God weekend

  • @VonReposti
    link
    141 year ago

    I går kom der endelig nogle gode nyheder ovenpå en sag med min (nu tidligere) arbejdsplads der har kørt i et par måneder. Fagforeningen har valgt at hæve sagen til en speciel arbejdsgruppe der har til formål at finde ud af hvordan lovgivningen kan hjælpe og hvor der måske er behov for ny lovgivning!

    Så hvad betyder det for mig? Efter at have kæmpet i flere måneder og have nærlæst tunge paragraffer og domme helt op til den europæiske domstol, så kan jeg endelig ånde ud og lade fagforeningen smide alle deres ressourcer efter min sag. Så nu skal jeg bare finde et andet arbejde…

    • @W4RL0CK
      link
      11 year ago

      Tillykke! Jeg havde selv en træls sag ifm. en arbejdsskade tilbage i 2007, og det tærer virkelig på en, så håber du kan komme videre nu! Og så krydser jeg fingre for, at sagen falder ud til din fordel. 🙂

      • @VonReposti
        link
        21 year ago

        Tusind tak, fagforeningen vat lidt seje i optrækket, men arbejdspladsen har fucked op i sådan en grad at sagen nu har principiel karakter hvorfor fagforeningen hjertens gerne vil helt overtage al kommunikation med arbejdsplads og myndigheder, så det værste er forbi.

        Det er bare lige det med at finde nyt job som er besværliggjort pga. timingen af det hele, men det skal nok lykkes.

  • @MummifiedClient5000
    link
    101 year ago

    Jeg var sgu på Roskilde for første gang i 20 år igår. RF var en vigtig del af min ungdom og jeg var der fra 92 til 02, men droppede det da jeg blev familiefar. Nu var det så i stedet nærmest en familieudflugt.

    Men programmet i går var ikke rigtigt noget at råbe hurra for.

    VI startede med at komme for sent til Eyes som jeg ellers gerne havde set. Vi så Ithaca på Gaia-scenen som var fede, men kun spillede en halv time. Derefter holdt vi os til hovednavnene på Orange bortset fra hvad vi lige gik forbi mens vi vandrede rundt mellem koncerterne: Busta Rhymes var mest bare til grin, Tove Lo leverede noget uartigt powerpop som var helt fint. Lil Nas X gjorde det kort, men godt (og lå desværre samtidig med Electric Wizard som jeg ellers hellere havde set) og Burna Boy (som var grunden til at vi valgte torsdagen) sluttede af med noget afrobeat som fik gang i folk, men ikke rigtigt siger mig noget.

    Men det var dejligt med et gensyn med festivalpladsen, Mor Tove, alien boller ko og sorte bussemænd. Jeg er overrasket over hvor korte koncerterne er blevet. Lil Nas X optrådte kun i omkring 50 minutter. Såden var det ikke i gamle dage.

    Jeg kommer helt klart aldrig til at ligge i telt derude igen, fordi fuck det, vi har penge til en vogn hjem, men det kommer helt sikkert til at være noget vi skal gentage.

  • @bstix
    link
    101 year ago

    Jerboa appen er gået helt kold for mig, så nu prøver jeg wefwef. Den er ikke på playstore, men kan findes her:

    https://wefwef.app

    • @President_PyrusOPM
      link
      91 year ago

      Jeg synes også at Jerboa har haft en del problemer. Så for nu bruger jeg Connect for Lemmy, som jeg synes har et fint layout.

      • Andreas
        link
        61 year ago

        Varav den största är “ej kompatibel med Lemmyversioner under 0.18”. Jag förstår det där med websockets men att ha ingen backwards compatibility alls med äldre versioner fick mig att byta tillbaka till den defaulta PWAen för närvarande.

        • @President_PyrusOPM
          link
          31 year ago

          Ja, det er lidt dumt at udviklerne ikke sørger for tilbagekompatibilitet. Specielt med versioner af lemmy som kun er få måneder gamle.

