Her i hjemmet er det ofte lidt en udfordring med opfindsomheden når det kommer til middagsmad, og det er mest fordi at vi skal finde noget som husets toethalvt-årige også gider at spise. Vedkommende er ikke som sådan kræsen, men er blot som en almindelig toethalvt-årig tror jeg. Det er sjældent at en tallerken mad bliver tømt, og hvis man spørger dem om hvad de har lyst til at spise til aftensmad, og dernæst tilbereder det, er der heller ingen garanti for, at der bliver spist en nævneværdig mængde.

Pastaretter plejer altid at fungere (især Mac N’ Cheese), og tofu stegt i sesamolie. Men man vil jo gerne variere kosten bare en lille smule for de små, så derfor:

Til jer med småbørn, hvilke retter laver i til jeres rollinger, som de gerne spiser? Vi er en vegetariansk husstand, men laver kød til ungen ca et par gange om ugen, så både kødretter og vegetarretter er velkomne.

EDIT: Tusind tak for alle kommentarerne, der er masser af fantastiske forslag!

  • Underbroen
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    1 year ago

    Jeg er meget i samme båd som @EvilCartyen@feddit.dk : Jeg kan simpelthen ikke gennemskue systemet for den 2½ årige og den 4 årige. Førstnævnte erklærede i går, at hun ikke kan lide fisk, men elsker kylling. Hvorefter hun satte en halv mørksej til livs mens hun sagde “mmmmh… kylling!” .

    Vi har haft held med Dhal lavet på kokosmælk med ris, derudover har quesadillas med gulerods- og bønnefyld (løst baseret på denne opskrift) og på det sidste har sommerruller/friske forårsruller været et hit. Sidste gang spiste den yngste sig mere eller mindre mæt i fedtet rispapir med en smule kylling ved siden af. Vi har også serveret dem med lunt bønnefyld: som med så mange andre lignende retter (pitabrød, tortillas etc.) kan proteindelen skiftes ud, som det passer. Og som andre skriver er fars altid et hit. Alt med fars.

    • letrasetOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      1 year ago

      🙃 du har ret, der er bare intet system i de små menneskers hoveder når det kommer til mad, elsker historien med fisken der bliver spist som kylling, sådan en har vi også haft, men kan ikke huske hvilke ting der blev byttet om på hos os. Sjovt var det.

      Som @EvilCartyen@feddit.dk skriver, så er sulten den bedste kok. Det handler nok en del om, at vi skal være bedre til at lave mad som vi selv har lyst til at spise (i øjeblikket er det mest det modsatte paradigme der hersker), og så kan barnet prøve flere ting på den måde.

    • letrasetOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      1 year ago

      Og hov, jeg glemte at sige tusind tak for dine forslag. Tusind tak! Den der dhal lyder som et rigtig godt forslag (og inden for mine køkkenfærdigheder), ligeså gør de andre retter du nævner.

      • Underbroen
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        1 year ago

        Det var absolut så lidt - det var en god tråd med masser af god inspiration! Som også kan tilpasses mine evner i et køkken.