• @SorteKaninMA
    link
    1120 days ago

    Jeg er meget splittet omkring det her.

    De viser eksempler såsom at genere emails eller ligefrem skrive en hel godnathistorie til et barn. Det virker uundgåeligt at AI kan og vil bruges til sådanne formål, men jeg synes det er problematisk på den måde at det ødelægger den menneskelige kontakt og den tillid man har haft til at fx en mail faktisk er skrevet af den person den kom fra.

    Går vi virkelig mod en fremtid hvor folk vil bruge AI til at lave en 1-linjes prompt om til en 50-linjers lang, høflig email som modtageren så vil bruge sin egen AI til at omdanne til et 1-linjes resume, så de ikke behøver selv at læse den lange email? Det lyder virkelig dystopisk i mine ører.

    Jeg vil have AI og robotter til at gøre rent i mit hjem og udskifte kedeligt fabriksarbejde (eller alt arbejde, for den sags skyld). Jeg har ikke brug for at AI bidrager til en distancering af kommunikationen med andre mennesker med en “AI middle-man” der sidder og leger tolk mellem to personer. Jeg har brug for at AI giver mig mere tid til menneskelig kommunikation, især med min familie. Jeg har ikke brug for at AI sparer den tid jeg bruger på menneskelig kommunikation så jeg har mere tid til andre (mindre vigtige) ting.

    • @sunbeam60@lemmy.one
      link
      fedilink
      720 days ago

      Enig. Meget af det her kommer jo direkte fra USAs husstle-culture. Jeg spurgte engang en amerikansk CEO, hvordan han dog kunne gøre alt det her og samtidigt se sine børn. Han svarede at han havde masser af tid til sine unger, han så dem om morgenen inden de skulle i skole og han var tit hjemme i tid til at putte dem.

      Øh, ok…

    • @EvilCartyen
      link
      520 days ago

      Helt enig, det vigtige i en godnathistorie (eller et stykke musik, en tekst, whatever) er jo netop at der er en afsender der mener og føler og tænker noget.

      Jeg forstår vitterligt ikke hvem der synes det er en god idé at få en ai til at skrive mails. Måske folk der ikke burde skrive mails (eller mails der ikke burde skrives).

        • @EvilCartyen
          link
          420 days ago

          AI teknologi begejstrer de der idé-typer der tror idéerne er det svære, og at arbejdet med at realisere dem er en lidt ligegyldig træls detalje. I virkeligheden er det naturligvis lige omvendt. Desværre er der allerede mange unge der falder for hypen. Vi sorterer utroligt mange ansøgninger fra som tydeligvis er skrevet med AI.

          • @farsinuceOP
            link
            3
            edit-2
            20 days ago

            Jeg er enig. Det er misforstået, når en ny teknologi forventes at kunne erstatte 1:1.

            Jeg mener, at den banebrydende machine learning (aka AI) gavner os bedst som et supplerende værktøj, der ikke overforbruges ukritisk og gør os alt for magelige.

          • @SorteKaninMA
            link
            219 days ago

            Vi sorterer utroligt mange ansøgninger fra som tydeligvis er skrevet med AI.

            Nu bliver jeg nysgerrig, hvordan kan i se at en ansøgning er skrevet med AI? Er det altid tydeligt? Jeg tænker i må være i tvivl tit. Folk kan jo også bare komme til at skrive ligesom en AI, vel?

            • @EvilCartyen
              link
              319 days ago

              Ens formuleringer, specielle unaturlige ordvalg, samme formulaiske tekststruktur. Man kan jo ikke være helt sikker, men når man har en bunke ansøgere skal man jo hurtigt vurdere dem og så er det sådan noget der trækker ned.

              Det minder jo meget om at identificere tekster der er autooversat, det kan man også meget nemt med øvelse, hvis ikke dem der bruger det er dygtige til at omskrive.

              Men dem der bruger det er ikke dygtige til at omskrive, ellers er de for dovne. Og det er man jo ikke interesseret i at ansætte.

              • @farsinuceOP
                link
                1
                edit-2
                19 days ago

                Men dem der bruger det er ikke dygtige til at omskrive, ellers er de for dovne. - @EvilCartyen@feddit.dk

                Eller ordblinde, som én af mine bekendte. Hun er begyndt at bruge ChatGPT til at korrekturlæse sine tekster på arbejde, når hun er færdig med at skrive dem.

