Jeg har selv holdt endnu sødere grise ( uldgrise ) under endnu bedre forhold ( langt mere plads pr øf ), så AMA bare løs ;)
Her er kan du se dem. Alle tre er spist nu ;)
Aflivningen af dem er bestemt ikke sjov. De var alle tre lige så kælne som hunde. Og lige så kloge, hvis ikke klogere. Mega dejlige dyr. Man burde slet ikke spise dem. Når man har lært på tæt hold hvilket slags dyr en gris er, er det svært at få sig selv til at spise grisekød fra det konventionelle landbrug.
Det er nogle flotte basser du har haft der! Skønt at kunne se de dyr man spiser i øjnene og stå ved at man har givet dem et godt liv op til slagtningen. Omend upraktisk, ville en lille video med svinets liv på pakkerne i køledisken hjælpe med bedre at forstå hvad det er man reelt køber - ville se meget mere appetitligt ud hvis svinene og køerne går og hygger sig på god plads.
Men det kan øko landmænd jo allerede gøre hvis de vil. Jeg tænker bare at det skal være alle eller ingen - ellers ser folk en video med glade grise og tænker “nøøøj hvor synd, den vil jeg da ikke spise”
hehe kan du have ret i. Hvis jeg var skolelærer ville jeg tage ungerne på udflugt til forskellige typer af dyrehold. Fx et konventionelt, et økologisk og et hobby ala mit ;)
Jeg tror en del af dem er stolte af deres erhverv, og at de er blevet semi blinde overfor brutaliteten. Tror en del med glæde vil vise deres erhverv frem, måske i håb om at hverve nye potentielle kollegaer. Der har vist også været en bonde der åbnede op for at dr kunne filme i hans stalde. Men mon ikke det har været i den bedre ende af konventionelt grisseri dog. Dr har også vist skjulte optagelse dr grissestalde. Det var grimt. Blandt andet lå en døende gris og skreg og landmanden gad ikke engang bruge 5 minutter på at aflive den. Den sidste slags vil nok ikke frivilligt åbne op for en skoleklasse.
Det kan du sagtens bilde mig ind, at de er klogere end hunde og virkeligt søde. Jeg kan også sagtens forstår at det må være svært at sende dem til slagtning.
Vi har en landmand her der få dem aflivet på marken hvor de er, så de kommer til at lide så lidt som muligt. Det koster mere pga dyrlæge krav men for dyrenes skyld er det super fedt.
Jeg ville også kunne forstår at man spiser dem som pølser eller koteletter selv om man har haft et forhold til dem. Men som helstægt tror jeg ikke at jeg ville kunne spise dem hvis jeg havde passet og kællet for dem
Vi har nu også aflivet og slagtet direkte på gården. Det er klart det mest humane da grisene da ikke skal igennem en lang transport. De når slet ikke at forså hvad der sker. Dog vil jeg klart mene at de andre grise forstår det. Da vi skød den ene gris ville dens søster ikke snakke med mig i to måneder efterfølgende. Den holdte konstant afstand og kom ikke hen og kælede når jeg kom ind til den ;(
Det var ikke mig der skød den. Men skar dens hals op (så blodet løber fra) lige efter den var blevet skudt. Og det så søsteren. Det har nok været lidt voldsomt. Den så ikke at jeg parterede den. Jeg er ikke psykopat :)
Har prøvet at fortælle dem der stadig er levende hvad de gør med grise her ude. Men de tager det pænt roligt.
❤️
Jeg kan ikke helt forstå hvordan folk kan give grise gode leveforhold som disse og så bare en dag vælge at slagte dem og spise crm til en fest.
Altså det er helt klart denne slags kød jeg helst vil spise og foretrækker at købe men jeg forstår ikke hvordan dem der passer dyrene kan gøre det.
Jeg har selv holdt endnu sødere grise ( uldgrise ) under endnu bedre forhold ( langt mere plads pr øf ), så AMA bare løs ;)
Her er kan du se dem. Alle tre er spist nu ;)
Aflivningen af dem er bestemt ikke sjov. De var alle tre lige så kælne som hunde. Og lige så kloge, hvis ikke klogere. Mega dejlige dyr. Man burde slet ikke spise dem. Når man har lært på tæt hold hvilket slags dyr en gris er, er det svært at få sig selv til at spise grisekød fra det konventionelle landbrug.
Det er nogle flotte basser du har haft der! Skønt at kunne se de dyr man spiser i øjnene og stå ved at man har givet dem et godt liv op til slagtningen. Omend upraktisk, ville en lille video med svinets liv på pakkerne i køledisken hjælpe med bedre at forstå hvad det er man reelt køber - ville se meget mere appetitligt ud hvis svinene og køerne går og hygger sig på god plads.
En video på en pakke kød? Det lyder som noget Harry potter magi ;)
Man kunne lave et par billeder lige som på smøgpakkerne så forbrugeren får et realistisk indtryk af produktet de køber.
Jeg tænkte nærmere en QR kode :D
Men det kan øko landmænd jo allerede gøre hvis de vil. Jeg tænker bare at det skal være alle eller ingen - ellers ser folk en video med glade grise og tænker “nøøøj hvor synd, den vil jeg da ikke spise”
hehe kan du have ret i. Hvis jeg var skolelærer ville jeg tage ungerne på udflugt til forskellige typer af dyrehold. Fx et konventionelt, et økologisk og et hobby ala mit ;)
Mon du ville blive lukket ind på et konventionelt landbrug? Det lukrerer vel lidt på “out of sight, out of mind”
Jeg tror en del af dem er stolte af deres erhverv, og at de er blevet semi blinde overfor brutaliteten. Tror en del med glæde vil vise deres erhverv frem, måske i håb om at hverve nye potentielle kollegaer. Der har vist også været en bonde der åbnede op for at dr kunne filme i hans stalde. Men mon ikke det har været i den bedre ende af konventionelt grisseri dog. Dr har også vist skjulte optagelse dr grissestalde. Det var grimt. Blandt andet lå en døende gris og skreg og landmanden gad ikke engang bruge 5 minutter på at aflive den. Den sidste slags vil nok ikke frivilligt åbne op for en skoleklasse.
Det kan du sagtens bilde mig ind, at de er klogere end hunde og virkeligt søde. Jeg kan også sagtens forstår at det må være svært at sende dem til slagtning.
Vi har en landmand her der få dem aflivet på marken hvor de er, så de kommer til at lide så lidt som muligt. Det koster mere pga dyrlæge krav men for dyrenes skyld er det super fedt.
Jeg ville også kunne forstår at man spiser dem som pølser eller koteletter selv om man har haft et forhold til dem. Men som helstægt tror jeg ikke at jeg ville kunne spise dem hvis jeg havde passet og kællet for dem
Vi har nu også aflivet og slagtet direkte på gården. Det er klart det mest humane da grisene da ikke skal igennem en lang transport. De når slet ikke at forså hvad der sker. Dog vil jeg klart mene at de andre grise forstår det. Da vi skød den ene gris ville dens søster ikke snakke med mig i to måneder efterfølgende. Den holdte konstant afstand og kom ikke hen og kælede når jeg kom ind til den ;(
Hvor er det vildt! Var det fordi at du var med til at partere? Havde det mon gjort en forskel hvis du ikke havde været der?
Det var ikke mig der skød den. Men skar dens hals op (så blodet løber fra) lige efter den var blevet skudt. Og det så søsteren. Det har nok været lidt voldsomt. Den så ikke at jeg parterede den. Jeg er ikke psykopat :)
Ha ha!
Men det er da fascinerende at lærer hvad se forstår