Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk .

God lille-fredag og bon appétit!

  • Junkers_Klunker
    link
    fedilink
    arrow-up
    7
    ·
    4 days ago

    Jeg lavede kartoffel/porresuppe (eller rettere, kartoffel/alverdens løg suppe) i tirsdags på nogle gamle bløde bagekartofler jeg fandt bagerst i skabet og diverse løg, både zittauer og forårsløg samt porrer, en sjat grøntsagsfond og en rest cremefraiche i stedet for fløde. Det er den bedste kartoffel/porrer suppe jeg nogensinde har smagt.

  • djmikeale
    link
    fedilink
    arrow-up
    6
    ·
    4 days ago

    Jeg skal på Roskilde festival på lørdag. Har I nogle gode idéer til noget mere luksusmad jeg kan tage med, end bare pesto og dåsemakrel? Har overvejet confitteret and på dåse, men tror det er lidt for voldsomt at lave på trangia.

    • Urt
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      4 days ago

      Synes da confitteret amd lyder genialt! Alt med parmesanost er også godt - måske en risotto m. Hvidvin, tørrede svampe og hvad der ellers falder en ind

          • djmikeale
            link
            fedilink
            arrow-up
            3
            ·
            4 days ago

            Genial idé med æg - porcherede æg here I come! Og god pointe med fond og holdbarhed.

            • EvilCartyen
              link
              fedilink
              arrow-up
              4
              ·
              4 days ago

              En pasta carbonara er lavet med ingredienser der kan holde sig længe; tørret pasta, hårde oste (parmesan, pecorino), æg, hvidløg, og guanciale/bacon.

              Det var praktisk når kulsvierne (carbonarierne) var oppe i bjergene og brænde kul I mange dage i træk.

  • President_PyrusMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    4 days ago

    Pandekager med is og hjemmelavet abrikossyltetøj til aftensmad. Hvis man aldrig før har lavet syltetøj, så er det altså utrolig let. Det kræver praktisk talt bare at koge bær/frugter og så hælde syltesukker i.

  • Sam A.
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    4 days ago

    Dagens menu lød på pitabrøds-burger med hjemmelavet pariserbøf, tomat, cheddarost og icebergsalat. Super lækkert, kan varmt anbefales.

  • SorteKaninA
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    4 days ago

    Jeg har endelig anskaffet mig en røremaskine. Det gør det noget nemmere at lave en rigtig stor portion dej, og så kan den også æltes rigtig meget så den bliver stærk. Det resulterede i to lækre franskbrød i går og jeg har dej nok i køleskabet til to mere!

    • President_PyrusMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      4 days ago

      Det minder mig om at jeg endnu ikke har lavet pizza efter jeg har fået en ordentlig ovn. Det kunne være at man skulle gøre det snart - og at jeg skulle få skaffet mig et pizzastål!

      • SorteKaninA
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        4 days ago

        Ja røremaskinen tror jeg også bliver rigtig god til pizza. Pizzadej skal jo æltes en del.

        Et pizzastål er efter min mening obligatorisk for en ordentlig pizza i en hjemmeovn. Det gør bare en kæmpe forskel. Og så koster det jo heller ikke meget. Jeg har opnået en virkelig god pizza ved at få mit pizzastål så varmt som muligt og så komme ekstra gluten i dejen så den opnår ca. 16 til 18 procent protein. Det gør at dejen bruner rigtig godt og bliver sprød.

        • Tralle
          link
          fedilink
          arrow-up
          4
          ·
          edit-2
          4 days ago

          Har du en støbejernspande der kan gå i ovnen (håndtaget kan skrues af de fleste) så kan den også bruges i en snæver vending. Melet er vigtigt ja.

          Hvis man bager med surdej i forvejen så kan det bestemt anbefales til pizza!

          Fra lomme-krematoriet (cozze) sidst vi lavede pizza

          • President_PyrusMA
            link
            fedilink
            arrow-up
            3
            ·
            4 days ago

            Jeg har også haft success med en støbejernspande i min gamle ovn, men jeg synes det er svært at samle pizzaen og så overføre den til panden, på samme måde man kan med en plade. Jeg vil helst undgå at panden er udenfor ovnen i så kort tid som muligt, så Maillard effekten er så god som muligt.

          • SorteKaninA
            link
            fedilink
            arrow-up
            2
            ·
            4 days ago

            Jo, det bliver bare ikke en særlig stor pizza 😅. Jeg plejer simpelthen at lave en rektangel der fylder hele stålet, så får man mest pizza per gang i ovnen :)

            • Tralle
              link
              fedilink
              arrow-up
              2
              ·
              edit-2
              4 days ago

              Haha ja okay 🙂

              Også det jeg hader mest ved den lille, den kan slet ikke lave dem store nok.

              Søster har investeret stort og købt en rigtig en på el. Jeg overvejer stadig om livet egentlig er værd at leve uden sådan en 🙂

              • SorteKaninA
                link
                fedilink
                arrow-up
                2
                ·
                edit-2
                4 days ago

                Personligt synes jeg min pizza i ovn på stål bliver rigtig god, bedre end mange pizzasteder jeg har bestilt fra. Så jeg er pænt tilfreds og så behøver jeg ikke have sådan en ekstra pizzaovn stående og vedligeholde den. Og stålet er meget nemt at vedligeholde og fylder ikke så meget :) (selvom det er ret tungt). Og så er stålet også rigtig godt når man vil bage brød

                • Tralle
                  link
                  fedilink
                  arrow-up
                  2
                  ·
                  4 days ago

                  Ja, med et stål kan man rimeligt nemt lave super gode pizzaer hjemme, sandsynligvis også langt bedre end fra det lokale pizzaria, men det er også lidt en anden form for pizza de laver der.

                  Vi kalder dem provins-pizza 🙂 Intet ondt ment med det, kan sagtens tage en salat-kebab pizza dagen der på.

                  Med de små ovne kommer man måske lidt nærmere de italienske. Og så er de gode til pitabrød også.