• @TDCN
    link
    25 months ago

    Med de tal du oplyser så bliver det hurtigt over 200 m2 fliser. Ganske rigtigt er det måske småting i et 80 hektar stort område som artiklen beskriver, men de vil jo givetvis være klumpet samme i et mindre område hvor banen ligger. Personligt har jeg ikke lyst til at støde på betonfliser midt ude i en skov. For mig vil det ødelægge idyllen ved at være ude i naturen og langt fra bylivet. Der er så uendeligt mange andre muligheder for naturunderlag i stedet for fliser som ikke vil virke nær så stødende for øjet. F eks vil jeg selv have valgt et plant underlag af træstubbe eller blokke af en slidstærk træsort som eg eller bøg sat tæt sammen.

    • @madsen@lemmy.world
      link
      fedilink
      3
      edit-2
      5 months ago

      Nu ved jeg selvfølgelig ikke, hvad dine kriterier helt præcist er for “klumpet sammen”, men typisk vil tee-stederne være spredt ud over hele banen, så man f.eks. ikke ender med et hul, hvor man skal kaste hen over andre, der kaster fra et tee-sted. Her er f.eks. et kort over banen i Tilst, som har 2 tee-steder på de fleste huller: https://www.opdrift.org/_files/ugd/ff03ff_ee38d6b0c635439e8b4cdf9c88ea95a7.pdf (Tee-steder er de gule og hvide firkanter, mens kurvene er cirklerne i den modsatte ende af stregerne.) Jeg skal ikke sige, om det er meget eller lidt, sådan nogle tee-steder ville fylde, men nu kan du i hvert fald selv vurdere. :)

      Men nej, enig, det er heller ikke fordi jeg selv ville kigge på et tee-sted med fliser ude midt i en skov og tænke, at det så flot ud. Og jeg vil ikke gøre mig klog på, om det har nok anvendelse til, at det kan retfærdiggøres.

      Jeg kan som sagt selv godt klare mig uden fliser/beton, men rent træ fungerer ikke så godt, fordi det bliver glat af alger m.m., og så bliver det temmelig farligt at kaste derfra. Desuden virker det til, at problemet ikke som sådan er fliser, men at det er noget “der er bygget”, hvilket så også udelukker mange andre muligheder. I Tilst er mange tees bare jord, nogle er jord med kunstgræs og andre er træunderlag med kunstgræs. Og de har da været brugt til DM og andre store turneringer, så det er ikke fordi fliser er alfa-omega, og jeg forestiller mig da også, at man nok skal finde en løsning, der ikke er i strid med lovgivningen og som stadig kan bruges til disc golf.