    • @Helvedeshunden@beehaw.org
      link
      fedilink
      71 year ago

      Wefwef.app er helt vildt god - og det går stærkt med udviklingen. Jeg har omkring 4-5 klienter, men bruger mest wefwef.app - og så er det lidt lækkert at den både virker på computere og alle mobilplatforme.

      • @bstix
        link
        61 year ago

        Ja den er virkelig god. Jeg fandt lige ud af at hvis man swiper sidelæns på kommentarer og i indbakken, at man kan upvote/downvote i den ene side og marker læst/ulæst (indbakke) og reply i den den anden.

        Der mangler dog lidt flere settings til layout.

    • @Klumz
      link
      41 year ago

      Liftoff er nok min primære lige nu, ellers hopper jeg lidt rundt mellem Jerboa (pre 18) og wefwef.

    • @letraset
      link
      21 year ago

      Er det mig der er stæreblind, eller kan man ikke oprette pæle med wefwef?

      • @bstix
        link
        31 year ago

        Det kan man i menuen med tre prikker i øverste højre hjørne, når man står på et community.

        • @letraset
          link
          31 year ago

          Formidabelt, tusind tak (:

    • @W4RL0CK
      link
      11 year ago

      Hvad tænker andre om at skulle indtaste brugernavn/adgangskode på appens side? Jeg kommer personligt ikke til at bruge det, så længe det er et krav.

      Det er en skam, for det ser ret nice ud! Minder meget om Apollo…

  • Andreas
    link
    9
    edit-2
    1 year ago

    Glad fredag! Jag håller på att skriva en enkel men utbyggbar AutoModerator för Lemmy som konfigureras på samma sätt som AutoModerator på gamla Reddit (skriv bottens åtgärder i en konfigfil). Den borde ha varit färdig innan kl. 7 idag (så den kan posta fri snak fredag-tråden) men jag som icke-professionell programmerare är mycket långsammare än jag förväntar.

    Tredjepartsappar på Reddit går under imorgon och från vårt mysiga lilla hem får vi spana över de diverse åsikter på /r/Denmark omkring ämnet. Det värmer i hjärtat att se folk som reklamerar för feddit.dk där (hej @VonReposti och @SorteKanin)!

    • @SorteKaninMA
      link
      51 year ago

      Jag håller på att skriva en enkel men utbyggbar AutoModerator för Lemmy som konfigureras på samma sätt som AutoModerator på gamla Reddit (skriv bottens åtgärder i en konfigfil). Den borde ha varit färdig innan kl. 7 idag (så den kan posta fri snak fredag-tråden) men jag som icke-professionell programmerare är mycket långsammare än jag förväntar.

      Er det open source? Andre instanser kan måske også have nytte af det.

      I princippet bør en automod også køres af instansen selv synes jeg.

      • Andreas
        link
        51 year ago

        Japp, den blir open source när jag är klar med schemamodulen och den ska såklart inte köras av mig utan instansens administratörer, eftersom AutoModerator har moderatorprivilegier.

    • Baizey
      link
      31 year ago

      Sig til hvis du vil have hjælp med botten :)

      Hvis du ikke føler for at lave den fuldt open-source kan vi evt også bare arbejde sammen på den i dit private repo, selv hvis du putter regler på der gør at jeg skal lave pull-requests :P

      • Andreas
        link
        21 year ago

        Tack för hjälpen! Den ska bli open source men jag brukar publicera källkoden innan jag har testat programmets grundläggande funktioner och bekräftat att den fungerar som den ska - är det inte så man gör i open source där man får publicera inkomplett kod?

        • Baizey
          link
          41 year ago

          jeg er ikke helt sikker på hvad du prøver at sige, men yep? open-source betyder blot at alle kan se kilde-koden, funktionalitet er ikke nødvendigt

          det lød som at du holdt tilbage på at dele koden med folk til at du følte at kodebasen var i et godt sted :P

          btw hvad sprog har du valgt at skrive botten i?

          • Andreas
            link
            21 year ago

            Beklagar, är det språket som gör det oklart? Det jag frågade är om det är standard inom open source att publicera kod som inte är funktionell än.

