Har du noget køkkengrej du bare ikke kan leve uden? Bestiller snart lidt på hwl.dk, så vil lige søge lidt inspiration inden jeg trykker køb. Kan jo være der er noget jeg ikke vidste at jeg ikke kan undvære.
Har du noget køkkengrej du bare ikke kan leve uden? Bestiller snart lidt på hwl.dk, så vil lige søge lidt inspiration inden jeg trykker køb. Kan jo være der er noget jeg ikke vidste at jeg ikke kan undvære.
Du skal have en god, ikke prangende kokkekniv, og så skal du have en lille krum kniv, og en god brødkniv. Alt derimellem er mindre kritisk.
En stor støbejernsgryde er også godt til alt fra grydestegning til wokretter.
Det eneste jeg bruger helt vildt meget som andre tror er overflødigt er en riskoger.
Tror min kone skærer mig i småstykker hvis jeg køber flere knive, hehe. Samme med gryder og pander. Har en 20 liters støbejernsgryde som den største. Bruger den til når jeg laver store portioner mad til fryseren.
Interessant. Hvad gør riskogeren bedre end en gryde? De bruger det meget i asien, så det må jo kunne noget.
Risene bliver bare bedre, hvis du altså køber god kvalitet ris. Plus det er set and forget, så du kan koncentrere dig om andre ting.
Tit er maskiner der kun kan en eller få ting åndssvage, men flere milliarder mennesker spiser ris som hovedmåltid hver dag og de har allesammen en riskoger. Så ja, det kan noget 😁
Alene dette gør den uundværlig for os. Sætter den til som det første og tømmer den som det sidste når vi laver retter med ris. 0 stress med pludseligt at skulle hælde vand fra ris mens sovsen er ved at koge over og stegen skal ud af ovnen.
Skal du hælde vand fra dine ris vil jeg vove at påstå du gør noget forkert 😄
Der har i mange år stået forskellige anvisninger på tilberedningsforslag på hvis man læste på svensk i stedet for dansk på rispakkerne. Svenskerne har åbenbart altid kogt ris ligesom de fleste koger pasta. Og nu er forslaget fra danske myndigheder det samme fordi ris indeholder arsen og på den måde kan man hælde noget af det i vasken. Så “ackshually”… :)
Skal ikke kunne sige, hvad det gør kulinarisk, men det er nu anbefalet at koge ris i for meget vand og så hælde fra da ris indeholder relativt meget arsen (som kan øge risikoen for kræft): https://www.dr.dk/nyheder/indland/advarsel-om-kraeftrisiko-nu-skal-du-koge-dine-ris-paa-en-ny-maade
Det hjælper en riskoger jo ikke på.
Nej, tværtimod 😄 men det var mest udtalelsen om, at man gør noget forkert, hvis man er nødt til at hælde vandet fra risen som jeg ville kommentere på
Hvilken riskoger har du? Jeg prøvede engang at have en, men synes den brændte risene på hver eneste gang.
Man kan bruge mange penge på en riskoger hvis man vil, men jeg har bare en fra HBO tror jeg.
Jeg tror du har været uheldig. Vi har en relativt billig Cuckoo, og den har vist sig at være temmelig idiotsikker de sidste ~5 år. Den holder snildt risen varm en time efter den er færdig uden at noget brænder på.
Edit: denne smukke lyserøde model: https://k-shop.eu/en/haushaltsgegenstande/1300-reiskocher-cr-to-0632-108l-6-personen.html