• @ArcticDaggerOP
    link
    85 months ago

    En gedigen magtdemonstration fra Eske Willerslev i samarbejde med 175 andre forskere: sidsteforfatter på ikke mindre end 4 Nature artikler, der lige er blevet publiceret i dag

    Fra artiklen om de fire studier:

    • Danskernes historie: Forskerne er med til at skrive danskernes historie. Studiet konkluderer, at de ‘oprindelige’ folk, som boede i Danmark i stenalderen, er forsvundet og blevet erstattet af nye indvandrere ad to omgange. Nutidens danskere er altså stort set ikke beslægtede med stenalderens danskere men stammer i vid udstrækning fra et hyrdefolk, som kom vandrende hertil for omkring 4850 år siden. Oprindeligt kom disse folk fra Den Pontiske Slette – et område i det nuværende Ukraine, Rusland og Kasakhstan. Læs mere i denne artikel.
    • Europæernes historie: Studiet bygger videre på tidligere forskning, som viser, hvordan den moderne europæer blev skabt ved en stor indvandringsbølge af et folk kaldet Yamnaya, som kom vandrende fra Den Pontiske Slette. Præcis, hvor Yamnaya-folket oprindeligt stammer fra, er uvist, men i det nye studie kan forskerne spore dem tilbage til jæger-samlere i den centrale region omkring floden Don i nutidens Ukraine.
    • Spredning af sygdomme og andre træk: Studiet kortlægger, hvordan gener, som øger risikoen for en række sygdomme – herunder diabetes 2 og Alzheimers – blev spredt i Europa og Asien i forbindelse med folkevandringer i stenalderen for over 5.000 år siden.
    • Spredningen af sklerose: Det har længe været et mysterium blandt forskere, hvorfor den alvorlige sygdom multipel sklerose er langt mere hyppig i Skandinavien og Nordvesteuropa end i resten af verden. Det nye studie bringer nu en mulig løsning på mysteriet. Grundlæggende forklarer studiet forekomsten af multipel sklerose med fortidens folkevandringer. Læs mere i denne artikel.
    • @TDCN
      link
      75 months ago

      Sikkert på Facebook lige nu “Det er altid de indvandres skyld” /S