• @dybber
    link
    88 months ago

    Hvilken lobbyorganisation mon ansætter ham? Dansk Industri? Bæredygtigt landbrug?

    • @EvilCartyen
      link
      38 months ago

      Han skal vel have lov at finde et andet arbejde? Eller hvad tænker du han skal gøre?

      • @Grippler
        link
        11
        edit-2
        8 months ago

        Fuld karantæne fra interesseorganisationer i 5 år efter de forlader en ministerpost er i hvert fald en yderst rimelig begrænsning at sætte for politikere.

        Jeg så gerne, at man permanent var udelukket fra lobbyvirksomhed når man har været en del af folketinget.

        Der findes heldigvis mange jobs som intet har med lobbyvirksomhed at gøre, så han kan bare søge derudaf.

        • @EvilCartyen
          link
          28 months ago

          Det ved jeg faktisk ikke om jeg synes det er, altså rimeligt. Det virker tæt på umuligt at definere hvad der er interesseorganisationer og hvad lobbyisme er. Desuden ville man vel bare ansætte dem som interne rådgivere og sende nogle andre til møderne, men telefonopkaldene ville stadig komme fra ex-ministeren. Det virker sådan helt generelt til at være en lov, der ville være umulig at håndhæve.

          Jeg synes egentlig det virker til at være surt nok at være politiker, vi behøver ikke gøre det værre. Dårligt arbejdsmiljø, dårligt kollegaskab, alt for lange arbejdstider, begrænset privatliv, etc.

          Jeg synes virkelig vi skal passe på ikke at glemme, at politikere er mennesker som os andre. Det er en form for kynisme som i sidste ende er demokratiundergravende og skadeligt for vores samfund.

          • @Grippler
            link
            6
            edit-2
            8 months ago

            Ja det vil desværre være nærmest umuligt at håndhæve, for de skal nok finde på måder at omgå loven hvis det er. Det viser jo også lidt hvor utroværdige de i virkeligheden er.

            Jeg mener det er et større problem, at dem der har været med til at lave lovene efterfølgende kan stille sig uden for og bruge det netværk de har skabt til at påvirke lovene for egen vinding.

            De kan så også blive påvirket af interesseorganisationer mens de sidder i folketinget med implicit (eller måske endda direkte eksplicit bag lukkede døre) lovning om en stilling hvis udfaldet af beslutninger er favorabelt. Det er kun et meget lille skridt bag bestikkelse i min bog.

            Begrænsning af det problem mener jeg er langt vigtigere end politikeres velvære og efterfølgende jobmuligheder. De ved hvad de går ind til inden, og ingen tvinger dem til at vælge den vej i livet.

    • @farsinuce
      link
      2
      edit-2
      8 months ago

      Bæredygtigt Landbrug? Hænger det ikke sådan sammen, at de og Landbrug & Fødevarer er trætte af Ellemann, fordi han ikke har danset tilstrækkeligt efter deres pibe?

  • @cute_astronaut
    link
    88 months ago

    Det er svært ikke at få den tanke at der ligger endnu flere meget grimme afsløringer og venter i sagen om indkøbet af våbensystem fra Elbit, og så vil det være meget belejligt at den der havde ansvaret er væk så når og hvis de oplysninger kommer frem så er der ingen i regeringen der har et ansvar og man kan jo ikke skyde skylden på en stakkels mand der udelukkende af personlige årsager har valgt at trække sig.

    Jeg vil da håbe jeg tager fejl, men jeg vil bestemt heller ikke blive overrasket hvis det forholdt sig sådan.

  • @MildlyArdvark
    link
    3
    edit-2
    8 months ago

    Jeg kalder den. Det her er bare det seneste træk i det lange spil, Rusland spiller for at få fokus væk fra Ukraine.

    Først Israel, så det dårlige vejr i weekenden og nu dette!

