• @RedFoxDK
    link
    520 days ago

    Personligt, har jeg ikke den store holdning om hvor grænsen skal være (da jeg som hvid heteroseksuel cis mand (/s) intet ved om det område), men hvis den nuværende grænse ikke er sat efter et videnskabelig synspunkt, så synes jeg det er fint vi kan ændre den, så længe man tage højde for det ufødte barns udvikling stadie og kvindes biologi.

    Hvad end ens holdning er, så må jeg give Stinus ret, der til sidste i artiklen, at de 2 ordføres retrorik er for skarp. Det lyder næsten som noget, abort modstanderne i USA ville sige

    • @SorteKaninOPMA
      link
      119 days ago

      hvis den nuværende grænse ikke er sat efter et videnskabelig synspunkt

      Hvad tænker du på her i forhold til videnskab? Er det noget med at vide hvornår fosteret er “bevidst” eller er det et spørgsmål om teknologi i forhold til at kunne redde barnet selv hvis det blev født for tidligt (på aborttidspunktet)?

      Jeg skrev en kommentar om nummer 2 for noget tid siden - jeg mener personligt ikke at teknologien for hvornår barnet kan reddes er hvad der bestemmer om abort er i orden eller ej.

      • @RedFoxDK
        link
        217 days ago

        Jeg tænker i forholde til fosterets udvikling, da jeg kan forstå den nuværende 12 uger grænse er næsten tilfælde sat.

        Var argumentet f.eks et gennemsnitlig foster har færdig udviklet sine finger ved 12 uger, så sætter vi grænsen ved 12 uge, da barnet dermed ville kunne overleve udenfor livmoderen uden livs støtte systemer.

        Jeg ved godt det eksempel er helt ude på landet, men det var et muligt eksempel (som intet hold har i virkeligheden) på et videnskabeligt argumentet fremfor “12 uger fordi klokken er ved at være frokost tid”

  • Andreas
    link
    219 days ago

    Ang. diskussionstråden nedan, det känns meningslöst att bråka om den exakta gränsen för abort när ett bättre sätt att sänka abortstatistiken är att göra det mer gynnsamt för kvinnan att adoptera bort barnet än att göra abort. Folk i Norden har stor efterfrågan på adoption men pga brist på oönskade barn här adopterar de i stort sett endast från utlandet. Utländska adoptioner är dyra och kräver oftast 20k-30k USD per barn som adoptivföräldrarna gladligen betalar. Varför inte införa ett system där en kvinna som överväger abort erbjuds den där summan samt några månaders arbetsledighet efter födseln?

    • @SorteKaninOPMA
      link
      119 days ago

      Jeg skal ikke gøre mig klog på det men jeg tror ikke så mange kvinder der ønsker en abort ville vælge en bortadoption i stedet for. Andre folk ville vide at du har gjort det og du skal også have det okay med at bortadoptere dit eget barn. Det tror jeg ville være en deal breaker for mange.

      Jeg tror faktisk bare du ville opleve at flere kvinder ville blive rugemødre, altså de ville med vilje blive gravide for at tjene de der penge.

      Det er desuden allerede ulovligt at være rugemor på den måde, se punkt 5 her https://www.etik.dk/rugemødre/10-vigtige-ting-vide-om-rugemødre. Det ville nok være svært at lave om på i loven.

    • @SorteKanin
      shield
      OPMA
      link
      720 days ago

      Det er klart et kontroversielt emne, men den “brækker sig”-emoji synes jeg indikerer en eller anden form for foragt eller væmmelse ved dem med en anden mening - det er i hvert fald sådan jeg læser den. Det er allerede kontroversielt, lad os ikke gøre det mere kompliceret. Prøv eventuelt at formulere det du prøver at sige med (respektfulde) ord i stedet for.

      • @MenigPyle
        link
        -520 days ago

        Jeg har foragt overfor mennesker der ønsker at myrde andre fordi det er ubelejligt at de findes.

        • @President_Pyrus
          shield
          M
          link
          720 days ago

          Jeg forstår godt hvorfor du har det sådan, og hælder også selv i den retning. Men det betyder ikke at vi ikke skal opretholde et højt og sagligt debatniveau her på feddit.dk.

          Husk lige på feddit.dk’s regel 1:

          Husk mennesket på den anden side af skærmen. Vær rar ved andre og vis respekt.

          • @MenigPyle
            link
            -219 days ago

            Jeg angreb ham ikke. Hvis det vitterligt er niveauet her at man ikke ankomme med en udtalelse om sine overbevisninger herinde uden at skulle tage højde for at enhver kan føle sig ramt forstår jeg da godt at der er så få aktive brugere.

            • @SorteKanin
              shield
              OPMA
              link
              719 days ago

              At kalde andre folk for mordere er et angreb. Du sagde det ikke til nogen specifik, men det gør det ikke mindre stødende.

