• @EvilCartyen
    link
    420 days ago

    AI teknologi begejstrer de der idé-typer der tror idéerne er det svære, og at arbejdet med at realisere dem er en lidt ligegyldig træls detalje. I virkeligheden er det naturligvis lige omvendt. Desværre er der allerede mange unge der falder for hypen. Vi sorterer utroligt mange ansøgninger fra som tydeligvis er skrevet med AI.

    • @farsinuceOP
      link
      3
      edit-2
      20 days ago

      Jeg er enig. Det er misforstået, når en ny teknologi forventes at kunne erstatte 1:1.

      Jeg mener, at den banebrydende machine learning (aka AI) gavner os bedst som et supplerende værktøj, der ikke overforbruges ukritisk og gør os alt for magelige.

    • @SorteKaninMA
      link
      220 days ago

      Vi sorterer utroligt mange ansøgninger fra som tydeligvis er skrevet med AI.

      Nu bliver jeg nysgerrig, hvordan kan i se at en ansøgning er skrevet med AI? Er det altid tydeligt? Jeg tænker i må være i tvivl tit. Folk kan jo også bare komme til at skrive ligesom en AI, vel?

      • @EvilCartyen
        link
        319 days ago

        Ens formuleringer, specielle unaturlige ordvalg, samme formulaiske tekststruktur. Man kan jo ikke være helt sikker, men når man har en bunke ansøgere skal man jo hurtigt vurdere dem og så er det sådan noget der trækker ned.

        Det minder jo meget om at identificere tekster der er autooversat, det kan man også meget nemt med øvelse, hvis ikke dem der bruger det er dygtige til at omskrive.

        Men dem der bruger det er ikke dygtige til at omskrive, ellers er de for dovne. Og det er man jo ikke interesseret i at ansætte.

        • @farsinuceOP
          link
          1
          edit-2
          19 days ago

          Men dem der bruger det er ikke dygtige til at omskrive, ellers er de for dovne. - @EvilCartyen@feddit.dk

          Eller ordblinde, som én af mine bekendte. Hun er begyndt at bruge ChatGPT til at korrekturlæse sine tekster på arbejde, når hun er færdig med at skrive dem.

          Folk kan jo også bare komme til at skrive ligesom en AI, vel? - @SorteKanin@feddit.dk

          I forlængelse af din pointe, så er AI fatigue en ting. Vi bliver så vant til AI-genereret indhold, at kreativt og ellers-imponerende arbejde risikerer at blive afvist som “det er nok bare AI” - lidt a la en moderne form for “fake news!”.

          • @EvilCartyen
            link
            219 days ago

            Eller ordblinde, som én af mine bekendte. Hun er begyndt at bruge ChatGPT til at korrekturlæse sine tekster på arbejde, når hun er færdig med at skrive dem.

            Right, men hun søger nok heller ikke et job hvor hovedparten af dagen går med at skrive. Her er der så også tydeligvis tale om “tekstforbedringer” hvor sprogmodellen foreslår hele sætninger; det ligger langt ud over korrektur.

            • @farsinuceOP
              link
              219 days ago

              Right, men hun søger nok heller ikke et job hvor hovedparten af dagen går med at skrive.

              Det gjorde hun faktisk sidste år :)

              det ligger langt ud over korrektur.

              Ja, det afhænger meget af hvordan, man vælger at (mis)bruge det.