Her i hjemmet er det ofte lidt en udfordring med opfindsomheden når det kommer til middagsmad, og det er mest fordi at vi skal finde noget som husets toethalvt-årige også gider at spise. Vedkommende er ikke som sådan kræsen, men er blot som en almindelig toethalvt-årig tror jeg. Det er sjældent at en tallerken mad bliver tømt, og hvis man spørger dem om hvad de har lyst til at spise til aftensmad, og dernæst tilbereder det, er der heller ingen garanti for, at der bliver spist en nævneværdig mængde.

Pastaretter plejer altid at fungere (især Mac N’ Cheese), og tofu stegt i sesamolie. Men man vil jo gerne variere kosten bare en lille smule for de små, så derfor:

Til jer med småbørn, hvilke retter laver i til jeres rollinger, som de gerne spiser? Vi er en vegetariansk husstand, men laver kød til ungen ca et par gange om ugen, så både kødretter og vegetarretter er velkomne.

EDIT: Tusind tak for alle kommentarerne, der er masser af fantastiske forslag!

  • EvilCartyen
    link
    fedilink
    arrow-up
    8
    ·
    1 year ago

    På et tidspunkt opgav jeg at finde system i hvad de gad spise, det skiftede fra den ene dag til den anden, og er totalt uden system… 😂

    Så jeg begyndte bare at lave mad jeg havde lyst til at lave. Alt muligt asiatisk, men også tit bare en italiensk kødsauce etc.

    Og så vil jeg sige, at sulten er den bedste kok. Mine børn spiser altid det jeg laver når de har sprunget frokosten over 😁

    • EvilCartyen
      link
      fedilink
      arrow-up
      5
      ·
      edit-2
      1 year ago

      Kom i tanke om at jeg på et tidspunkt skrev ned hvad vi havde lavet sådan pr rotation - her er listen:

      • Kødsovs
      • Egg-fried rice
      • Kylling & Bulgur
      • Pasta + pølser
      • Rugbrød & fiskefilet
      • Pizza, hjemmelavet
      • Tærte
      • Boller i Karry
      • Lasagne
      • Kebabwraps
      • Pariserbøf
      • Oksekødboller m pasta
      • Spaghetti flødesovs
      • Røræg + ristet rugbrød
      • Tomatsuppe
      • Kartoffel-porresuppe
      • Klar suppe m. Kød/melboller
      • Fiskeburgere
      • Stew
      • Frikadeller m. Kartofler + stuvet hvidkål
      • Hjemm. Burgere
      • Stirfry nudler m. svinekød
      • Stirfry nudler m. Oksekød og rød peber
      • Tarteletter
      • Frisk pasta m. kødboller
      • Frisk pasta m. laks & spinat
      • Hotdogs
      • Pasta m. squash & hvidløg
      • Pasta m. medisterkødboller i tomatsovs
      • Pasta arabiata
      • Pasta Carbonara
      • Risengrød
      • Flæskesteg
      • Karbonader m. ovnkartofler
      • Chili con carne
      • Pita m. diverse
      • Irish stew
      • Rød thaicurry m. kylling
      • Grøn thaicurry m. kylling
      • Ramen m. æg & andebryst
      • Havregrød m. frugtmos
      • Biksemad m. rødbeder & spejlæg
      • Pandekager & majs

      Der er ikke så meget system i det - det er meget hvad jeg har lyst til og overskud til at lave. Med 3 børn er der som regel altid 1 der ikke kan lide det man laver uanset hvad :)

        • President_PyrusMA
          link
          fedilink
          arrow-up
          3
          ·
          1 year ago

          Jeg kom lige i tanke om at jeg også har en note på min mobil, som jeg nu har mangedoblet takket være @EvilCartyen@feddit.dk:

          • Diverse wokretter med hvad der ligger i grøntsagsskuffen
          • Pastasalat
          • Gule ærter (nok hverken børne- eller kone/kæreste venlig dog, men den kan nemt laves på en medisterpølse og en frossen hønsekødssuppe)
          • Pasta med tomatsovs. Hvis man har fintsnittet et løg kan sovsen laves med halverede cherrytomater på panden på samme tid det tager at koge pasta.
          • Diverse gryderetter: Goulash, mørbradgryde, braiserede svinekæber, coq au vin, tikka masala, diverse karryretter, butterchicken, bøf stroganoff, ossobuco, skipperlabskovs, boeuf bourguignon und so weiter
  • bobslaede
    link
    fedilink
    arrow-up
    6
    ·
    1 year ago

    Lasagne har vores børn altid været meget glad for. Vi putter masser af grøntsager i. Squash, aubergine, gulerødder, og meget lidt kød. Vi har lavet den med plantefars også, det smager også godt. Ungerne kan bedst lide det med oksekød, selv det ikke er meget der kommer i vores.
    Plantefars, svampe, linser ville nok nemt kunne erstatte kødet.
    Den må godt være lidt flydende, altså ikke helt fast, efter min smag.

    • letrasetOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      1 year ago

      Lasagne, ja det er en god idé, og kan også varieres meget som du skriver. Er enig at de gør sig bedst når de er lidt flydende i det.

  • H2SO4
    link
    fedilink
    arrow-up
    6
    ·
    1 year ago

    Kartoffelmos (evt. med andre grøntsager/ost mixet i) var altid et hit hos os. Ærter, pandekager, omeletter, stegte ris. Evt. “fiskefingre”, hvilket også kan laves med Tofu. Smider et edit hvis/når jeg får varmet hjernen op!

    • President_PyrusMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      5
      ·
      1 year ago

      Jeg kan anbefale kartoffelsellerimos lavet med cirka 1/3 selleri. Det gør mosen lidt mindre tung og giver en lækker smag.

    • letrasetOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      1 year ago

      Kartoffelmos er blevet nævnt flere gange, og det har jeg også lavet en del gange til arvingen, men det har ikke været et hit endnu. Synes jeg læste et sted at man skal prøve en 3-5-7 gange med nye retter før ungerne bidder på, så jeg skal nok bare være lidt mere vedholdende. Elskede selv kartoffelmos som barn, så det kan være jeg kan give glæden ved kartoffelmos videre (:

      Fiskefingre har vi også lavet, og det er oftest et hit.

  • Underbroen
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    1 year ago

    Jeg er meget i samme båd som @EvilCartyen@feddit.dk : Jeg kan simpelthen ikke gennemskue systemet for den 2½ årige og den 4 årige. Førstnævnte erklærede i går, at hun ikke kan lide fisk, men elsker kylling. Hvorefter hun satte en halv mørksej til livs mens hun sagde “mmmmh… kylling!” .

    Vi har haft held med Dhal lavet på kokosmælk med ris, derudover har quesadillas med gulerods- og bønnefyld (løst baseret på denne opskrift) og på det sidste har sommerruller/friske forårsruller været et hit. Sidste gang spiste den yngste sig mere eller mindre mæt i fedtet rispapir med en smule kylling ved siden af. Vi har også serveret dem med lunt bønnefyld: som med så mange andre lignende retter (pitabrød, tortillas etc.) kan proteindelen skiftes ud, som det passer. Og som andre skriver er fars altid et hit. Alt med fars.

    • letrasetOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      1 year ago

      🙃 du har ret, der er bare intet system i de små menneskers hoveder når det kommer til mad, elsker historien med fisken der bliver spist som kylling, sådan en har vi også haft, men kan ikke huske hvilke ting der blev byttet om på hos os. Sjovt var det.

      Som @EvilCartyen@feddit.dk skriver, så er sulten den bedste kok. Det handler nok en del om, at vi skal være bedre til at lave mad som vi selv har lyst til at spise (i øjeblikket er det mest det modsatte paradigme der hersker), og så kan barnet prøve flere ting på den måde.

    • letrasetOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      1 year ago

      Og hov, jeg glemte at sige tusind tak for dine forslag. Tusind tak! Den der dhal lyder som et rigtig godt forslag (og inden for mine køkkenfærdigheder), ligeså gør de andre retter du nævner.

      • Underbroen
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        1 year ago

        Det var absolut så lidt - det var en god tråd med masser af god inspiration! Som også kan tilpasses mine evner i et køkken.

  • President_PyrusMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    1 year ago

    Klassikerne er vel pasta kødsovs og kylling, svin eller boller i karry. Hvis det skal være nemt kan man bruge farsen fra en medisterpølse til bollerne. Og man kan helt sikkert også lave vegetariske versioner.

    • letrasetOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      1 year ago

      Boller i karry har jeg, utroligt nok, aldrig overvejet at lave, og jeg kan ikke svare på hvorfor. Jeg har netop i dag indkøbt til at lave retten i denne uge, formentling henover weekenden. Lækkert! Tak (:

      • President_PyrusMA
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        1 year ago

        Det er heller ikke en ret jeg selv har lavet siden jeg flyttede hjemmefra for fire års tid siden. Da jeg var barn var der en periode hvor vi fik boller i karry nærmest hver uge, så jeg blev selv temmelig træt af den, men jeg kunne nu også godt overveje at lave det snart. Det er jo faktisk en skøn ret.

        • letrasetOP
          link
          fedilink
          arrow-up
          2
          ·
          1 year ago

          Ja, jeg kan også huske vi fik det som unger derhjemme, og det var altid et hit.