• @farsinuceOP
    link
    2
    edit-2
    21 days ago

    det ødelægger den menneskelige kontakt og den tillid man har haft til at fx en mail faktisk er skrevet af den person den kom fra. […] Det lyder virkelig dystopisk i mine ører.

    Korrekt. Mennesker drages af komfort og tilgængelighed. Hvis den her teknologi ikke anvendes i strækt arm og med sund fornuft, kommer det meste online kommunikation (f.eks. e-mails) til at foregå fra AI til AI, som er upersonligt og forladt for intimitet.

    Så igen… når jeg tænker over det, var jeg egentligt helst foruden visse tomgangs e-mail korrespondancer, for at mindske presset på min indbakke. Jeg ser visse fordele - såfremt teknologien bruges begrænset til udvalgte ting, kan den gavne dér isoleret. Det er jeg helt sikker på, at folk godt kan styre selv /s

    Jeg har brug for at AI giver mig mere tid til menneskelig kommunikation, især med min familie.

    Det får mig til at tænke. Når mit barn engang er gammel nok til en telefon… så skal AI SMS features simpelthen deaktiveres.


    P.S. Umiddelbart en sjov idé at bruge AI til at skrive godnathistorier. Bare lad være. Find på noget selv. Det er mere autentisk for alle.

    Godnat

    Jeg fortæller nogle gange om en lille kylling i et æg, der triller ned ad en bakke, klækker, og skal finde hjem til sin redde, hvor den møder en masse dyr på vejen, som den hjælper til trods for dens lille størrelse. 🐣 Disclaimer: Mit barn er 3 år.

    • @SorteKaninMA
      link
      2
      edit-2
      21 days ago

      Jeg kan også godt se visse fordele, det er også derfor jeg er splittet. At få et resume af en mail kan da godt være nyttigt nogle gange, især hvis det fx er en auto-genereret mail. Altså fx en flybillet kvittering med al mulig ligegyldig ekstra information og du vil bare gerne have din afgangstid eller noget. Der synes jeg det giver fint mening, men for kommunikation mellem mennesker synes jeg bare det virker som en kunstig barriere.

      Internettet er allerede en stor social barriere bare i kraft af at man ikke kan se andres ansigter. Jeg tror ikke mere AI ville gøre det bedre.

      • @farsinuceOP
        link
        2
        edit-2
        21 days ago

        det virker som en kunstig barriere.

        Ja. Så vi må introducere noget gensidig tech-opdragelse af hvordan, vi bruger - og ikke bruger - teknologien.

        Kontekst

        Der er før løftet øjenbryn af mig på Feddit for at bruge AI som redskab i mine kommentarer. Crazy, am I rite? Én gang brændte jeg nallerne og blev stillet til regnskab (berettiget) fordi, jeg brugte ChatGPT lemfældigt og postulerede noget om banker, der var stærkt farvet af amerikanske værdier, uden at jeg tænkte kritisk over, hvad jeg delte.


        Internettet er allerede en stor social barriere bare i kraft af at man ikke kan se andres ansigter. Jeg tror ikke mere AI ville gøre det bedre.

        Internettet er allerede dødt, og jeg forventer, at det meste er oversvømmet af autogenereret AI content om få år, hvor vi ikke kan skelne mellem dét og “ægte” brugerskabt indhold. Så får vi brug for at gentænke internettet. Måske introducere alders-/bruger-/menneskeverifikation i form af anonymiseret EU MitID. Men det kan AI’en sikkert også manipulere til dén tid.