Bruger du forresten en røremaskine? Kan ikke forestille mig at lave så meget dej i hånden.
Nej, jeg bruger Adam Raguseas fremgangsmåde: https://www.youtube.com/watch?v=9C5SpmnHI3Y
Det eneste jeg målte af var vand, hvor jeg brugte 6-7 deciliter. Udover det så brugte jeg salt, gær, sukker, olie og mel meget på gefühlen. Melet rørte jeg egentlig bare i, til jeg ikke let kunne røre mere mel i dejen, lod den hvile og hydrere et kvarters tid. Så kunne jeg nemt røre en del mere i, og så lade den hæve halvanden time, inden jeg delte den i passende portioner, som jeg kom i olierede opbevaringsbokse og satte dem på køl.
Ligesom med æltefrit brød, så behøver man faktisk ikke ælte sin dej særlig meget, særligt hvis man holder sig til en høj hydrering, så det er ikke et kæmpe problem at holde sine redskaber til en skål og en træske :)
Satte også over i morges. Lavede dog kun 4 klumper til hele familien.
Er toppingen på plads?
Aner ikke hvad jeg skal have på mine. Men kom på et tidspunkt til at love en af pigerne at vi en dag skulle lave en pizza kun med gede-rulle som fyld. Så det bliver måske i morgen :)
Det bliver kartoffelpizza med hvid bund. Det er bestemt ikke sundt, men hold kæft det smager godt!
Hvis man har det overdrevet godt mens man spiser den, er den vel sund for sjælen ;)
Kartoffel
Gederulle
Rosenmarin
Noget andet ost
Lidt pepper
Kval olivenolie
Det er en af mine ynglingspizzaer
Jeg bruger så mascarpone i stedet for gederulle. Og kommer gerne klatter af frisk mozzarella på øverst. Det er virkelig bare en kongepizza!
Hold da op det var mange! Skal de alle spises i morgen?
Nej, jeg kommer nok til at bruge 2 i morgen. Men de holder sig jo mere end en uge på køl, så man kan lige så godt lave en stor portion ;)
Jeg ville være bange for at de blev overgærede hvis de står i køleskabet og koldhæver så længe? Hvis det fungerer så skal jeg da også prøve det, det ville gøre det en del nemmere at lave pizza en travl hverdag!
Altså de gærer selvfølgelig meget når de står sådan i mange dage og det går fra at være en dejbolle til at være sådan en pøl af dej men efter min erfaring er det helt fint og gæringen gør også smagen bedre :)
Nu kommer jeg til at tænke på om man kunne fryse dem ned 🤔
Alt efter hvor fast den er - mon ikke man kan rulle den ud på et stykke bagepapir; og så folde den sammen og smide den i fryseren med bagepapiret? Tænker lidt ala dem man kan købe på køl i supermarkedet :D
En hurtig søgning mener at jo, det er muligt, men så er det også bedre at bruge ekstra gær, hvilket giver ok mening, da frost får vandet i celler til at danne krystaller som dræber en god del af dem. Jeg læste også lidt om at det kunne svække glutennetværket en smule. Dunno om det er sværere at tidsbestemme hvor lang tid frossen dej skal vågne op, men mon ikke det er noget med at lade det tø op i køleskabbet natten over?