Hos mig er det den grønne juleflæsk. Der er bare ikke noget der slår den, og så minder den mig om mine bedsteforældre. De var sgu nogle dejlige mennesker, så den får også lige en i nostalgien når man sætter tænderne i sådan en gelatineret sukkerbombe. En ægte to-i-ener.
Hvilke godter kan i bedst lide at skamspise i juletiden?
Æbleskiver er ok faktisk
Æbleskiver er fantastiske 😍
Æbleskiver er i den grad ok. Jeg har intet imod at spise mig mæt i dem. Hvilken marmelade foretrækker du til dine?
Jeg er personligt ret glad for “Cremet Jordbærmarmelade” fra Rema 1000. Den er helt blød og homogen uden klumper eller frugtstykker i, lige som jeg kan li’ det.
Du stavede vist ‘hindbær’ forkert 🤔
Apropos min anden kommentar omkring brunkager med cremefyld — samme smørcreme kan blandes med hindbærmarmelade og derefter sprøjtes ind i æbleskiver, eller påføres med kniv hvis man “åbner” æbleskiverne halvt langs sømmen 😁💉🎄 #muligvisoverstregen
Risalamande til morgen middag og aften til jule dag. Jeg skammer mig slet ikke for det er bare det bedste. Og min firdobbelte portion risalamande jeg laver hver jul skal særdeles ikke gå til spilde.
Det er heller ikke usandsynligt at jeg laver en ekstra portion 2. eller 3. juledag. Risalamande er ganske enkelt en gudespise!
Uuh det er jo helt inspirerende det du har gang i der!
Jeg voksede op i en risengrødsfamilie, og foretrækker derfor risengrød. Men jeg er enig i, at risalamande er en velsignet juleret, som jeg også godt kan lide.
Med kirsebærsauce?
Juleflæsk er noget af det mest gustne jeg nogensinde har oplevet…føj for satan. Det er en helt igennem ubehagelig oplevelse lige fra smag til konsistens.
Marcipan og nougatbrunkager og honninghjerter er vejen frem her i juletiden. Og ellers er min indre gamle mand glad for næsten alle likør/spiritus-fyldte chokolader og bridge-blanding (året rundt, men især i juletiden)Bridgeblanding, ja tak (og tak, farmor ❤️)! Likørchokoladerne må du gerne beholde, de kom ikke engang på menuen efter jeg rundede de 40 😂
Jah det med likørchokolade er jeg oftest ret alene om, men bridge blanding er vi mange der elsker
Jeg vil gerne noteres som værende med på hold likørchockolade: brandybønner, romtoppe og lignende - bring it on!
There are dozens of us…DOZENS
…bortset fra alle de der dragé lakrids stænger 🙄 Not today, Satan! Tænk hvis man kunne få en bridgeblanding helt uden! 🤯
Du kan bare gemme dem til mig, så kommer jeg gerne forbi og gør kål på dem.
Juleflæsk er en mærkelig størrelse. Det er ikke noget jeg ville spise udover i december måned, men i den periode kan jeg virkelig godt lide det.
Mmm, brunkager, de kan virkelig noget, helt enig. Og 👍 til honninghjerter, dem havde jeg lige glemt et øjeblik. De er også lækre.
Jeg ved slet ikke hvad grønt juleflæsk er. Men jeg elsker alt der har marcipan. Er også stor fan af kransekage selvom det først er efter julen.
Vildt nok, har aldrig hørt det udtryk før, og mine forventninger da jeg klikkede på linket var en eller anden form for svinesteg med grønlankål eller sådan noget 😅
Marcipan er så lækkert. Spiser det også når det ikke er jul, men julen giver den lige et ekstra nøk af velsmag. Jeg foretrækker den simple kransekage. Helst uden chokolade indeni, men gerne med en ckoholadedyppet bund. Mørk chokolade, jo mørkere jo bedre, tak.
Min islandske kone har introduceret mig til “malt og appelsin”, som er blevet et stort hit herhjemme ved juletid.
“Malt” er en drik med maltekstrakt. Tænk ekstra sød nisseøl med et hint af karamel, uden alkohol.
“Appelsin” er en appelsinvand, helst fra bryggeriet Egils.
De to blandes, typisk i forholdet 1:1, selvom der sikkert er en masse varianter blandt individuelle familier.
