Har du noget køkkengrej du bare ikke kan leve uden? Bestiller snart lidt på hwl.dk, så vil lige søge lidt inspiration inden jeg trykker køb. Kan jo være der er noget jeg ikke vidste at jeg ikke kan undvære.

  • EvilCartyen
    link
    fedilink
    arrow-up
    6
    ·
    19 days ago

    Du skal have en god, ikke prangende kokkekniv, og så skal du have en lille krum kniv, og en god brødkniv. Alt derimellem er mindre kritisk.

    En stor støbejernsgryde er også godt til alt fra grydestegning til wokretter.

    Det eneste jeg bruger helt vildt meget som andre tror er overflødigt er en riskoger.

    • KlorofylOPA
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      19 days ago

      Tror min kone skærer mig i småstykker hvis jeg køber flere knive, hehe. Samme med gryder og pander. Har en 20 liters støbejernsgryde som den største. Bruger den til når jeg laver store portioner mad til fryseren.

      riskoger

      Interessant. Hvad gør riskogeren bedre end en gryde? De bruger det meget i asien, så det må jo kunne noget.

      • EvilCartyen
        link
        fedilink
        arrow-up
        6
        ·
        19 days ago

        Risene bliver bare bedre, hvis du altså køber god kvalitet ris. Plus det er set and forget, så du kan koncentrere dig om andre ting.

        Tit er maskiner der kun kan en eller få ting åndssvage, men flere milliarder mennesker spiser ris som hovedmåltid hver dag og de har allesammen en riskoger. Så ja, det kan noget 😁

        • Pilon23
          link
          fedilink
          arrow-up
          6
          ·
          edit-2
          19 days ago

          set and forget

          Alene dette gør den uundværlig for os. Sætter den til som det første og tømmer den som det sidste når vi laver retter med ris. 0 stress med pludseligt at skulle hælde vand fra ris mens sovsen er ved at koge over og stegen skal ud af ovnen.

          • Tralle
            link
            fedilink
            arrow-up
            6
            ·
            edit-2
            18 days ago

            Skal du hælde vand fra dine ris vil jeg vove at påstå du gør noget forkert 😄

            • stavefajl
              link
              fedilink
              arrow-up
              3
              ·
              15 days ago

              Der har i mange år stået forskellige anvisninger på tilberedningsforslag på hvis man læste på svensk i stedet for dansk på rispakkerne. Svenskerne har åbenbart altid kogt ris ligesom de fleste koger pasta. Og nu er forslaget fra danske myndigheder det samme fordi ris indeholder arsen og på den måde kan man hælde noget af det i vasken. Så “ackshually”… :)

              • Tralle
                link
                fedilink
                arrow-up
                5
                ·
                18 days ago

                Det hjælper en riskoger jo ikke på.

                • ArcticDagger
                  link
                  fedilink
                  arrow-up
                  3
                  ·
                  18 days ago

                  Nej, tværtimod 😄 men det var mest udtalelsen om, at man gør noget forkert, hvis man er nødt til at hælde vandet fra risen som jeg ville kommentere på

    • SorteKaninA
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      19 days ago

      riskoger

      Hvilken riskoger har du? Jeg prøvede engang at have en, men synes den brændte risene på hver eneste gang.