• @President_PyrusM
    link
    67 months ago

    Nu er jeg ikke fodboldfan overhovedet. Jeg kan måske finde på at se nogle kampe i slutrunden hvis det går godt, og jeg ikke har andet at lave, så jeg har i forvejen nok ikke den helt store sympati med Louis. Men er det ikke bare et resultat af udbud og efterspørgsel? Når efterspørgslen efter hotelværelser stiger voldsomt i en kort periode samtidig med at udbuddet må forventes at være relativt konstant, så giver det (i hvert fald med min økonomibaggrund) rigtig god mening at det vil resultere i stigende priser. Alternativet er at der vil være mangel på hotelværelser.

    • @UnderbroenOP
      link
      37 months ago

      Jeg ved heller ikke om, jeg har den store sympati, men jeg kan se pointen om, at man håber at skabe en folkefest og så er det nødvendigt med lavere priser. Ideen er vel at enten UEFA, den tyske stat, bundesländerne eller bystyret giver tilskud til hotellerne, så de kan holde priserne lavere (der vil altid være højsæsonspriser). Der vil altid være mangel på hotelværelser når 40-60000 mennesker rykker ind, spørgsmålet er vel snarere hvor stor en profitmargin hotellerne kan “tillade” sig.

      • @SorteKaninMA
        link
        37 months ago

        Men bliver det så ikke bare et lotteri? Altså det er jo ikke fordi flere mennesker kan komme alligevel.

        • @UnderbroenOP
          link
          37 months ago

          True, men så bliver det ikke kun folk, som kan betale 5000kr per overnatning, men en mere divers forsamling. Og de som kommer kan blive længere, fordi det er billigere.

  • @UnderbroenOP
    link
    47 months ago

    Æh jeg ved ikke om fodbold skal være for alle - er det det allerede? - men det kunne da være rart hvis man kunne undgå at skulle betale med sin førstefødte for et dårligt hotelværelse i Dortmund…

    • @NielsToft
      link
      27 months ago

      Det kan man sagtens undgå. Læs en bog, gå en tur, spil bold i haven med den selvsamme førstefødte istf. at betale dyrt for at se 22 lavstammede millionærer løbe rundt med en ternet bold…

      Ja, jeg er sjov til fester.

      • @UnderbroenOP
        link
        17 months ago

        Js, der er noget der tyder på, at du ikke er målgruppen. Livet er fuld af ting, som men heldigvis kan undgå, hvis man ikke er interesseret i det.

  • @UnderbroenOP
    link
    27 months ago

    Referat af teksten: Artiklen beskriver chokpriser på hoteller og flybilletter i forbindelse med EM-slutrunden i fodbold i juni 2024 i Tyskland. En borger, Louis Lodberg, blev overrasket over de ekstremt høje hotelpriser, da han søgte efter overnatningsmuligheder i tyske byer som Stuttgart, Frankfurt og München, hvor Danmark skal spille sine kampe. Priserne på hoteller var 3-4 gange højere på kampdage sammenlignet med lignende dage i maj.

    Eksemplet fra Abalon Hotel Ideal i Stuttgart viser, at prisen per nat steg fra 765 kroner den 12.-14. maj til 4.303 kroner den 15.-17. juni, hvilket er en stigning på over 5,5 gange på knap en måned. Louis Lodberg er provokeret af disse priser og mener, at Tyskland som værtsland eller UEFA som arrangør har ansvaret for at forhindre hoteller i at tage “fuldstændig vanvittige” priser og udnytte loyale fodboldfans.

    Artiklen nævner også efterspørgslen og priserne på transportmuligheder som bil og fly. Priserne på flybilletter stiger betydeligt i forbindelse med populære sportsbegivenheder som EM-slutrunden. Et pristjek viser, at flybilletter til Stuttgart og München fra SAS og Lufthansa er steget markant i pris i forhold til perioden før og efter kampdagene.

    Ole Stouby, direktør hos Travelmarket.dk, bekræfter, at priserne stiger hurtigt, så snart der er dato på en populær turnering. Han påpeger, at priserne på flybilletter kan nå næsten business class-niveau og forklarer, at det er almindeligt ved populære begivenheder.