                Folk kan jo også bare komme til at skrive ligesom en AI, vel? - @SorteKanin@feddit.dk

                I forlængelse af din pointe, så er AI fatigue en ting. Vi bliver så vant til AI-genereret indhold, at kreativt og ellers-imponerende arbejde risikerer at blive afvist som “det er nok bare AI” - lidt a la en moderne form for “fake news!”.

                • @EvilCartyen
                  link
                  219 days ago

                  Eller ordblinde, som én af mine bekendte. Hun er begyndt at bruge ChatGPT til at korrekturlæse sine tekster på arbejde, når hun er færdig med at skrive dem.

                  Right, men hun søger nok heller ikke et job hvor hovedparten af dagen går med at skrive. Her er der så også tydeligvis tale om “tekstforbedringer” hvor sprogmodellen foreslår hele sætninger; det ligger langt ud over korrektur.

    • @farsinuceOP
      link
      2
      edit-2
      20 days ago

      det ødelægger den menneskelige kontakt og den tillid man har haft til at fx en mail faktisk er skrevet af den person den kom fra. […] Det lyder virkelig dystopisk i mine ører.

      Korrekt. Mennesker drages af komfort og tilgængelighed. Hvis den her teknologi ikke anvendes i strækt arm og med sund fornuft, kommer det meste online kommunikation (f.eks. e-mails) til at foregå fra AI til AI, som er upersonligt og forladt for intimitet.

      Så igen… når jeg tænker over det, var jeg egentligt helst foruden visse tomgangs e-mail korrespondancer, for at mindske presset på min indbakke. Jeg ser visse fordele - såfremt teknologien bruges begrænset til udvalgte ting, kan den gavne dér isoleret. Det er jeg helt sikker på, at folk godt kan styre selv /s

      Jeg har brug for at AI giver mig mere tid til menneskelig kommunikation, især med min familie.

      Det får mig til at tænke. Når mit barn engang er gammel nok til en telefon… så skal AI SMS features simpelthen deaktiveres.


      P.S. Umiddelbart en sjov idé at bruge AI til at skrive godnathistorier. Bare lad være. Find på noget selv. Det er mere autentisk for alle.

      Godnat

      Jeg fortæller nogle gange om en lille kylling i et æg, der triller ned ad en bakke, klækker, og skal finde hjem til sin redde, hvor den møder en masse dyr på vejen, som den hjælper til trods for dens lille størrelse. 🐣 Disclaimer: Mit barn er 3 år.

      • @SorteKaninMA
        link
        2
        edit-2
        20 days ago

        Jeg kan også godt se visse fordele, det er også derfor jeg er splittet. At få et resume af en mail kan da godt være nyttigt nogle gange, især hvis det fx er en auto-genereret mail. Altså fx en flybillet kvittering med al mulig ligegyldig ekstra information og du vil bare gerne have din afgangstid eller noget. Der synes jeg det giver fint mening, men for kommunikation mellem mennesker synes jeg bare det virker som en kunstig barriere.

        Internettet er allerede en stor social barriere bare i kraft af at man ikke kan se andres ansigter. Jeg tror ikke mere AI ville gøre det bedre.

        • @farsinuceOP
          link
          2
          edit-2
          19 days ago

          det virker som en kunstig barriere.

          Ja. Så vi må introducere noget gensidig tech-opdragelse af hvordan, vi bruger - og ikke bruger - teknologien.

          Kontekst

          Der er før løftet øjenbryn af mig på Feddit for at bruge AI som redskab i mine kommentarer. Crazy, am I rite? Én gang brændte jeg nallerne og blev stillet til regnskab (berettiget) fordi, jeg brugte ChatGPT lemfældigt og postulerede noget om banker, der var stærkt farvet af amerikanske værdier, uden at jeg tænkte kritisk over, hvad jeg delte.


          Internettet er allerede en stor social barriere bare i kraft af at man ikke kan se andres ansigter. Jeg tror ikke mere AI ville gøre det bedre.

          Internettet er allerede dødt, og jeg forventer, at det meste er oversvømmet af autogenereret AI content om få år, hvor vi ikke kan skelne mellem dét og “ægte” brugerskabt indhold. Så får vi brug for at gentænke internettet. Måske introducere alders-/bruger-/menneskeverifikation i form af anonymiseret EU MitID. Men det kan AI’en sikkert også manipulere til dén tid.

  • Limfjorden
    link
    English
    320 days ago

    Another one bites the dust