Jeg ville være bange for at de blev overgærede hvis de står i køleskabet og koldhæver så længe? Hvis det fungerer så skal jeg da også prøve det, det ville gøre det en del nemmere at lave pizza en travl hverdag!
Altså de gærer selvfølgelig meget når de står sådan i mange dage og det går fra at være en dejbolle til at være sådan en pøl af dej men efter min erfaring er det helt fint og gæringen gør også smagen bedre :)
Alt efter hvor fast den er - mon ikke man kan rulle den ud på et stykke bagepapir; og så folde den sammen og smide den i fryseren med bagepapiret? Tænker lidt ala dem man kan købe på køl i supermarkedet :D
En hurtig søgning mener at jo, det er muligt, men så er det også bedre at bruge ekstra gær, hvilket giver ok mening, da frost får vandet i celler til at danne krystaller som dræber en god del af dem. Jeg læste også lidt om at det kunne svække glutennetværket en smule. Dunno om det er sværere at tidsbestemme hvor lang tid frossen dej skal vågne op, men mon ikke det er noget med at lade det tø op i køleskabbet natten over?
Hold da op det var mange! Skal de alle spises i morgen?
Nej, jeg kommer nok til at bruge 2 i morgen. Men de holder sig jo mere end en uge på køl, så man kan lige så godt lave en stor portion ;)
Jeg ville være bange for at de blev overgærede hvis de står i køleskabet og koldhæver så længe? Hvis det fungerer så skal jeg da også prøve det, det ville gøre det en del nemmere at lave pizza en travl hverdag!
Altså de gærer selvfølgelig meget når de står sådan i mange dage og det går fra at være en dejbolle til at være sådan en pøl af dej men efter min erfaring er det helt fint og gæringen gør også smagen bedre :)
Nu kommer jeg til at tænke på om man kunne fryse dem ned 🤔
Alt efter hvor fast den er - mon ikke man kan rulle den ud på et stykke bagepapir; og så folde den sammen og smide den i fryseren med bagepapiret? Tænker lidt ala dem man kan købe på køl i supermarkedet :D
En hurtig søgning mener at jo, det er muligt, men så er det også bedre at bruge ekstra gær, hvilket giver ok mening, da frost får vandet i celler til at danne krystaller som dræber en god del af dem. Jeg læste også lidt om at det kunne svække glutennetværket en smule. Dunno om det er sværere at tidsbestemme hvor lang tid frossen dej skal vågne op, men mon ikke det er noget med at lade det tø op i køleskabbet natten over?