Du starter med et æbletræ, og du synes det er åndssvagt at æblerne bare går til spilde. Så begynder du at lave cider, og så kommer du i tanke om at man kan lave eddike supernemt hvis man har noget alkohol og en eddikekultur.

Du får fat i en, og du dumper den og noget cider i en drinksdispenser med noget klæde over og en elastik omkring. Så venter du fire måneder og tapper på flaske og føler dig sej.

  • @Isbjerg
    link
    63 months ago

    Jeg brygger selv øl en gang imellem. Du skriver, det bare kræver alkohol. Kan man lave eddike på øl? Det er måske det, man i England kalder malt vinegar.

    • @EvilCartyenOP
      link
      53 months ago

      Præcis, øleddike er malt vinegar 🙂

      • @Isbjerg
        link
        43 months ago

        Så har du givet mig en ny hobby-idé. Tak.

        • @EvilCartyenOP
          link
          23 months ago

          Jeg tænker det er ligesom med gær, hvor der er forskellige kulturer til forskellige slags øl, vin, cider. Men hvis du vil have en moder at starte på så er jeg på Aarhus-kanten 🙂

    • @President_PyrusM
      link
      43 months ago

      Ølbrygning er bestemt på min liste over fremtidige madprojekter. Jeg har prøvet det en enkelt gang i faget teknologi på HTX. Desværre bor jeg i en lille etværelses lejlighed, så pladsen er ikke rigtig til det.

      • @Isbjerg
        link
        33 months ago

        Jeg brygger selv kun 3,5 L af gangen og med maltekstrakt udover kornet. Det er til at overkomme. Jeg bruger opskrifterne i denne bog: denne bog.

    • @EvilCartyenOP
      link
      53 months ago

      Man kan sylte med det, man kan lave forskellige dressinger og dip, og man bruger det i forskellige retter der kræver syre. Bruger du aldrig eddike? 🙂

      • @SorteKaninA
        link
        43 months ago

        Ikke rigtig faktisk 😅. Jeg ved ikke helt hvilke retter det er godt i og jeg har ikke rigtig nogen fornemmelse af hvad det tilføjer af smag og sådan.

        • @Underbroen
          link
          53 months ago

          Jeg bruger æblecidereddike i mange forskellige retter, men det er især godt i Dhal, svampestuvning og henkogte kødretter. Det tilføjer en smule sødme og en smule syre, som oftest komplimenterer og forstærker andre smage. Den er også en fast ingrediens i salat sammen med salt og olivenolie.

        • @EvilCartyenOP
          link
          33 months ago

          Kommer også an på eddiken, men eddike er jo syrligt. Æblecidereddike er mindre syrlig og mere frugtig end så mange andre slags eddiker.