Sommeren er over os og tropenætterne ødelægger igen nattesøvnen. Den logiske løsning er selvfølgelig at have vinduerne helt åbne, men når man bor i stueetagen føles det ubehageligt synes jeg.

Mine vinduer kan ikke rigtig ses medmindre man allerede er i haven, så tænker det er lidt fjollet men jeg ender stadig ofte med at lukke dem på klem bare for en sikkerheds skyld.

Er jeg bare paranoid og hvad gør i andre?

  • @bstix
    link
    101 year ago

    Jeg har myggenet på velcro på karmen af de vinduer som skal være åbne. Det er nemt at sætte op og tage ned, men det larmer når det rives af.

    Du kan også købe en børnesikring som kan holde vinduet på klem uden at lukke op eller i, og som vil være træls at bøvle med udefra.

    Men egentlig behøver du ikke bekymre dig ret meget om indbrud. Hvis vinduet er åbent på en varm nat, så ved tyven at der er nogen hjemme, og så går de videre. De fleste indbrud sker i dagstimerne, hvor der er mere støj og færre naboer hjemme end en sen nat, hvor alle ligger med åbne vinduer og hører alt hvad der sker i kvarteret. Indbrudstyve er nok også lidt ligeglade med om vinduet er åbent. De smadrer jo bare vinduet hvis de vil ind den vej. For dem handler det mere om at etablere en flugtvej end det gør om at komme ind.

    Den største bekymring er egentlig alt det støj som kommer ind af åbne vinduer. Jeg har efterhånden overbevist mig selv om at det er lidt hyggeligt.

  • @kemmyLilmister
    link
    91 year ago

    personligt er jeg mest bange for myg, men jeg kan overhovedet ikke sove i varmen, så alle vinduer i huset er åbne om natten. Vil hellere få stjålet mit gamle TV eller en guitar end nattesøvnen

  • @DaKoTa
    link
    71 year ago

    I nat er jeg nødt til at sove med min hoveddør åben. Jeg har ikke været hjemme så der var 30 grader da jeg kom hjem, og med ingen vind er det umuligt at køle ned, så jeg satser på at lidt kølighed kan snige sig ind når alt står åben. Håber dog at det ikke bliver nødvendigt mere end denne ene nat

  • @MildlyArdvark
    link
    51 year ago

    Fugle! De larmer helt vildt meget! Det er sgu pest eller kolera.

    • @dolle
      link
      31 year ago

      Åbne vinduer og ørepropper her. Og søvnmaske da jeg ikke kan sove hvis det er lyst. Sover generelt rigtig dårligt om sommeren.

  • @SorteKaninMA
    link
    51 year ago

    Er du bange for at blive set nøgen eller er du bange for at nogen skulle komme ind af vinduet?

    Jeg sover selv med lukket vindue men det er mest for at slippe for at blive vækket tidligt af lyset.

    • @blaamejsenOP
      link
      81 year ago

      Det er indbrud jeg er bange for. Men at sove nøgen vil måske sikre de hopper ud af vinduet igen

      • @SorteKaninMA
        link
        51 year ago

        Hvor normale er røverier egentlig? Altså jeg har aldrig hørt om nogen der har været ude for det. Sker indbrud ikke mest kun når man ikke er hjemme, fx juleaften? Gad godt se noget statistik på det.

        • @Coffeesmurf
          link
          31 year ago

          De tidligere ejere af vores stuelejlighed havde tre indbrud på de fem år, de boede her. Vi har ikke haft et eneste på syv år. Min teori er, at det er fordi alle vores billige IKEA-møbler er meget synlige udefra :-D

          • @SorteKaninMA
            link
            21 year ago

            Men var de nogensinde hjemme da det skete?

            • @Coffeesmurf
              link
              21 year ago

              Kun den ene af gangene, men han smuttede igen da han opdagede at huset ikke var tomt, så jeg tror også der er yderst sjældent det sker.

  • Illuminati Flamingo
    link
    51 year ago

    Jeg har sat sådan nogle tyverisikringer på mine vinduer

    Desværre er min yndlingssengekammerat både kuldskær og bange for insekter, så det er kun når hun ikke er hjemme, at jeg får lov til at nyde en stille aftenbrise på en varm sommeraften.

