• @cute_astronaut
    link
    714 days ago

    Det som jeg tror fylder for en del, og som i hvert fald fylder meget for mig er den måde vi ser folk blive udslettet på, der er mange uskyldige der ingen steder har at flygte hen og som store del af verden stiltiende acceptere bliver slået ihjel. Det minder virkelig meget om folkemord og fordi det er “de rigtige” der gøre det så skal man acceptere det.

    Det virker på mig som om at den israelske regering længe gerne ville have iværksat deres endelige løsning på det palæstinensiske spørgsmål og nu har de fået chancen for det og gør det i stor stil.

    Danskerne har altid stået på “den lille mands” side, dem der er blevet uretmæssigt forfulgt, vi gjorde det med rette da vi redde mange jøder under anden verdenskrig, det var det rigtige at gøre dengang, og det er rigtigt i dag at sige at blot fordi Israels regering opfører sig sygt skal det ikke gå ud over jøder, selvom Israel meget gerne vil have at man sidestiller Israel og jøder så det at kritisere Israel er at kritisere jøder så er det ikke det samme.

    • @NielsToft
      link
      013 days ago

      Hvor er det usmageligt at bruge en vending som “endelige løsning”. Det, især i kontekst, beviser en historieløs og uvidende tilgang til emnet og invaliderer (for mig) resten af dit indlæg.

      • @cute_astronaut
        link
        113 days ago

        Det var skam hverken historieløst eller uvidende at bruge den vending, men ganske bevidst. Der er endda et medlem af den Israelske regering, der har foreslået at man blot flytter alle palæstinenser ud af Israel så er problemet løst, han nævnte så ikke om de skulle til Madagaskar men ideen er der, ganske vidst er han så på en del af den yderste højrefløj i den Israelske regering men bare det at der er repræsentanter for den ide i regeringen burde vise hvad det er der sker.

        At det så er det der skal til for at invalidere resten af mit indlæg for dig, så du kan sove roligere mens der foregår en massakre på en civilbefolkning der ikke har en chance for at flygte fra det, er så hvad det er.

        • @SorteKanin
          shield
          MA
          link
          213 days ago

          Både @cute_astronaut@feddit.dk og @NielsToft@feddit.dk - jeg tror ikke der er noget direkte over grænsen endnu men jeg vil blot minde om denne passage fra regel 1:

          Brug et sagligt og venligt sprog der ikke eskalerer konflikter.

          Fortsæt endelig debatten men husk blot på det :)

      • @MummifiedClient5000
        link
        dansk
        113 days ago

        Israels folkedrab er usmageligt. Ikke de ord der præcist beskriver det.

  • @SorteKaninMA
    link
    4
    edit-2
    14 days ago

    Hvis bare vi havde den samme motivation og principfasthed omkring emner der var lidt tættere på os herhjemme. Krigen i Gaza er selvfølgelig et vigtigt emne men… når det kommer til stykket påvirker det os i Danmark ikke særlig meget vel? Krigen i Ukraine er langt mere relevant for Danmark som EU-land, ville jeg mene (men der gør vi måske også nok allerede). Eller hvis det er menneskeliv man bekymrer sig om så har der i årtier været stor fattigdom og død i mange fattige (tit afrikanske) lande og det har vi masser af løsninger til, bare ikke villighed til at give ressourcer til.

    Jeg prøver virkelig ikke at nedgøre hvad de her studerende laver - det er så fint hvis de vil demonstrere omkring det her. Jeg er bare lidt forundret over hvorfor dette specifikke emne er det som tænder ilden inde i folk, frem for andre ting der foregår eller har foregået i verden.

    • Limfjorden
      link
      dansk
      314 days ago

      Forskellen på Gaza-konfilkten og krigen i Ukraine er at der faktisk er en del folk der mener Israels respons på terrorist-angrebet er proportionel. Der er meget få, der holder med Rusland i Ukraine-krigen, så derfor er der ingen demonstrationer til Ukraines fordel.

