Det er mandag, mine bekendte. Inspireret af https://feddit.dk/post/257712

På hedengangne dailyrush havde vi et par populære tråde, en hvor man kunne skrive, hvad man lige havde set af film og serier, og en anden med hvad man lige havde læst, og endnu en til spil man lige havde spillet.

Én ugentlig tråd med titlen “jeg har lige læst/set/spillet/hørt”, og så kunne man ellers give sin uforbeholdne mening om alt fra film og spil til podcasts og bøger.

Denne stickytråd oprettes automatisk af botten hver mandag kl. 7. Eventuelle ændringer kan forkomme.

  • @CrateDane
    link
    411 months ago

    Baldur’s Gate 3 er helt fænomenalt. Hvis man kan lide rollespil er det et must-have. Det var ventetiden værd… selv om der er gået 23 år siden 2eren, lol.

    Min Gloomstalker Ranger/Assassin Rogue smadrer fjender ret effektivt.

    • @EvilCartyen
      link
      211 months ago

      Jeg har købt det men har det sådan set bare liggende - spiller stadig D4. Hvad er det du synes er fænomenalt ved det? :)

      • @CrateDane
        link
        211 months ago

        Det er som en D&D-aften med en fantastisk DM. Man kan angribe en situation på alle tænkelige og utænkelige måder, og der er bare så meget indhold i spillet uanset hvordan man spiller det. Hvis man vælger at forsøge at snakke sig forbi en tilfældig goblin-vagt er det stadig en cutscene med voice acting og forskellige ting man kan sige. Og hvad du gør i mange forskellige situationer kan meget nemt påvirke hvad der sker senere i spillet.

        Musikken, grafikken, historien osv. er også bare smukt lavet. D&D-reglerne er ret så udførligt oversat, med kun de mest nødvendige ændringer hist og her. Det er ikke alle subclasses og spells der er med, men der er stadig et kæmpe udvalg.

  • @Isbjerg
    link
    311 months ago

    Jeg har købt Civ 6 og spiller det på min Steam Deck. Det kører overraskende godt, og jeg mangler ikke min mus og mit tastatur. Det er sjovt og en rigtig tidsrøver. Jeg ved dog slet ikke, hvad jeg laver. Har I nogle tips til at blive bedre til at spille Civ?

    • @SmoothOperator@lemmy.world
      link
      fedilink
      411 months ago

      Hvis du spiller for at vinde giver der mening at satse på én win condition fra starten og så dirigere alle dine ressourcer i den retning.

    • @Underbroen
      link
      311 months ago

      Fedt! Det er stadig min yndlingstidsrøver. Kan man få mods til et Steam Deck? En mod som extended policy cards, hvor du kan se præcis hvad du får ud af et policy card, er en kæmpe hjælp til at blive bedre. Jeg spiller sjældent på højere niveau end emperor, fordi det også skal være afslappende og der skal være plads til fejl, så jeg spiller ikke som sådan efter victory conditions. Jeg plejer at spille efter den valgte civs styrker også gå all in på det.

      • @Isbjerg
        link
        311 months ago

        Jeg kan se, det ligger inde på Steam Workshop, så jeg antager, det virker. Det skal helt sikkert prøves i aften!

        • @Underbroen
          link
          211 months ago

          Fedt! Hvis du får blod på tanden i forhold til flere mods må du sige til, jeg synes virkelig der er mange, som har forbedret min oplevelse.

      • @KnaehoejKarse
        link
        311 months ago

        Uden at have prøvet det, er jeg sikker på man kan det. :) Workshop har virket helt som på en alm. PC i andre spil på min egen.

        • @Underbroen
          link
          211 months ago

          Hehe det giver selvfølgelig god mening!

  • @Grueling
    link
    311 months ago

    Season 1 af Twisted Metal, Fandt den ganske underholdende.
    Season 2 af Good Omens, Ikke så god som s1, men absolut det værd, specielt hvis man kan lide Gaiman/Pratchett.
    Der bliver spillet lidt D4, og jeg er igang med at læse The Wonder Engine af T. Kingfisher, samt Goose Fat & Garlic af Jeanne Strang.
    Det er godt med lange nattevagter, hvor der sker duck-all.

