- cross-posted to:
- lemmybread@lemmy.world
- cross-posted to:
- lemmybread@lemmy.world
Jeg har aldrig prøvet en så høj hydrering før og blev virkelig glad da jeg så hvor store luftbobler den fik! :D
Brødet før udskæring:
Skiver:
Det ser godt nok lækkert ud. Det kunne godt være at jeg skulle begynde at lave mit brød med en højere hydrering. Ofte er det omkring 75% jeg laver mit med. Hvilken mel bruger du?
Jeg brugte den her som har 12.5% protein. Jeg brugte det også til pizzadej den anden dag :)
Ja, min erfaring er også at mit brød bliver bedst når jeg bruger tipo 00. Jeg har prøvet Remas bagehvedemel, som skulle være godt til netop brødbagning, men jeg er ikke fan. Mit brød hæver ikke ordentligt op i ovnen når jeg bruger det.
Gjorde det samme i går :)
Dit brød ser mega godt ud, sorte.
Ælter du eller folder du bare dejen? Hvor meget salt har du i?
Fedt, den ser også virkelig god ud!
Jeg har dejen i skålen og så folder jeg et par gange ved hjælp af dejskraberen, venter 20 minutter, folder igen med dejskraberen osv. Det fortsatte jeg med indtil dejen var lidt mere sammenhængende (3 gange måske) og så kunne jeg lave “coil folds” med fugtige hænder, også med 20 min intervaller. En af mine coil folds delte dog dejen i to og så tænke jeg at det var tid, og så kom den i brødform og ovn.
Mener jeg brugte 500g mel, 400 ml vand og 10g salt cirka? Så 25g gær og en god spiseskefuld kardemomme 😋
På nær kardemomme er vores ingrediensratio stort set ens. Jeg brugte 2 kg mel, 1600 ml vand, 40 gram salt og 12 gram tørgær ( svarende til 50 gram i følge produktbeslrivelsen ).
Brugte økologisk Manitobamel fra Netto med 13% protein. Min erfaring siger mig et mel med højt proteinindhold generelt giver bedre brød.
Jeg har en stor pose utrolig dårlig mel her fra Aurion, alt hvad jeg bruger det til mislykkes bare. Har helt mistede lyst til at bage brød. Måske kan jeg tilføje godt del seitan mel (100? % gluten) eller bare købe nyt og smide den her ud efter været gemt nogen år bagest i skabet…
deleted by creator