Sommeren er over os og tropenætterne ødelægger igen nattesøvnen. Den logiske løsning er selvfølgelig at have vinduerne helt åbne, men når man bor i stueetagen føles det ubehageligt synes jeg.

Mine vinduer kan ikke rigtig ses medmindre man allerede er i haven, så tænker det er lidt fjollet men jeg ender stadig ofte med at lukke dem på klem bare for en sikkerheds skyld.

Er jeg bare paranoid og hvad gør i andre?

  • @bstix
    link
    101 year ago

    Jeg har myggenet på velcro på karmen af de vinduer som skal være åbne. Det er nemt at sætte op og tage ned, men det larmer når det rives af.

    Du kan også købe en børnesikring som kan holde vinduet på klem uden at lukke op eller i, og som vil være træls at bøvle med udefra.

    Men egentlig behøver du ikke bekymre dig ret meget om indbrud. Hvis vinduet er åbent på en varm nat, så ved tyven at der er nogen hjemme, og så går de videre. De fleste indbrud sker i dagstimerne, hvor der er mere støj og færre naboer hjemme end en sen nat, hvor alle ligger med åbne vinduer og hører alt hvad der sker i kvarteret. Indbrudstyve er nok også lidt ligeglade med om vinduet er åbent. De smadrer jo bare vinduet hvis de vil ind den vej. For dem handler det mere om at etablere en flugtvej end det gør om at komme ind.

    Den største bekymring er egentlig alt det støj som kommer ind af åbne vinduer. Jeg har efterhånden overbevist mig selv om at det er lidt hyggeligt.