  • Styrke
    link
    51 year ago

    Lige nu er situationen at vinduer i soveværelset er lukkede. Til gengæld åbner jeg vinduer i andre rum og lader dørene inde i lejligheden stå åbne. Desuden har jeg en lille højtaler i soveværelset, som spiller noget hvid støj. Tanken er at det skal overdøve lyde udefra som ellers kunne forstyrre nattesøvnen. Bekæmp støj med støj! 🔉

    Jeg bor dog på 2. sal så jeg er ikke bekymret for at nogen kigger eller kommer ind den vej.

  • @epenance@lemmy.dosh.dk
    link
    fedilink
    21 year ago

    Ja, ellers så kampsveder jeg til at vi drukner i sengen.

    Har aldrig været nervøs for det og tænker at generelt er det en urationel frygt

  • @invisi1407
    link
    21 year ago

    Yes, vi sover med to vinduer på klem - du ved sådan nogle vinduer der kan åbnes både lodret og vandret hvor den lodrette position er på klem og vinduet stadig er “låst” af en art.

    Vi har myggenet foran begge vinduer af hensyn til myg og ISÆR edderkopper.

    Vi har myggenet foran en terassedør som er åben det meste af dagen til lige at fjerne varmen fra lejligheden inden vi skal sove.

  • @President_PyrusM
    link
    21 year ago

    Jeg bor heldigvis på tredje sal, så det er ikke en bekymring for mig. Til gengæld er min lejlighed nybygget, så den er nærmest konstant ulidelig varm i sommermånederne, så jeg holder min altandør åben næsten hele døgnet.

    • @HansElbst@feddit.de
      link
      fedilink
      6
      edit-2
      1 year ago

      Det er så utroligt.

      før 80erne: Alle bygninger utætte og pisser varme ud.

      80erne: Okay, vi skal spare. Vi bygger tætte huse der ikke lukker varme ud.

      90erne: Fuck, alle vores bygninger har ingen udluftning. Indeklimaet er dårligt og luftfugtigheden for høj.

      00erne: Vi har udluftning, men nu skal vi spare endnu mere. Så vi bygger effektive bygninger med luftcirkulation der ikke taber varme til omverdenen.

      10erne: Fuck. Vi kan ikke komme af med varmen (:

      • @President_PyrusM
        link
        41 year ago

        30erne: Vi bruger for meget energi på airconcondition.

        • @HansElbst@feddit.de
          link
          fedilink
          41 year ago

          20erne: Ingen bygninger har indbygget aircon så alle køber ineffektive mobile enheder der accelererer CO2 udledninger.

  • @NielsToft
    link
    21 year ago

    Åbne vinduer og (når min kone ikke er hjemme) åbne døre men jeg bor på landet, så det er ikke dig nogen hjælp, tænker jeg.

  • Space Sloth
    link
    11 year ago

    Sover med vinduerne lukket. Jeg er ved at være god til at køle lejligheden ned ud på eftermiddagen med mine 2 Evapolar kølere. Der skal ikke meget til at vække mig så trafikken nede på gaden er til stor gene ud på natten så alt er lukket og låst.

  • @Coffeesmurf
    link
    11 year ago

    Jeg sover med vinduerne åbne. Der er 42 grader varmt i vores soveværelse for tiden, hvis jeg ikke gør det. Så må folk kigge ind alt det de vil.

    Prøver dog at holde soveværelset så mørkt som muligt, så der ikke er alt for mange myg, der bliver lokket indenfor.

  • @tairoc
    link
    11 year ago

    Vi sover med en altandør på klem, og har gjort det i noget tid. Vores soveværelse vender mod øst, så det er heldigvis muligt at køle det nogenlunde af. Da vi ramte de 30+ grader sidste sommer, købte vi en ventilator der kørte hele natten - dels for kulde, og dels for hvid støj som også hjalp den nyfødte med at sove i sommerhede.

    Det skal dog siges at vores soveværelse er på 1. sal, så enhver bekymring om indbrudstyve har været ret lille. Vi er også begyndt at åbne vinduet på den ældstes værelse som befinder sig på stueetagen, og der havde vi lidt flere bekymringer. Dog vil vi hellere have indbrud end at den ældste skulle sove i 25+ grader.