• @SorteKaninMA
    link
    710 months ago

    Håbet er at give danskere et mere personligt relevant DRTV-tilbud, som de kan tage med sig, lige meget om de ser med på tv, telefonen eller en tablet, siger direktøren.

    Er der virkelig så meget indhold på DRTV at man har brug for algoritmer til at foreslå indhold? Jeg forstår det til en hvis grad med Netflix og YouTube og sådan, hvor der jo er for meget indhold at sortere igennem. Men så meget indhold har DR vel alligevel ikke?

    Måske er det en nice feature alligevel? Men der er helt sikkert noget privatlivsfnidder over det.

    • @President_PyrusM
      link
      610 months ago

      Håbet er at give danskere et mere personligt relevant DRTV-tilbud, som de kan tage med sig, lige meget om de ser med på tv, telefonen eller en tablet, siger direktøren.

      Dette kan de vel sagtens implementere for de brugere der har lyst uden at tvinge det ned over os alle? I mine øjne ligner det mere en undskyldning for at kunne overvåge brugerne i hoved og røv…

      • @dybber
        link
        110 months ago

        De har brug for dit data for at kunne lave god nok machine learning til at andre, der synes det er smart, kan få noget ud af det. Ligesom med Google Maps trafikdata. Du giver data om din lokation til Google, og andre kan derfor få at vide at der er kø på den strækning og køre uden om.

    • @jo1gi@reddthat.com
      link
      fedilink
      310 months ago

      Det er ikke rigtig en ny feature. Man kan allerede oprette en bruger, hvis man har lyst. Dette tvinger folk, der ikke har en bruger til at oprette en bruger, hvilket vil gøre det lettere for DR at opsamle data fra brugerne. Det vil gøre det lettere for DR at finde ud af, hvilke programmer der er populære, og i hvilken demografi der ser programmerne. Bare ærgerligt, at det gør platformen sværere at bruge for mange mennesker.

      • @EvilCartyen
        link
        410 months ago

        Well… da jeg var udenlands i sommerferien ville jeg oprette en bruger for at ungerne kunne se et eller andet, og det kunne jeg så ikke da DR-appen viste mig en mitid-QR-kode, som jeg jo ikke kunne scanne da den blev vist på den telefon jeg skulle scanne med.

        Måske de i det mindste skulle have den grundlæggende registreringsprocess på plads inden de begynder på de her ting.

        • @TDCNOP
          link
          610 months ago

          Det største problem ved det her er at der overhovedet skal bruges MitID. Der er super personligt at logge ind med MitID og det er kun med til at udvande hvad man skal bruge sit personlige og person identificerede login til. Tænk hvis du også skulle bruge MitID for at logge på Netflix eller hotmail… Folk vil midste respekten for MitID og det bliver derefter kun nemmere at lave social engineering og få folk til at logge ind på farlige sider som scraper dine data.

        • @ArcticDagger
          link
          110 months ago

          Det er en fejl i MitID og har ikke umiddelbart noget med DR at gøre. Fejlen er i øvrigt specifikt for Firefox. Hvis du benytter en Chromium-baseret browser på telefonen, så burde det kunne lade sig gøre :-)

          • @EvilCartyen
            link
            210 months ago

            OK tak :) Hvorfor overhovedet kræve MitID? Det virker malplaceret at kræve så stærk identifikation for at kunne streame TV, det er der ikke andre tjenester der kræver.

            • @ArcticDagger
              link
              110 months ago

              Hmm… jeg tror måske det er fordi, det er en nem og ret præcis måde at afgøre om folk er en del af Danmark. F.eks. kan det være sværere med at andre metoder at afgøre om en person, der er i udlandet er udlænding eller en dansker på ferie. Men det er mest spekulation fra min side :D

      • @SorteKaninMA
        link
        210 months ago

        Det vil gøre det lettere for DR at finde ud af, hvilke programmer der er populære

        Kan man ikke stadig finde ud af det? De ved jo stadig at noget bliver set selvom man ikke er logget ind. Men det med demografien kan de selvfølgelig ikke vide.

    • @dybber
      link
      210 months ago

      Jeg tror det bliver meget godt. Hvis jeg går ind på DR TV og klikker ind på kategorier finder jeg tit programmer jeg aldrig havde hørt om, og som måske ville have været noget for mig.

      Senest (sidste uge) fandt jeg “Hun roder med den danske sangskat” hvor danske sange bliver nyfortolket for big band af en japansk komponist. https://www.dr.dk/drtv/serie/hun-roder-med-den-danske-sangskat_383530 Da DR K eksisterede så jeg masser af den slags mærkelige programmer, men jeg har haft svært ved at finde dem siden. Niche-programmerne får pt. ikke så stor en fremhævning på DRTV forsiden, som de vil gøre hvis de kan personliggøre forsiden.

      Jeg er dog ret bange for at det kan blive endnu en mulighed for at leve i et kaninhul og kun se den slags udsendelser, som man normalt vil se, og ikke blive udfordret af udsendelser om andre emner.