            Botten skrivs i Python, liksom Reddit-arkiveringsbotten vars källkod finns här. Som den dåligt skrivna koden visar är jag inte professionell programmerare.

            Jeg kan prøve at skrive på dansk hvis det er svært at læse svensk.

            • Baizey
              link
              111 months ago

              Det var måske noget med google translate der gik galt :p den lavede i hvertfald noget sjovt dobbelt negativt Tror python er det eneste sprog jeg ikke ville skrive, men det kan være at du ser en bot i et andet sprog inspireret af din bot i fremtiden :)

  • @RedFoxDK
    link
    81 year ago

    Nået det ikke lige i sidste uge, men jeg har endelig fundet et job, som jeg kan gå fuldtid med og tjene fint, indtil jeg har fundet et IT job (det er sgu svært, når det er ens første fuldtidsjob indenfor IT).

    Ellers er der Tour de France start i morgen og håber sgu det bliver en lige så underholdende Tour de France som sidste år

    • Andreas
      link
      31 year ago

      Tilykke med jobbet! Vilken IT-bransch är det? Jag befinner mig snart i samma situation som dig när jag tar examen och ger mig ut på IT-marknaden för första gången.
      I 2024 när det blir en massa avskedade IT-specialister att konkurrera med.
      Utan en utbildning i datateknik. 🫠

      • @RedFoxDK
        link
        41 year ago

        Software udvikler - enten som backend udvikler eller firmware udvikler (indenfor Embedded udvikling)

    • @timroerstroem
      link
      21 year ago

      Tilykke med jobbet, i det omfang at du nu ikke (nødvendigvis) kan komme til at følge med i TdF på samme niveau som ellers.

      • @RedFoxDK
        link
        21 year ago

        Jeg takker, men ja: jeg kan ikke lige følge så meget igen… Tilgengæld har jeg mulighed for at høre det via høretelefoner (mit arbejde kræver ikke så meget tænke kraft), så jeg har mulighed for at køre Rolf og Ritter

    • @W4RL0CK
      link
      11 year ago

      Held og lykke med at finde det rigtige job!

      Har du noget relevant uddannelse eller er du selvlært?

      • @RedFoxDK
        link
        21 year ago

        Jeg takker.

        well… jeg har en næsten færdiggjort uddannelse indenfor området (mangler sådan set sammenlagt 30 ETCS point - 1 kursus og det afsluttende projekt). Det har dog ikke været det, som de har set sig ned på, når jeg har været til samtaler. Feedbacken, når jeg får den, har storset altid været manglende erhvervserfaring - ellers ment de selv jeg ville passe ind uden problemer

        • @W4RL0CK
          link
          21 year ago

          Det er ofte svært at få den første erhvervserfaring, desværre, især hvis man ikke har haft studierelevant arbejde e.l. under uddannelsen.

          Jeg har været på en arbejdsplads i it-branchen, hvor man årligt tog praktikanter ind og ofte tilbød dem job efter endt praktikforløb (og evt. resterende uddannelse), så de virksomheder findes derude, men mange er desværre mest interesserede i folk, der allerede har erfaring.

          • @RedFoxDK
            link
            21 year ago

            Jeg havde et studiejob som studenter software udvikler, hvor jeg arbejdet med primære webudviklingen (selvom min uddannelse er indenfor software til Embedded systemer). Jeg blev dog opsagt i forbindelse med corona’en, da de leveret løsninger til industrien og fabrikker… Synes dog det ene år gave mig en stor indblik i, at hvad man laver på uddannelsen er meget basic viden. Jeg lærte ligeså meget (særligt hvordan man arbejder med software udviklen) på det ene år, end hvad jeg havde gjort på universitet.

            Ja desværre. Jeg havde en lidt løs samtale med en recruiter, da jeg søgte et job igennem hende. Hun sagde jeg faktisk har en del erfaring end hvad jeg måske selv tror, da jeg har rodet med IT/udvikling siden jeg var 12 år, samt jeg har 2 forskellige job indenfor IT branchen (samlet 4 år - 3 år som IT supporter / Sysadmin / Alt mulig mand / internt udvikler, samt 1 år som software udvikler).

