• @EvilCartyen
    cake
    link
    28 months ago

    Det ved jeg faktisk ikke om jeg synes det er, altså rimeligt. Det virker tæt på umuligt at definere hvad der er interesseorganisationer og hvad lobbyisme er. Desuden ville man vel bare ansætte dem som interne rådgivere og sende nogle andre til møderne, men telefonopkaldene ville stadig komme fra ex-ministeren. Det virker sådan helt generelt til at være en lov, der ville være umulig at håndhæve.

    Jeg synes egentlig det virker til at være surt nok at være politiker, vi behøver ikke gøre det værre. Dårligt arbejdsmiljø, dårligt kollegaskab, alt for lange arbejdstider, begrænset privatliv, etc.

    Jeg synes virkelig vi skal passe på ikke at glemme, at politikere er mennesker som os andre. Det er en form for kynisme som i sidste ende er demokratiundergravende og skadeligt for vores samfund.

    • @Grippler
      link
      6
      edit-2
      8 months ago

      Ja det vil desværre være nærmest umuligt at håndhæve, for de skal nok finde på måder at omgå loven hvis det er. Det viser jo også lidt hvor utroværdige de i virkeligheden er.

      Jeg mener det er et større problem, at dem der har været med til at lave lovene efterfølgende kan stille sig uden for og bruge det netværk de har skabt til at påvirke lovene for egen vinding.

      De kan så også blive påvirket af interesseorganisationer mens de sidder i folketinget med implicit (eller måske endda direkte eksplicit bag lukkede døre) lovning om en stilling hvis udfaldet af beslutninger er favorabelt. Det er kun et meget lille skridt bag bestikkelse i min bog.

      Begrænsning af det problem mener jeg er langt vigtigere end politikeres velvære og efterfølgende jobmuligheder. De ved hvad de går ind til inden, og ingen tvinger dem til at vælge den vej i livet.