Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.
Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det
Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.
Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk .
God lille-fredag og bon appétit!
Ryddede lidt op i fryseren, de sidste bær fra sidste år skulle bruges. Mest tyttebær og blåbær. Fik lavet lidt sylt og god omgang sorbet.
OBS. Skoven flyder over af gode sager pt.
Åh jeg savner at lave is, men det er nu nok bedst for min egen sundhed at jeg ikke har en ismaskine længere😅
Jeg bruger den slet ikke så meget som frygtet 🙂
Jeg har ADHD så jeg vil helt sikker bruge den mere end frygtet 😅 kan slet ikke styrre mig når det kommer til at lave is…
Kartoffel, ost, gedeost, rosenmarin og løg. Elsker den sammensætning.
Den skorpe ser virkelig sprød ud! Hvordan har du bagt den?
Den er bagt på en plade af støbejern super tæt på varmelegemet. Grill og varmluft aktiveret og fuld skrald på temperaturen.
Melet er Nettos tipo 00 hyldevare. 1000 gram mel til 700 ml vand og 20 gram salt.
super tæt på varmelegemet
Altså du mener i bunden af ovnen? Eller er den lavet på en grill/pizzaovn?
Grill og varmluft
Grill giver varme ovenfra ikke? Det er ikke noget jeg har brugt til pizza før. Jeg plejer heller ikke at bruge varmluft, men måske skulle jeg prøve det? Min ovn siger dog maks 275 grader hvis jeg bruger varmluft, mens den har 300 grader hvis jeg bruger normal ovn. Men jeg kunne måske varme op til de 300 og så slå varmluft til for at få noget ekstra 🤔
Den er bagt meget højt oppe i ovnrummet. Tæt på de øverste varmelegemer. Det er i en almindelig ovn.
Jo brugte grill oven fra.
Hvis du varmer den op til 300 grader og så tænder for varmluft, vil den vel ikke starte varmluftvarmelegemet, før ovnen er under 275 grader.
Btw ville jeg ikke stole så meget på den angivne temperatur. Den vildeste ovn jeg har haft stod angivet til 260 grader, men blev plus 300 : ).
Grill + varmluft giver helt uden tvivl det bedste resultat i min ovn. Har jeg lige fundet ud af. Har ellers også brugt over og under varme uden varmluft og grill.
Ser godt ud!
Skal prøve med gedeosten.
Når vi kommer hen i æblesæsonen så er pizza med æble, bacon (god bacon! Aalbæks gourmet bacon fx) gedeost en ren vinder
Lyder godt nok også lækkert med æble, kval bacon og gedeost ;). Skal helt klart prøves.
Det er hapset fra en meyer kombo fra hans Nordisk mad psykose 🙂
Men det smager nu godt
Apropos meyer…
Dr’s dokumentar “det danske madmirakel” kan anbefales stort!
Pandestegt kullerfilet med fettuccine og citronsauce til aftensmad. Det fungerer altså når der er fisk på tilbud!
Uha uha! Det er dælme godt
Hvordan laver du citronsaucen?
En sjat hvidvin (den man skal drikke til maden) kommes i en kasserolle og bringes i kog. Samtidig rives citronskal i. Når hvidvinen er kogt lidt ind kommes fløde og citronsaft (jeg bruger normalt saften af 1,5 citron til et halvt glas vin), og den smages til med salt og peber. Jævnes med maizena. Det er virkelig simpelt og nemt, men fungerer vildt godt til fisk.
Lækkert, tænker det skal prøves en dag!
Jeg plejer at lave en roux og så hvidvin, fiskefond citron og kapers.
En lille ekstra. Der kan laves på trangia.
Som luksus vandremad tager jeg snittet fennikel, løg, hvidløg og gulerødder med, svitser lidt, hælder hvidvin på så det dækker, lægger fisken i og damper fisken i det. Koger pastaen. Tager fisken op fløde i og så vender man pastaen i og serverer fisken til.
Nem mad her til aften og forhåbentlig inspiration for jer andre.
Kylling pølser, lidt chorizo, 2 løg, hvidløg og lidt chilli, salt, sukker og æbleeddike. Derefter to dåser cherrytomater (dem fra Mutti er bedst) og til sidst det grønne og lidt fløde. Der var helt vildt lækkert.
Færdigt resultat
Ser monster godt ud :)
Velbekommen.