            Jeg ved bare ikke om det er fordi siden Januar, at virksomhederne har været noget tilbageholdende og prøvet at forbered sig på dårlige tider, eller hvad der sker. Jeg er bare glad for at havde noget at stå op til nu, mens jeg leder videre

  • Meldrik
    link
    fedilink
    71 year ago

    Jeg har lige sat gyngestativ op med legetårn og rutsjebane. Jeg overvejer at grave ud til at man kan lave en sandkasse rundt om stativet. Er det en dårlig ide? 😅

    Inspiration modtages med kyshånd.

    • @bstix
      link
      51 year ago

      Gyngestativ og sandkasse er midlertidige ting. Om 10 år vil du nok gerne bruge pladsen til noget andet.

      Sandkasse sand er fyldt med salt eller et eller andet som gør at planter ikke kan vokse i det. Jeg vil nok anbefale at lave en mindre separat sandkasse som lettere kan fjernes igen. Medmindre selvfølgelig at du allerede ved at der skal være en terrasse bagefter, for så kan det jo være en fordel at have et helt dødt underlag.

      • Meldrik
        link
        fedilink
        61 year ago

        Jeg har efterfølgende tænkt på at lave et hyggehjørne ala billedet her i forlængelse af legepladsen:

        så kan man altid udvide siddepladserne og måske sætte nogle andre aktiviteter op i sandet.

        • @bstix
          link
          51 year ago

          Det ser hyggeligt ud.

          Du skal bare vide at nabolagets katte også godt kan lide åbne sandkasser. Man kan sprøjte et eller andet på, og det er heller ikke svært at fjerne lort fra sand, men bare så du ved at nabolagets katte og hunde vil skide på det hvis de får lov.

          Jeg havde selv en lukket sandkasse til mine børn. De hyggede sig i den, men børn er egentlig ligeglade med om det er jord eller sand. Jeg voksede selv op i en vild have, hvor jeg kunne grave overalt, så hele sandkasse begrebet er lidt for pænt for mig. Min egen have er for lille til den slags, men det ærgrer mig lidt ikke at kunne give dem den oplevelse.

          Gyngestativet har jeg stadig. Gyngerne er sat op med karabinhager, så de nemt kan skiftes. Jeg har haft babygynge, redegynge, fast gynge, blød gynge, trapez gynge og nu er det altså min hængekøje som er der.

          Rutsjebanen kan tilkobles vandslange, men det har jeg aldrig brugt, fordi højden ikke passer til bassinet. Det kan du måske tænke ind i planlægningen også vil du bruge det. Jeg ved ikke helt hvordan man skal gøre det. Måske hvis man har noget niveau forskel i forvejen.

        • @faktor50
          link
          4
          edit-2
          11 months ago

          deleted by creator

  • @President_PyrusOPM
    link
    71 year ago

    Så er det i morgen Tour de France starter. I løbet af 21 etaper skal rytterne køre fra Baskerlandet til Paris, og jeg skal naturligvis følge med. Jeg skal naturligvis nok også have den famøse lur de France undervejs, så jeg kan anbefale at undersøge dagens lurmuligheder på https://lurdefrance.dk/

  • @timroerstroem
    link
    61 year ago

    Jeg glæder mig til at Roskildefestivalen er slut, så Politiken kan komme til at være en avis der drejer sig om nyheder (nuvel kun øst for Valby Bakke), og ikke fulde folk i Roskilde.

  • Limfjorden
    link
    51 year ago

    Nu begynder studentergilderne for alvor. Det bliver sjovt, men også hårdt hvilket jeg allerede kan se beviser på; fem fra min klasse ligger syge. Ellers er det sgu rart ikke at skulle lave afleveringer mere:)

    • @W4RL0CK
      link
      21 year ago

      Tillykke med huen! 🥳