Drikken er så populær at den kan fås færdigblandet. Elsker at dåsen stort set er en half-and-half mash-up at de to produkter 😊
Dåsen proklamerer “Þjóðardrykkur íslendinga síðan 1955”, “Islands nationaldrik siden 1955”, men ved ikke helt hvor korrekt det er.
Da ingen af ingredienserne kan fås herhjemme (til en rimelig pris, i hvert fald) har jeg skruet denne nødløsning sammen:
-
1 del nisseøl/hvidtøl (brand underordnet, men helst en med så megen maltsmag som muligt)
-
1 del appelsinvand (så orange som muligt; Harboe er bedst, men undgå Light-varianten)
-
optional: hvis man kan finde pulver af rålakrids kan en knivspids tilføjes øllet inden blanding.
Hæld øllet i en kande. Tilføj forsigtigt appelsinvand. Formålet med forsigtigheden er at bevare så meget kuldioxid som muligt. Undgå at røre rundt af samme årsag. Serveres straks.
OBS: da vi ikke har Malt herhjemme er denne variant meget svagt alkoholisk, da nisseøl/hvidtøl har alkohol i. Den halveres dog af appelsinvanden. Vi serverer drikken for vores børn, men husk selv at tage stilling til det hvis I har sådan nogen 👌
Hold nu kæft det lyder lækkert det der. Du mindede mig om endnu en julegodte, hvidtøl/nisseøl. Jeg elsker det stads, og dermed lyder det også som om jeg ville elske det det her islandske malt og appelsin. Jeg bliver nødt til at prøve at lave det hjemme tror jeg, men jeg er i England, og får nok lidt svært ved at skaffe nogle ordentlige ingredienser, men jeg kan måske få fremstillet en tilsnigelse.
Skål, og god jul! 🎅 🎄
Tvært imod, jeg tror du er bedre stillet end os andre!
Kig efter “malt beer”.
Med appelsinvand er jeg lidt på bar bund, da jeg ikke kender markedet/udvalget, men tommelfingerreglen er at gå efter den der har den mest giftige orange farve (da de typisk er sødere, baseret på egne data), og undgå Fanta 😊👌
*tilføjer til indkøbslisten
- Giftig orange appelsinvand
- Malt beer
Jeg ved ikke om jeg når at prøve det i år, men malt beer og appelsinvand kan man vist få hele året.
That’s the spirit! 😁🤘
-
Jeg er aldrig stødt på fedtebrød før. Det beklager jeg, for det lyder fandengalemig da som noget der er lækkert at sætte tænderne i. Opskriften er røget i gemmeren, tak!
Jeg er også på juleflæsk, dog de røde
Rød er også godkendt. Fortsæt.
Jeg vil også gerne skrives på flæsklisten: jeg tager de farver i andre efterlader!
Efterlader? Jeg tror du har misforstået noget 🙂
Hehe bevares bevares! Jeg køber min egen pose :D
Et lille staldtip: den dér smørcreme man putter i honningkager sammen med appelsinmarmelade (eller abrikos, hvis man er til den slags)? Den kan man også putte mellem to brunkager… og appelsinmarmeladen kan også blandes direkte i smørcremen…
Smørcreme (source)
- 125 gr blødt smør
- 125 gr flormelis
- 2 tsk vanillesukker
- Evt. 2 spsk. appelsinmarmelade
Rækker til et pænt lille fad små guddommelige brune sandwiches, og de får hurtigt ben at gå på 😏🧁
Tak Det er noteret.
Det her lyder næsten farligt, jeg kan allerede mærke de ekstra kilo bare ved tanken.
Pebernød.
Er det bare dem man køber eller skal de være hjemmelavede?
Naturligvis hjemmelavet. Og så skal man huske at det hedder en pebernød og ikke en-lille-knivspids-peber-nød. Der skal altså meget mere peber i end samtlige opskrifter beder om!
Pebernødder forever. En julens evergreen.
Helt klart Snebolde. Også lidt af en sukkerbombe, der fremkalder gode juleminder. Æbleskiver er selvfølgelig også lækre, men dem spiser jeg hele året, så det er ikke kategoriseret som julegodter hos mig.
Oooh, Snebolde, det er ved at være nogle år siden jeg smagte en af dem, men i den grad en sæsonspise jeg kan bifalde.
Æbleskiver hele året, kan man godt det? Hvad så til jul, er man ikke blevet træt af dem så?