Så er det endelig fredag! Dette er tråden, hvor der snakkes om alt og intet.

Denne stickytråd oprettes automatisk af botten hver fredag kl. 7, hvis intet er forkert.

  • @EvilCartyen
    link
    111 month ago

    For ikke så lang tid siden opgraderede jeg mit fotoudstyr en smule ved at skifte mit Nikon D3300 ud med et brugt D750. Begge er jo såkaldte spejlrefleks-systemkameraer med udskiftelige objektiver, men d750 har en større sensor og skal derfor bruge nogle lidt andre objektiver.

    Heldigvis, kan man sige, har jeg hele tiden været for nærig til at købe nyt fotoudstyr for titusindvis af kroner. Jeg har i stedet købt objektiver fra 1970’erne, manuelt fokus naturligvis, og de duer også på en fullframe sensor - de er lavet til filmkameraer som jo alle er fullframe. Og faktisk fungerer de gamle objektiver bedre på det nye kamerahus; et d750 kan selv justere lysfølsomheden (ISO) og lukkertid når jeg skruer på blænden på objektivet, mens et d3300 ikke kunne registrere hvilken blænde et manuelt objektiv stod på.

    Det gør det uendeligt meget nemmere at tage gode billeder med manuelt fokus, fordi man kun skal tænke på hvilken blænde man vil have - dvs. hvor stor dybdeskarphed man ønsker - og ikke prøve hurtigt at regne forholdet mellem lysfølsomhed, lukkertid, og blændeåbning ud i hovedet og instille det mens de ting, man vil fotografere, sker foran en.

    En anden nice ting ved et d750 er at der har indbygget fokuseringsmotor, så man kan anvende objektiver fra 1980erne og 1990erne med autofokus, mens begynderkameraer er typisk begrænset til at bruge objektiver med indbygget fokusmotor. Så jeg har købt mig et brugt vidvinkel objektiv som gerne skulle være på vej med posten snart.

  • @pomfritten
    link
    91 month ago

    Diverse klip fra cykelstien: https://imgur.com/dhdN8Tq.mp4
    (Bliver muligvis vist via Imgur - det ser ud til at de har deaktiveret direkte links)

    1. Højresving.
    2. Fumlegænger.
    3. Højresving.
    4. Wolt på 1 hjul.
    • @Underbroen
      link
      61 month ago

      Sjit folk lever i deres helt egen verden i trafikken!

      • @HejMedDig
        link
        51 month ago

        Oh yeah! Jeg har heldigvis udviklet mig en god fornemmelse for hvornår folk ikke har set mig. Jeg vil tro at det næsten er på månedlig basis at jeg oplever at blive overset af højresvingende biler

        • @VonReposti
          link
          31 month ago

          Bare glæde dig til at du bliver overset af højresvingende busser, dem synes jeg at jeg ser en del af i Aalborg…

          • @HejMedDig
            link
            31 month ago

            Jeg møder heldigvis meget få drejende busser

            • @VonReposti
              link
              31 month ago

              På min rute er der en del kombinerede busstoppested/cykelsti og svingbane/cykelsti som busser bruger, både bybusser og regionale. Bybusserne kører for det meste pænt men de regionale kører af helvede til… Jeg har faktisk overvejet at anskaffe mig et kamera så jeg kan dokumentere det. Der var endda en dag hvor en bus var lige ved at køre både mig og en fodgænger ned i samme sving. Jeg huggede bremsen og forgængeren sprang for livet.

              • @HejMedDig
                link
                31 month ago

                Godt I ikke blev ramt. Lyder klogt med et kamera

                Når der er kombineret svingbaner og cykelsti flygter jeg altid ud i den ligeud kørende bane

                • @VonReposti
                  link
                  21 month ago

                  Den ligeud kørebane holder jeg mig fra, da der er meget tung transport… Men jeg tager altid striben imellem. Lige med dén bus, så var der hævet cykelsti ved det sving, så det var ikke en mulighed.

        • @KlorofylM
          link
          21 month ago

          Synes man udvikler samme 6. Sans for hvornår folk trækker ud foran en i overhalingssporet på motorvejen. Der er noget med typen af bil og typen af billist, så man bare ved det på forhånd. Min hustru, der først har taget kørekort for et par år siden, er meget forundret over min evne til at bremse allerede før folk trækker ud foran mig.

    • @ArcticDagger
      link
      41 month ago

      Du må kunne et eller andet siden, der er så mange, der vil af med dig!

      • @pomfritten
        link
        31 month ago

        Jamen jamen, jeg forsøger bare at cykle frem og tilbage til arbejde 😉

    • @bstix
      link
      English
      31 month ago

      Er det en segway? Jeg troede de svar smidt ud efterhånden.

      • @pomfritten
        link
        21 month ago

        Denne har kun 1 hjul så det er ikke en Segway.
        Jeg ser dem med jævne mellemrum i Aalborg.

    • @Marand
      link
      21 month ago

      Kunne være sjovt at undersøge hvor feddit.dk folk bor henne i landet. Jeg har det indtryk at Aalborg er ret godt repræsenteret herinde.

      • @pomfritten
        link
        41 month ago

        Jeg har det indtryk at Aalborg er ret godt repræsenteret herinde.

        Ja, vi er mindst 1 😉

        • @Marand
          link
          21 month ago

          Mindst 4 :) Mig, dig, @Limfjorden og en eller anden ung student jeg ikke kan huske lige nu

  • @KlorofylM
    link
    71 month ago

    Sikke et dejligt vejr i dag. Skal til 70 års fødselsdag hos svigerfar. På vejen der op skal vi hente min hustrus mormor, der ikke længere selv kan køre bil. Så vi ender med halvanden times kørsel hver vej.

