Du starter med et æbletræ, og du synes det er åndssvagt at æblerne bare går til spilde. Så begynder du at lave cider, og så kommer du i tanke om at man kan lave eddike supernemt hvis man har noget alkohol og en eddikekultur.
Du får fat i en, og du dumper den og noget cider i en drinksdispenser med noget klæde over og en elastik omkring. Så venter du fire måneder og tapper på flaske og føler dig sej.
Man kan sylte med det, man kan lave forskellige dressinger og dip, og man bruger det i forskellige retter der kræver syre. Bruger du aldrig eddike? 🙂
Ikke rigtig faktisk 😅. Jeg ved ikke helt hvilke retter det er godt i og jeg har ikke rigtig nogen fornemmelse af hvad det tilføjer af smag og sådan.
Jeg bruger æblecidereddike i mange forskellige retter, men det er især godt i Dhal, svampestuvning og henkogte kødretter. Det tilføjer en smule sødme og en smule syre, som oftest komplimenterer og forstærker andre smage. Den er også en fast ingrediens i salat sammen med salt og olivenolie.
Kommer også an på eddiken, men eddike er jo syrligt. Æblecidereddike er mindre syrlig og mere frugtig end så mange andre slags eddiker.