  • @bobslaede
    link
    dansk
    38 months ago

    Så mangler vi bare at alle de andre også forlader politik, så vi ligesom kan starte helt forfra.
    Jeg ville stemme for et teknokrati :)

    • @SorteKaninOPMA
      link
      48 months ago

      Hvis vi levede i et teknokrati ville du jo ikke have nogen stemme :P

      • @bobslaede
        link
        38 months ago

        Jeg kunne stemme et teknokrati i gang :) Det skulle være et godt ét. Der skulle være tidsbegrænsninger på de lærde der skulle sidde der. Alt muligt godt :)

        • @SorteKaninOPMA
          link
          48 months ago

          Jeg er ret interesseret i alternative regeringsformer, trods at jeg ikke tror de har meget hold imod demokrati. Hvordan skulle det fungere? Jeg tror desværre ikke det er nok bare at sige at det skal være godt hehe

          • @EvilCartyen
            link
            38 months ago

            Teknokrati er vel bare et andet ord for DJØF-vælde…

          • @bobslaede
            link
            1
            edit-2
            8 months ago

            Jeg tænker at beslutninger bliver taget af, meget, uddannede forskere, som i samråd kan beslutte hvad der vil være bedst. Man skulle så evt. kunne få en plads i et panel, måske via en nominering fra andre forskere.
            Jeg kan faktisk ikke lige komme på et emne hvor det ikke ville være passende. Uddannelsessystemet, klima, landbrug, hospital, velfærd osv. Alle disse ting ville have gavn af at beslutninger blev taget på baggrund af forskning, og ikke på baggrund af følelser og den slags pjat.

            Edit: Lobbyisme skulle selvfølgelig forbydes. Men det skulle det egentligt allerede i vores nuværende styreform.

            • @EvilCartyen
              link
              48 months ago

              Man skal passe på med at overvurdere forskere, havde vi kun lyttet til dem havde vi været stalinister i 1960erne. Anyway, forskere løser ikke problemet med prioritering.

              • @bobslaede
                link
                28 months ago

                Tjah, det vil hellere lytte til forskere, hvor der er en chance for at de har noget at ha’ det i, i stedet for vores nuværende politikere som bestemmer sig for ting ud fra deres mavefølelser, uden at lytte til nogen som har en reel viden om emnet. Se bare på Mattias Tesfaye og skolerne. Ingen forbindelse til virkeligheden der. Vores “klimaministrer” har haft samme problem. I mange generationer.

                • @EvilCartyen
                  link
                  58 months ago

                  Der er altså masser af forskere der ikke andet hvad de snakker om, eller som er rygende uenige med hinanden, specielt indenfor samfundsvidenskaben. Det er jo ikke fordi der er konsensus indenfor akademia.

                  Jeg er sikker på du nemt kan finde forskere der er enige med Tesfaye. Og du kan sikkert finde forskere som vil gøre radikale ting for klimaet, men så ødelægger det miljøet eller økonomien og så er DE forskere utilfredse.

                  Det virker ikke som en gennemtænkt idé.

            • @SorteKaninOPMA
              link
              2
              edit-2
              8 months ago

              måske via en nominering fra andre forskere

              Så… du bliver bare lige venner med de rigtige folk og så har du magten? Og der er ingen der kan stemme dig ud eller noget for at gøre det? Det ville blive mega-korrupt meget hurtigt.

              Det er nok bedre at politikkerne har videnskabelige rådgivere, men det mener jeg allerede de har.

              • @farsinuce
                link
                0
                edit-2
                8 months ago

                Gu’ve’ om man engang kommer til at kunne stemme på en superintelligent kunstig instans, der ikke kan gå hen at blive korrupt, og som udelukkende arbejder for samfundets bedste.

                • @SorteKaninOPMA
                  link
                  38 months ago

                  samfundets bedste

                  Hvem har programmeret den intelligens til at synes hvad der er bedst? Spoiler: Der er ikke noget der er bedst, kun forskellige politiske holdninger.

            • @ArcticDagger
              link
              28 months ago

              Pudsigt sammentræf med min nyligt delte post (https://feddit.dk/post/1770310) :-) i den sidste sektion kommer de tre forskere ind på om de synes, at politikerne kun skulle lytte til forskerne, men det mener de ikke, at de skal

    • @Underbroen
      link
      48 months ago

      Jeg stemmer for oplyst enevælde! Ikke alt det der techno-pjat, giv mig guld, røgelse og myhrra, så skal jeg nok lede landet.

      • @bobslaede
        link
        English
        38 months ago

        Du har overbevist mig

    • @KlorofylM
      link
      2
      edit-2
      8 months ago

      teknokrati

      Hvorfor overhoved bruge mennesker? Vi lever med de politikkere vi nu en gang har og kan stemme ind, indtil AI er klar til at overtage arbejdet.

      Man behøver ikke engang direkte gå på kompromis med demokratiet - vi kan stemme om hvilke parametre samfunds-AI’en skal prioritere. Fx hvilken gini-koefficient vi kan acceptere, hvor hårdt kriminelle skal straffes, hvor stram Udlændingepolitikken skal være osv.