• UnderbroenOP
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    arrow-down
    1
    ·
    10 months ago

    Referat af teksten: Artiklen beskriver chokpriser på hoteller og flybilletter i forbindelse med EM-slutrunden i fodbold i juni 2024 i Tyskland. En borger, Louis Lodberg, blev overrasket over de ekstremt høje hotelpriser, da han søgte efter overnatningsmuligheder i tyske byer som Stuttgart, Frankfurt og München, hvor Danmark skal spille sine kampe. Priserne på hoteller var 3-4 gange højere på kampdage sammenlignet med lignende dage i maj.

    Eksemplet fra Abalon Hotel Ideal i Stuttgart viser, at prisen per nat steg fra 765 kroner den 12.-14. maj til 4.303 kroner den 15.-17. juni, hvilket er en stigning på over 5,5 gange på knap en måned. Louis Lodberg er provokeret af disse priser og mener, at Tyskland som værtsland eller UEFA som arrangør har ansvaret for at forhindre hoteller i at tage “fuldstændig vanvittige” priser og udnytte loyale fodboldfans.

    Artiklen nævner også efterspørgslen og priserne på transportmuligheder som bil og fly. Priserne på flybilletter stiger betydeligt i forbindelse med populære sportsbegivenheder som EM-slutrunden. Et pristjek viser, at flybilletter til Stuttgart og München fra SAS og Lufthansa er steget markant i pris i forhold til perioden før og efter kampdagene.

    Ole Stouby, direktør hos Travelmarket.dk, bekræfter, at priserne stiger hurtigt, så snart der er dato på en populær turnering. Han påpeger, at priserne på flybilletter kan nå næsten business class-niveau og forklarer, at det er almindeligt ved populære begivenheder.