Det eneste jeg målte af var vand, hvor jeg brugte 6-7 deciliter. Udover det så brugte jeg salt, gær, sukker, olie og mel meget på gefühlen. Melet rørte jeg egentlig bare i, til jeg ikke let kunne røre mere mel i dejen, lod den hvile og hydrere et kvarters tid. Så kunne jeg nemt røre en del mere i, og så lade den hæve halvanden time, inden jeg delte den i passende portioner, som jeg kom i olierede opbevaringsbokse og satte dem på køl.
Ligesom med æltefrit brød, så behøver man faktisk ikke ælte sin dej særlig meget, særligt hvis man holder sig til en høj hydrering, så det er ikke et kæmpe problem at holde sine redskaber til en skål og en træske :)
Bruger du forresten en røremaskine? Kan ikke forestille mig at lave så meget dej i hånden.
Nej, jeg bruger Adam Raguseas fremgangsmåde: https://www.youtube.com/watch?v=9C5SpmnHI3Y
Det eneste jeg målte af var vand, hvor jeg brugte 6-7 deciliter. Udover det så brugte jeg salt, gær, sukker, olie og mel meget på gefühlen. Melet rørte jeg egentlig bare i, til jeg ikke let kunne røre mere mel i dejen, lod den hvile og hydrere et kvarters tid. Så kunne jeg nemt røre en del mere i, og så lade den hæve halvanden time, inden jeg delte den i passende portioner, som jeg kom i olierede opbevaringsbokse og satte dem på køl.
Ligesom med æltefrit brød, så behøver man faktisk ikke ælte sin dej særlig meget, særligt hvis man holder sig til en høj hydrering, så det er ikke et kæmpe problem at holde sine redskaber til en skål og en træske :)