              Hvis det vitterligt er niveauet her…

              Du siger det som om det er urimeligt, men du kan jo tage et kig på op/nedstemmer og så overveje om det ikke er dig der er lidt for langt ude, og ikke reglerne.

              Jeg forstår godt at det kan være hårdt at få fortalt at ens tone er for hård. Du må forstå at det er nødvendigt at påtale en tone der går for langt, for at opretholde en civil og respektfuld atmosfære. I dette tilfælde valgte jeg ikke at fjerne kommentaren, da påtalelsen også kan virke som en indikation for hvor tonen skal ligge for andre, og jeg håbede også at du fx ville forklare dig på en mere respektfuld måde. Det ville have været en mere moden reaktion på påtalelsen, synes jeg.

              Venligst justér din tone i fremtiden eller overvej bare at tie stille hvis du ikke kan sige noget på en respektfuld måde.

              • @MenigPyle
                link
                0
                edit-2
                19 days ago

                At kalde andre folk for mordere er et angreb

                Jeg kaldte ingen her mordere. Jeg bliver derfor nødt til at bede dig uddybe, om det er således at hvis nogen, nogen steder i verden, ville kunne føle sig stødt på manchetterne, at det så ville være i strid med reglerne?

                Jeg valgte bevidst at udtale mig i så neutralt et sprog som muligt indenfor rammerne af min moralske overbevisning, uden at udpege en specifik person her.

                Ville det også være i strid med reglerne at sige at.jeg føler foragt med pædofile? Hvad med at jeg føler foragt med dem der ønsker at kaste bomber på babyer?

                I forhold til hvor meget du taler om respektfuld adfærd har du i øvrigt godt nok en nedladende tone.

                • @SorteKaninOPMA
                  link
                  419 days ago

                  Du behøver ikke at kalde en specifik bruger noget grimt for at det er respektløst og imod reglerne. “mennesker der ønsker at myrde andre” læser jeg som at kalde andre folk for mordere.

                  Jeg bliver derfor nødt til at bede dig uddybe, om det er således at hvis nogen, nogen steder i verden, ville kunne føle sig stødt på manchetterne, at det så ville være i strid med reglerne?

                  Nej, sådan er det klart ikke og det er en stråmand at sammenligne reglerne og den forventede tone med sådan en ekstrem udgave. Det er et spørgsmål om nuancer.

                  Ville det også være i strid med reglerne at sige at.jeg føler foragt med pædofile? Hvad med at jeg føler foragt med dem der ønsker at kaste bomber på babyer?

                  Det er altid en vurderingssag og der er mange nuancer. Du stiller her nogle eksempler som er langt mere ekstreme end 12 vs 18 ugers abort. Jeg tror alle vi kan være enige om at have foragt for babymordere, men jeg mener ikke at alle pædofile fortjener foragt, hvis de fx søger hjælp for deres “problem” og holder sig inden for loven.

                  Men det handler ikke om de sager. Det er en stråmand og en “what-about”-isme. Jeg fortæller dig at din tone her var for hård. Ret ind til næste gang eller ti stille og anerkend at moderation er nuanceret og ikke kan koges ned til stringente regler.

                  Svar ikke yderligere i denne tråd.

        • Limfjorden
          link
          dansk
          8
          edit-2
          19 days ago

          Der er ingen der bevidst myrder mennesker ved at abortere fostre. Uenigheden mellem dig (antager du er modstander af abort, eller i hvert fald forlængelse af abortgrænsen) og tilhængere af abort er ikke at tilhængere af abort går ind for mord, mens du ikke gør. Uenigheden ligger i hvornår man betragter et foster som et selvstændigt væsen med samme rettigheder som kvinden i hvis livmoder fostret vokser.

          Hvis du tror at abort-tilhængere bevidst myrder børn, så maler du dig selv op i en krog, hvor du ikke kan diskutere med folk, og måske endda overbevise andre om at du har ret.

        • @ArcticDagger
          link
          319 days ago

          Er det på alle tidspunkter efter undfangelse, at du mener abort er lig mord?

            • @ArcticDagger
              link
              319 days ago

              Interessant! Jeg er ikke selv af samme holdning, så jeg håber du har lyst til at snakke lidt

              Hvis vi er i en hypotetisk verden, hvor der er en nyfødt baby, der ingen relationer har (lad os bare sige moderen er død ved fødsel og ingen andre kender babyen) og 100 nyligt befrugtede æg. Du kan kun vælge at redde enten babyen eller de befrugtede æg. Hvad ville du vælge?

              Jeg er klar over, at det er en yndet Reddit-klassiker, men jeg synes nu den fint kommer ind til kernen af den filosofiske del ligesom de andre trolley-problemer