      Krigen i Ukraine er langt mere relevant for Danmark som EU-land, ville jeg mene

      Hvorfor mener du det? Krigen i Ukraine er da også langt væk (~2000 km mod Gazas ~3000), og er hverken medlem af NATO eller EU. Krig på Europæsik jord er heller ikke noget nyt. Krigene i Jugoslavien stoppede først i 2001, og hvis man argumenterer for at de nuværerende uroligheder i Kosovo er en fortsættelse heraf, så er krigen endnu ikke slut. Dengang blev der også udført folkemord og etnisk udrensning, men dengang intervenerede vesten. Hvor er konsekvenserne for Israel? Gaza og Vestbredden skal befris fra både Hamas og israelsk kolonisering/besættelse, og det er ligeså vigtigt som Ukrainernes ret til selvbestemmelse.

      • @SorteKaninMA
        link
        514 days ago

        Ja du har nok ret i at det er en konsekvens af at det er et kontroversielt emne og derfor blusser det mere op end et emne hvor man i stor grad er enige.

        Den fysiske afstand er jo kun en faktor, men jeg mener også sådan geopolitisk afstand kan man sige. Hvad end der ender med at ske i Israel så kommer det nok ikke til at påvirke Danmark synderligt. Men hvis Rusland vinder i Ukraine kan det have større konsekvenser for Danmark i fremtiden, vil jeg mene. Men det er selvfølgelig svært og sige og alt sammen hypotetisk.

        Jeg er også usikker på om det stadig er en god idé at vesten agerer “politimand for hele verden” og intervenerer i alt muligt rundt omkring i verden. Men samtidig skal man heller ikke acceptere at der foregår folkemord. Den er svær.

    • @VonReposti
      link
      314 days ago

      Jeg er sådan set enig i at Gaza-situationen er uholdbar, men jeg tror at der er en antisemitisk gruppe der presser på for lige præcis denne problemstilling. Det er jo det perfekte scenarie til at generalisere på.

      • @President_PyrusOPM
        link
        214 days ago

        Det er også min analyse. Det virker til at det er ligeså snart at Israel gør noget, så går denne type mennesker i gang.

      • @SorteKaninMA
        link
        114 days ago

        Hmm det skal jeg ikke kunne sige - jeg tror en anden faktor i hvert fald er at det fylder så meget i medierne. Det der står i avisen er det der fylder i folks hoveder. Og det der ikke bliver rapporteret omkring (selvom det også er vigtigt), det fylder mindre.

    • @leds
      link
      314 days ago

      Det er ikke så langt væk hvis du er dansker som har familie in Gaza som bliver dræbt…

      • @SorteKaninMA
        link
        614 days ago

        Det er klart og jeg kondolerer hvis det er sket for dig eller nogen andre - men det samme kan man vel sige om krigen i Ukraine eller enhver anden konflikt i udlandet. Jeg mener bare helt gennemsnitsligt set påvirker konflikten os ikke særlig meget og den passion der er omkring konflikten virker ude af proportioner i forhold til hvor meget det påvirker os. Vi ser ikke lignende demonstrationer for mange andre ting der sker i udlandet. Jeg siger ikke det er godt eller skidt, jeg er blot forundret omkring det.

        • @leds
          link
          314 days ago

          Jeg tænker at det kan være at folk mangler enerkennelse og fordømmelse af hvad der sker i Gaza. Alle siger at de er forfærdelig hvad det sker i Ukraine, regeringen sactionerer og fordømmer Rusland, virksomheder trækker sig fra Rusland. Men ingenting af den slags om konflikten i Gaza.

          • @NielsToft
            link
            213 days ago

            Ukraine startede ikke selv en krig mod en overlegen fjende og bruger ikke egne civile som gidsler og foranledning til at betle sympati hos vestens antisemitter…

  • @EvilCartyen
    link
    314 days ago

    Lyder da som en hyggelig campingtur. Ville det ikke give mere mening at demonstrere foran Israels ambassade?

  • @President_PyrusOPM
    link
    114 days ago

    De kræver blandt andet, at universitetet »anerkender og fordømmer det igangværende folkedrab og opfordrer til en øjeblikkelig våbenhvile og ophævelsen af belejringen af Gaza«.

    Det vil nok have nogenlunde den samme effekt som når amerikanske skoledistrikter opfordres til at gøre det samme - altså ingen effekt overhovedet.

    Jeg skal gerne indrømme at jeg ikke har meget tilovers for den pro-palæstinensiske bevægelse, når de igen og igen viser sig i realiteten at være en antisemitisk bevægelse, som når de overhælder et mindesmærke for redningen af de danske jøder med maling.