligvarebutik mere.

                  • President_PyrusMA
                    link
                    fedilink
                    arrow-up
                    2
                    ·
                    1 month ago

                    Jeg kan godt genkende det med soyaen. Jeg har længe brugt Lee Kum Kees lyse og mørke soya i stedet for diverse lousy japanske varianter. Det kunne også være at jeg skulle undersøge hvilke bedre ris man kan få andre steder.

            • SorteKaninOPA
              link
              fedilink
              arrow-up
              3
              ·
              1 month ago

              Det er et virkelig godt brød - prisen er dog også sat derefter.

              • President_PyrusMA
                link
                fedilink
                arrow-up
                2
                ·
                1 month ago

                Det er på tilbud til 14 eller 15 kr i Rema lige nu. Og jeg er helt sikker på at det kommer på tilbud i løbet af julen.

    • VonReposti
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      1 month ago

      Der er nok mange studerende der nøjes med rugbrød og hvis du har en god kantineordning og bor alene, så er der nok ikke appetit til det helt store måltid om aftenen.