• President_PyrusMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    7
    ·
    3 months ago

    Der findes altså bare heller ikke noget bedre en en helstegt pattegris. Bare ærgerligt at det er upraktisk at lave til sig selv. Man skal jo gerne være en selskab på mindst 15-20 personer før det giver mening.

    • KlorofylOPA
      link
      fedilink
      arrow-up
      7
      ·
      3 months ago

      Har prøvet at fortælle dem der stadig er levende hvad de gør med grise her ude. Men de tager det pænt roligt.

      • Fugtig Fisk
        link
        fedilink
        arrow-up
        4
        arrow-down
        1
        ·
        3 months ago

        Jeg kan ikke helt forstå hvordan folk kan give grise gode leveforhold som disse og så bare en dag vælge at slagte dem og spise crm til en fest.

        Altså det er helt klart denne slags kød jeg helst vil spise og foretrækker at købe men jeg forstår ikke hvordan dem der passer dyrene kan gøre det.

        • KlorofylOPA
          link
          fedilink
          arrow-up
          5
          ·
          3 months ago

          Jeg har selv holdt endnu sødere grise ( uldgrise ) under endnu bedre forhold ( langt mere plads pr øf ), så AMA bare løs ;)

          Her er kan du se dem. Alle tre er spist nu ;)

          Aflivningen af dem er bestemt ikke sjov. De var alle tre lige så kælne som hunde. Og lige så kloge, hvis ikke klogere. Mega dejlige dyr. Man burde slet ikke spise dem. Når man har lært på tæt hold hvilket slags dyr en gris er, er det svært at få sig selv til at spise grisekød fra det konventionelle landbrug.

          • Pilon23
            link
            fedilink
            arrow-up
            5
            ·
            3 months ago

            Det er nogle flotte basser du har haft der! Skønt at kunne se de dyr man spiser i øjnene og stå ved at man har givet dem et godt liv op til slagtningen. Omend upraktisk, ville en lille video med svinets liv på pakkerne i køledisken hjælpe med bedre at forstå hvad det er man reelt køber - ville se meget mere appetitligt ud hvis svinene og køerne går og hygger sig på god plads.

            • KlorofylOPA
              link
              fedilink
              arrow-up
              4
              ·
              3 months ago

              En video på en pakke kød? Det lyder som noget Harry potter magi ;)

              Man kunne lave et par billeder lige som på smøgpakkerne så forbrugeren får et realistisk indtryk af produktet de køber.

              • Pilon23
                link
                fedilink
                arrow-up
                5
                ·
                3 months ago

                Jeg tænkte nærmere en QR kode :D

                Men det kan øko landmænd jo allerede gøre hvis de vil. Jeg tænker bare at det skal være alle eller ingen - ellers ser folk en video med glade grise og tænker “nøøøj hvor synd, den vil jeg da ikke spise”

                • KlorofylOPA
                  link
                  fedilink
                  arrow-up
                  5
                  ·
                  3 months ago

                  hehe kan du have ret i. Hvis jeg var skolelærer ville jeg tage ungerne på udflugt til forskellige typer af dyrehold. Fx et konventionelt, et økologisk og et hobby ala mit ;)

          • Fugtig Fisk
            link
            fedilink
            arrow-up
            5
            ·
            3 months ago

            Det kan du sagtens bilde mig ind, at de er klogere end hunde og virkeligt søde. Jeg kan også sagtens forstår at det må være svært at sende dem til slagtning.

            Vi har en landmand her der få dem aflivet på marken hvor de er, så de kommer til at lide så lidt som muligt. Det koster mere pga dyrlæge krav men for dyrenes skyld er det super fedt.

            Jeg ville også kunne forstår at man spiser dem som pølser eller koteletter selv om man har haft et forhold til dem. Men som helstægt tror jeg ikke at jeg ville kunne spise dem hvis jeg havde passet og kællet for dem

            • KlorofylOPA
              link
              fedilink
              arrow-up
              5
              ·
              3 months ago

              Vi har nu også aflivet og slagtet direkte på gården. Det er klart det mest humane da grisene da ikke skal igennem en lang transport. De når slet ikke at forså hvad der sker. Dog vil jeg klart mene at de andre grise forstår det. Da vi skød den ene gris ville dens søster ikke snakke med mig i to måneder efterfølgende. Den holdte konstant afstand og kom ikke hen og kælede når jeg kom ind til den ;(

              • Fugtig Fisk
                link
                fedilink
                arrow-up
                6
                ·
                3 months ago

                Hvor er det vildt! Var det fordi at du var med til at partere? Havde det mon gjort en forskel hvis du ikke havde været der?

                • KlorofylOPA
                  link
                  fedilink
                  arrow-up
                  5
                  ·
                  3 months ago

                  Det var ikke mig der skød den. Men skar dens hals op (så blodet løber fra) lige efter den var blevet skudt. Og det så søsteren. Det har nok været lidt voldsomt. Den så ikke at jeg parterede den. Jeg er ikke psykopat :)

  • Underbroen
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    3 months ago

    Det ser godt ud! On a different note, kan det virkelig passe, at Feddits mest kontroversielle opslag, altså med flest downvotes, er et billede af en pattegris? Så står det måske alligevel okay til I kongeriget!

    • KlorofylOPA
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      3 months ago

      Hehe ja noget kan tyde på det ;) gadhvide hvorfor så “mange” har nedvoted. Er det mon fordi folk er meget vegetar agtige. Eller måske fordi billedet er lidt brutalt.

      • Underbroen
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        3 months ago

        Jo men så brutalt er det jo heller ikke; i hvert fald ikke hvis man er vokset op på landet eller har sin gang på historiske markeder.

        • SorteKaninA
          link
          fedilink
          arrow-up
          5
          ·
          3 months ago

          … Eller hvis man bare tænker lidt udover hvad man ser i køledisken i supermarkedet. Hvordan er dette meget anderledes i brutalitet end en pakke hakket grisekød i Netto?

          • KlorofylOPA
            link
            fedilink
            arrow-up
            3
            ·
            3 months ago

            Dyrene som det kød der ligger i køledisken har siddet på har i hvert fald levet et meget mere brutalt liv end den grillede gris på billedet. Men det lader til at det ikke rigtig vækker en følelsesmæssig reaktion før folk direkte ser brutaliteten. Eller slagtningen. Jeg har også fået et andet forhold til kød efter jeg selv er begyndt at slagte de lidt mere intelligente pattedyr. Spiser det stadig. Men kan godt sidde og få en lidt “dårlig smag i munden” over det. De dyr der virker dummere har jeg ingen problemer med. Høns virker bare ret lamme, og tror ikke det gør det store for dem at de pludselig oprte med at leve. Og ingen savner dem ( ud over børnene måske ).

        • KlorofylOPA
          link
          fedilink
          arrow-up
          4
          ·
          3 months ago

          Det betyder virkelig meget hvad man er vokset op med. Når vi slagter undersøger mine børn stort set hele dyret. Specielt min store datter er virkelig kølig. Hun tager øjnene ud og studerer dem osv. Deres forhold til døde dyr skyldes selvfølgelig at de har været med til slagtninger hele deres liv. De er mere afslappede med det end jeg er. Andre børn der besøger os som ikke er vant til dyr ( andet end katte og hunde )kan være bange for en levende høne, og de skal da slet ikke se en høne få hugget hovedet af.

      • Underbroen
        link
        fedilink
        arrow-up
        4
        ·
        3 months ago

        Interessant! Og lidt at mærkeligt at opsøge noget man ikke kan lide.