• @SorteKaninOPMA
    link
    125 months ago

    Det skyldes, at banerne ofte ligger i skovområder, der er kategoriseret som fredskov. Og ifølge skovloven må der ikke etableres anlæg og bygninger af hensyn til naturen.

    Men de regler bliver tolket alt for restriktivt af Miljøstyrelsen, mener Dennis Thygesen, der er formand for den landsdækkende organisation for discgolf.

    Ja selvfølgelig synes han det. Jeg er derimod glad for at vi har sådanne lover der sikrer at vi passer på den lille mængde natur vi stadig har tilbage.

    • @drkt
      link
      11
      edit-2
      5 months ago

      deleted by creator

  • @bstix
    link
    English
    75 months ago

    Hvis vi havde mere skov, så ville det være lettere at få kategoriseret en større del af skoven til rekreativt brug eller hvad det nu hedder når man gerne må bygge faciliteter i skov.

    Det her svarer jo lidt til at spille tennis på offentlig vej, og så blive overrasket over at politiet fjerner nettet.

    Jeg har intet imod disc golf men billedet i artiklen viser jo tydeligt at den anlagte tee ikke falder godt ind i skoven. Det er et idrætsanlæg.

    Måske kunne de foreninger som driver idræt i skove (disc golf, MTB, klatring, orienteringsløb, etc.) samle sig om at få etableret et rigtigt idrætsanlæg med skov.

  • @madsen@lemmy.world
    link
    fedilink
    45 months ago

    Har selv spillet siden 2015 og selvom fliser/beton er rart nok, så er der også andre muligheder — f.eks. træunderlag med kunstgræs ovenpå. Det kunne være, det ikke så helt så slemt ud som fliser i en skov. Men det lader til, at problemet er, at det er “bygget” og så hjælper det jo heller ikke meget.

    Det, der kan forvirre mig er, at nogle baner har eksisteret i 20+ år, uden der har været problemer, så hvorfor er det pludselig et problem nu? Uanset hvad, så må vi jo finde en løsning. Vi vil gerne spille i skovene og så må vi jo indrette os efter lovene, der gælder for dem.

    Og så skal det også lige siges — for jeg kunne ikke lige se, at det fremgik klart af artiklen — at det trods alt kun er tee-steder, der er tale om. De vil typisk være i størrelsesordenen 2-ish meter brede og 3-5 meter lange. Og der vil oftest være 1-2 pr. hul, så 18-36 tee-steder på en bane med 18 huller. Det er altså ikke fordi, der er nogen, der vil flisebelægge størstedelen af skoven eller sådan noget.

    • @ArcticDagger
      link
      75 months ago

      Jeg er enig i, hvad du siger, men jeg tror at frygten er, at hvis man tillader dette, så kan det argumenteres, at man også skal åbne for en masse andre ting. Det er med til erodere loven

      • @madsen@lemmy.world
        link
        fedilink
        55 months ago

        Enig. Jeg mener også klart, at naturen kommer først. Og nu kan man næppe argumentere for, at det er en menneskeret at spille disc golf i offentlige skove, så det siger sig selv, at vi bør overholde de regler der er og gøre vores tilstedeværelse så umærkelig som muligt. Det er selvfølgelig fedt med lækre tees, men man kan nu godt spille uden. Som de nævner, så er det nok mest i forbindelse med større turneringer, man sådan virkelig vil savne dem, men måske man kunne få lov til at lave midlertidige tee-steder — f.eks. af træ og kunstgræs, som hurtigt og nemt kunne sættes op og fjernes igen — i sådan en situation?

        Nu er jeg ikke selv med i nogen klub og spiller ikke turneringer, så jeg har selvfølgelig ikke så meget i klemme her, hvorfor min holdning til det nok også er noget mere afslappet end dem, der har lagt hundrede-, hvis ikke tusindvis af timer i at bygge baner, organisere turneringer, drive klubber/organisationer, osv. Kan godt forstå, hvis de føler sig lidt ramt, når loven pludselig ændrer karakter, så deres arbejde er mere eller mindre spildt.

    • @TDCN
      link
      25 months ago

      Med de tal du oplyser så bliver det hurtigt over 200 m2 fliser. Ganske rigtigt er det måske småting i et 80 hektar stort område som artiklen beskriver, men de vil jo givetvis være klumpet samme i et mindre område hvor banen ligger. Personligt har jeg ikke lyst til at støde på betonfliser midt ude i en skov. For mig vil det ødelægge idyllen ved at være ude i naturen og langt fra bylivet. Der er så uendeligt mange andre muligheder for naturunderlag i stedet for fliser som ikke vil virke nær så stødende for øjet. F eks vil jeg selv have valgt et plant underlag af træstubbe eller blokke af en slidstærk træsort som eg eller bøg sat tæt sammen.

      • @madsen@lemmy.world
        link
        fedilink
        3
        edit-2
        5 months ago

        Nu ved jeg selvfølgelig ikke, hvad dine kriterier helt præcist er for “klumpet sammen”, men typisk vil tee-stederne være spredt ud over hele banen, så man f.eks. ikke ender med et hul, hvor man skal kaste hen over andre, der kaster fra et tee-sted. Her er f.eks. et kort over banen i Tilst, som har 2 tee-steder på de fleste huller: https://www.opdrift.org/_files/ugd/ff03ff_ee38d6b0c635439e8b4cdf9c88ea95a7.pdf (Tee-steder er de gule og hvide firkanter, mens kurvene er cirklerne i den modsatte ende af stregerne.) Jeg skal ikke sige, om det er meget eller lidt, sådan nogle tee-steder ville fylde, men nu kan du i hvert fald selv vurdere. :)

        Men nej, enig, det er heller ikke fordi jeg selv ville kigge på et tee-sted med fliser ude midt i en skov og tænke, at det så flot ud. Og jeg vil ikke gøre mig klog på, om det har nok anvendelse til, at det kan retfærdiggøres.

        Jeg kan som sagt selv godt klare mig uden fliser/beton, men rent træ fungerer ikke så godt, fordi det bliver glat af alger m.m., og så bliver det temmelig farligt at kaste derfra. Desuden virker det til, at problemet ikke som sådan er fliser, men at det er noget “der er bygget”, hvilket så også udelukker mange andre muligheder. I Tilst er mange tees bare jord, nogle er jord med kunstgræs og andre er træunderlag med kunstgræs. Og de har da været brugt til DM og andre store turneringer, så det er ikke fordi fliser er alfa-omega, og jeg forestiller mig da også, at man nok skal finde en løsning, der ikke er i strid med lovgivningen og som stadig kan bruges til disc golf.