  • @cosmicrookie@lemmy.world
    link
    fedilink
    4
    edit-2
    1 month ago

    ELI5: når Danmark nu får besked fra Israel om at ELBIT systemet både bliver forsinket og ikke kan overholde den aftalte pris; og set i lyset af at det selv inden dette, viste sig at være et fejlkøb, hvorfor bliver det ikke brugt til at annullere bestillingen?

    • @VonReposti
      link
      41 month ago

      Så vidt jeg forstår så er fejlen på købers side; forsvaret gav forkerte oplysninger videre til ministeriet og på det forkerte grundlag blev ordren oprettet. Det er lidt ligesom hvis du køber 10 liter mælk og har glemt at du kun har et køleskab med plads til 5 liter. Alt efter hvordan købsaftalen er formet (der kan være kontraktuelle forhold der binder dig til at udføre købet eller betale erstatning for at have spildt sælgers tid ved B2B køb), så kan det være svært at opsige halvdelen af eller hele købet, så nu bliver du nødt til at købe et nyt køleskab sammen med at du lige har købt en masse mælk.

      Var ministeriet informeret tidligere var det måske muligt at komme ud af købsaftalen.

      Tag dog ikke mit ord for det, da der er mange ubekendte jeg ikke har sat mig ind i, men jeg forestiller mig at det er noget i den dur.

      • @cosmicrookie@lemmy.world
        link
        fedilink
        31 month ago

        Så vidt jeg forstår så er fejlen på købers side

        Helt enig, men mit pointe er blot at der så var motivation (ud over prisstigning) til at annullere ordren.

        Alt efter hvordan købsaftalen er formet

        Jeg forventer at Danmark også har sat nogle krav om leverings tid of krav om at prisen overholdes

        • @VonReposti
          link
          31 month ago

          Hvis vi laver et køb på fx 100 stk. artilleri og vi nu har fx 2 hjælpekøretøjer pr. artelleri og 10 mand, så bestiller vi måske også 200 hjælpekøretøjer. Men forsvaret fik måske at vide at der skal bruges 3 hjælpekøretøjer og 15 mand pr. artilleri som de glemte at videreformidle. Ministeriet troede derfor måske at alle udgifterne var de 100 artillerier (som var det aftalte antal) og 200 hjælpekøretøjer. De 10 mand pr. artilleri har vi allerede dækket udgifter for, men de 5 ekstra er meromkostninger som forsvaret ikke tog højde for og de 100 ekstra hjælpekøretøjer koster en milliard ekstra og forlænger leveringstiden. Dette gør forsvaret så uden at informere ministeriet, da det aftalte antal artilleri er 100.

          PS. dette er ren spekulation og tallene er hevet direkte ud af røven, så virkeligheden kan være meget anderledes, men ovenstående er et scenarie som jeg finder plausibelt med den viden jeg har. Andre må hjertens gerne rette mig hvis der er noget jeg har misset!

    • @pomfritten
      link
      21 month ago

      Det grundlæggende problem er Israels “If you are not with us, you are against us” attitude.
      5 sekunder efter ordren er annulleret bliver Danmark udråbt som antisemitisk for samtlige nyhedskanaler.

      • @cosmicrookie@lemmy.world
        link
        fedilink
        21 month ago

        Lige denne trussel taber værdi for tiden. Måske det var noget der havde vægt bag sig men ikke længere. Det tyder til at de fleste har gennemskuet at den ikke længere holder og det mener jeg heller ikke den burde i det her tilfælde.

  • @HejMedDig
    link
    41 month ago

    Sikke en dejlig kort uge! Halv arbejdsdag tirsdag, og nu er det allerede fredag. Skal til 50 års fødselsdag hos en ven lørdag, og har meldt mig til cykelløb søndag, så det bliver nok ikke min bedste tid til det løb 🤮

    • @EvilCartyen
      link
      41 month ago

      Er du færdig i tide til at se Roubaix? :D

      • @HejMedDig
        link
        31 month ago

        Ja, en forårsdag i Hell-singør starter kl 0930, og det er kun 78 km, så skulle gerne være i mål inden kl 12, selv med hangover. Der efter skal der soves på sofaen til Paris - Roubaix

  • @letraset
    link
    dansk
    41 month ago

    Jeg brugte dagen på arbejde på at lave et javascript bookmarklet til at “automatisere” nogle forholdsvis kedelige processer på arbejdet. Det kommer til at spare mig en del tid fremover, og oven i hatten lærte jeg noget javascript.

    En del af mit arbejde består i, at aflæse nogle dashboards for nogle bestemte værdier. Nogle af værdierne står i en tabel, som man meget besværligt skal kopiere celle for celle, og indsætte andetsteds. Ganske enkelt utroligt kedeligt arbejde. Mit bookmarklet opsnapper alle værdierne i de nødvendige celler, og smider dem ind i mit clipboard. Sikke en fest!

    Jeg fik hjælp af Gemini, der gav forholdsvist gode løsninger til mine prompts. Det var nødvendigt, da jeg ikke er udvikler, på nogen som helst måde. Meget tilfreds med udfaldet.

    • @SorteKaninMA
      link
      41 month ago

      Lyder fedt, nu kan du lave det der tog 1 time før på 5 minutter og holde 55 minutters pause 👍

      • @letraset
        link
        31 month ago

        Det er lige præcis det jeg kan! Gælder bare om at holde det hemmeligt for chefen :)