Er der nogen som gider at læse de nye retningslinjer for at se om de er udarbejdet i sammenarbejde med fitnes247dk™ eller om der ligger nogen gode videnskabelige argumenter bag? Hilsen , sofakartoffel

    • @MildlyArdvark
      link
      -11 year ago

      Du tror ikke, der foregår lobbyisme i WHO? Sikkert ikke fra fitnes247dk™ men min egen halvkonspiratoriske tanke er, at jo mere folk lytter til en organisation, jo mere lobbyisme.

      • @SorteKaninMA
        link
        41 year ago

        Jeg tror egentlig generelt det som WHO kommer med holder rimelig fint. Man skal selvfølgelig altid læse ting kritisk men anbefalingerne her giver jo god mening.

        • @ledsOP
          link
          11 year ago

          Ja de giver god mening men svært at efterleve , det ville være meget god for mit sundhed at køre lidt flere tur på mountainbike men det kommer ofte langt ned på todo listen. Selvfølgelig er havearbejde eller støvsuge også motion men det få pulsen ikke højt nok oppe eller bruger musklerne tilstrækkeligt for at kalde det styrke training.

  • @invisi1407
    link
    -11 year ago

    Altså, det kunne sagtens lyde som propaganda fra STOR FITNESS:

    I de nye retningslinjer fremgår det specifikt, at børn og unge bør styrketræne mindst tre gange om ugen.

    Han understreger, at det for ældre er helt afgørende at styrketræne, fordi “kroppen går i stå, hvis musklerne forsvinder”.

    Han fortæller også, at en øget muskelmasse øger forbrændingen, og at styrketræning derfor modvirker overvægt.

    • @Coffeesmurf
      link
      61 year ago

      Jeg synes egentlig selve anbefalingen fra Sundhedsstyrelsen er ganske neutralt formuleret:

      “Lav aktiviteter, der styrker dine muskler, mindst to gange om ugen Fysisk aktivitet, som giver stærkere muskler og dermed også giver større muskelmasse og stærkere knogler, er vigtigt for, at kroppen kan fungere bedst muligt. Aktiviteter, der styrker dine muskler, er for eksempel øvelser, hvor du bruger vægte eller din egen kropsvægt, og som involverer alle de store muskler. Det vil sige ben, baller, mave, ryg og arme. Aktiviteterne kan indgå som en del af de 30 minutters daglige fysiske aktivitet”.

      Der er ikke nævnt noget om fitnesscentre og kunne i princippet sagtens være øvelser med kropsvægt hjemme i stuen et par gange om ugen.

      • @invisi1407
        link
        21 year ago

        Der er ikke nævnt noget om fitnesscentre og kunne i princippet sagtens være øvelser med kropsvægt hjemme i stuen et par gange om ugen.

        100% - det lyder bare meget som en reklame for fitness centre generelt set - selvom budskabet i sig selv er helt fint og meget sagligt.