    • @CrateDane
      link
      311 months ago

      Okay… jeg havde ikke lige set det komme at Twisted Metal skulle blive oversat fra spil til serie.

      Good Omens er hyggelig.

  • @President_PyrusM
    link
    311 months ago

    Jeg er blevet færdig med at høre Harry Potter og den brændende bager, så er jeg i gang med at høre Harry Potter och Fenixorden.

  • Kresten
    link
    311 months ago

    Jeg har lige for nyligt lært om Dependency Injection. Synes altid det har været lidt et tåget emne, jeg ikke helt kunne forstå, men nu giver det perfekt mening.

    • @SorteKaninMA
      link
      111 months ago

      Jeg tror ikke selv jeg 100% forstår det, men jeg tror heller ikke jeg bruger sprog hvor det er en stor ting (mener det bliver brugt meget i Java og C#?).

      • Kresten
        link
        111 months ago

        Jaer, C# er mere eller mindre mit modersmål. Er dog begyndt at eksperimentere med idéen om at bruge Go noget mere. Dertil gad jeg også godt lære Rust for at forstå dets borrowing koncept

        • @SorteKaninMA
          link
          211 months ago

          Personligt kan jeg ikke lide Go og jeg kan ikke anbefale det. Det er kun populært fordi Google promoverede det. Det havde aldrig været stort hvis ikke de gjorde det.

          Rust er dog fantastisk. Man skal lige lære det men når man forstår det, så er det sindssygt godt. Langt det bedste sprog hvis du spørger mig.

          • Kresten
            link
            211 months ago

            Hmm, det har du måske ret i. Jeg finder deres implicitte interfaces meget interessante. Men du har nok ret i at det ikke havde fungeret hvis google ikke havde opreklameret det sådan.

            Må hellere se på Rust så. Har også overvejet at lære Zig, men det er vidst lidt niche

            • @SorteKaninMA
              link
              111 months ago

              implicitte interfaces

              Synes selv det er en meget mærkelig feature. Især fordi man potentielt kan implementere et interface ved en fejl. Jeg er generelt imod implicitte ting.

              • @dolle
                link
                111 months ago

                Mener du traits? Jeg har ikke selv brugt Rust, men har kodet en del Haskell, og så vidt jeg kan forstå er traits nogenlunde samme koncept som type classes i Haskell. Jeg synes selv at det er en langt overlegent måde at definere interfaces på sammenlignet med interfaces defineret ved subtypning som i de fleste objektorierentede sprog (Java, C#). OO-interfaces kan være OK til typer som repræsenterer objekter (services og ressourcer med en livscyklus som f.eks. en web service eller en netværksport), men til typer som repræsenterer data (lister, maps, vektorer, etc.) der er type classes den rigtige abstraktion, og OO-interfaces fører kun til hovedpiner.

                I Haskell er der som udgangspunkt også en begrænsning der tvinger dig til at definere dine type classes samme sted som datatypen hvilket begrænser risikoen for at komme til at definere en instans “ved en fejl”.

                • @SorteKaninMA
                  link
                  1
                  edit-2
                  11 months ago

                  Nej altså implicitte interfaces er en feature i Go, ikke i Rust.

                  Og ja, Rust traits er dybest set det samme som Haskell type classes. Der er dog visse ting du kan i Haskell som du ikke kan i Rust (noget avanceret higher order ting). Men det er meget sjældent et problem.

                  I Rust kan du implementere traits hvor du har lyst, men du skal have defineret enten traitet eller datatypen (eller begge dele) for at implementere det. Du kan ikke implementere et fremmed trait på en fremmed type. Kan ikke lige huske om Haskell har en lignende restriktion.

  • @dolle
    link
    211 months ago

    Jeg har lige set miniserien “Fleishman Is in Trouble” på Disney+, og var overrasket over hvor god den var (jeg synes ikke vi er lykkedes med at finde noget godt voksenindhold på Disney+ før nu). Den kan anbefales!