God weekend

  • @W4RL0CK
    link
    21 year ago

    Det er ofte svært at få den første erhvervserfaring, desværre, især hvis man ikke har haft studierelevant arbejde e.l. under uddannelsen.

    Jeg har været på en arbejdsplads i it-branchen, hvor man årligt tog praktikanter ind og ofte tilbød dem job efter endt praktikforløb (og evt. resterende uddannelse), så de virksomheder findes derude, men mange er desværre mest interesserede i folk, der allerede har erfaring.

    • @RedFoxDK
      link
      21 year ago

      Jeg havde et studiejob som studenter software udvikler, hvor jeg arbejdet med primære webudviklingen (selvom min uddannelse er indenfor software til Embedded systemer). Jeg blev dog opsagt i forbindelse med corona’en, da de leveret løsninger til industrien og fabrikker… Synes dog det ene år gave mig en stor indblik i, at hvad man laver på uddannelsen er meget basic viden. Jeg lærte ligeså meget (særligt hvordan man arbejder med software udviklen) på det ene år, end hvad jeg havde gjort på universitet.

      Ja desværre. Jeg havde en lidt løs samtale med en recruiter, da jeg søgte et job igennem hende. Hun sagde jeg faktisk har en del erfaring end hvad jeg måske selv tror, da jeg har rodet med IT/udvikling siden jeg var 12 år, samt jeg har 2 forskellige job indenfor IT branchen (samlet 4 år - 3 år som IT supporter / Sysadmin / Alt mulig mand / internt udvikler, samt 1 år som software udvikler).

      Jeg ved bare ikke om det er fordi siden Januar, at virksomhederne har været noget tilbageholdende og prøvet at forbered sig på dårlige tider, eller hvad der sker. Jeg er bare glad for at havde noget at stå op til nu, mens jeg leder videre